Tak jsem byl konečně auto přihlásit na sebe, protože přes svátky tu byla zavřená evidenčka a musím se podělit o novinky co nám ty uředníci v ČR zase vymysleli.
Sundám si hezky SPZ jak jsem zvyklej, du na magistrát a tam mi pani řekne, že za nový SPZ se připlácí 450kč. Tak říkám jako jak nový, vždyť tyhle jsou pražský, tak snad chci asi v Budějovicích jezdit na Céčkovejch SPZ. A pani mi sdělila, že mají novinku, že nejsou povinni mi dát nový SPZ, že si zaplatim 800kč(asi za to že se musí obtěžovat s napsáním deseti slov do techničáku), a jestli chci takovej luxus jako vlastní značky, musim si připlatit ještě 450kč navíc.
Vzhledem k tomu že jsem ale chtěl přední SPZ US velikost, tak bych jim za to ty peníze i dal, ale co to tam na mě vytáhla?
Ještě cestou tam, přede mnou jelo SUV s krásnou malou US SPZ, a pani tam na mě vytáhla krávu dlouhou skoro jako běžný značky, ale dvakrát vyšší a ještě se zeptala jestli mi tam bude pasovat, nebo bych chtěl větší?
Požádal jsem o menší, že větší už by mi asi zakryla celý auto, ale menší už se prej nedělaj...
No tak jsem si nechal pražský, a myslim že odteď bude mít každej SPZ úplně odjinud než je....To bylo info k novinkám na českých úřadech, co se týče novinek u mě v autě, nasadil jsem semiš OMP volant, který jsem měl už v MR2 a vždycky se mi s nim jezdilo nejlíp, akorát v MX-5 mi teda trochu víc vadí odsazení, jinak spokojenost.
Ex. MG-F 1998
Ex. Toyota MR2 1992
Mazda MX-5 Nb 1.6 2002---> NA 1.8 1996