od Olduc » 10 pro 2014, 23:30
Koukám, že to máš vychytaný, sestudovaný a už v procesu.
Ahoj, čekal jsem, že se ozveš právě Ty, poněvadž jsem našel na fóru nějaké Tvoje příspěvky ohledně tohoto.
Mám zkušenost z mojí DUCATI 999 ohledně úpravy sání, výfuku a ECU. Zde tyto 3 komponenty dodává přímo továrna v rámci PERFORMANCE dílů, a tudíž je podle mě zaručeno to nejdůležitější, a to je celkové sladění všech komponentů ve fungující celek (mimochodem ECU se vyměňuje v tomto případě celá). I toto musí však udělat značkový servis, nebo odborník, poněvadž se musí nějak "resetovat" nějaká napětí v jiných ele.součástkách - neznám podrobnosti, ale nelze doma prostě vytáhnout origo ECU a nasadit tovární tuningovou a startovat.
Takže já osobně bych u mazdičky sázel na jednoho dodavatele všech komponentů, protože v dobré víře bych spoléhal, že to mají vychytané. Nakonec na stránkách BBR jsou popsány konkrétní instalace, většinou s měřením na brzdě před a po montáži. To se mi líbí.
O přeplňování jsem neuvažoval vůbec, protože si myslím, že origo motor (klika, ojnice, písty) by neměly dlouhou životnost a stavět nový motor nebudu, to mě přijde rozumné si rovnou koupit jiné auto stavěné a konstruované na větší výkon již z továrny.
Úprava od BBR mi přijde v rozumných mezích se zajímavým výsledkem.
Co mě hlavně Gabrieli zajímalo, jsou REÁLNÉ zkušenosti ze samotného provozu. Co jsem projížděl zahraniční servery, tak jsem z toho moc nevyčetl, v podstatě hlavně, že se ještě přiostří odezva od plynu, na druhou stranu, že je méně vyrovnaný volnoběh apod......
U Tebe mě docela zajímalo, že to chceš takto kombinovat, takže se ptám proč? Cena? Nebo máš jiné další informace o technických úrovních těchto komponentů. Mě by třeba zajímalo, jaká je skutečná materiálová kvalita těch vaček od BBR. Na sání a svodech se toho moc zkazit snad nedá, ECU snad mají vychytané. Já mám ted NC2, takže pružiny řešit nebudu. Proč chladič oleje? Teda ani nevím, zda NC2 ho má a jestli je to potřeba?
Když jsi už kolem toho tolik zjišťoval, nevíš jak to je s dodávkou od BBR? Zda si to můžeš poslat poštou? V tomto případě by mě zajímalo, jak je to se SW do řídící jednotky. To dostaneš na CD? Nebo je lepší si tam zajet to namontovat?