Sedačky Raceland

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Sedačky Raceland

Příspěvekod LordJames » 28 led 2015, 22:25

Tohle mi připomíná, když jsem si na základce pořídil florbalku Salming a všichni se mi smáli, co jsem si to koupil za sráč...dva roky na to už to byl jeden z hlavních sponzorů všude možně a za chvíli to měl každej...dokud někdo nebude mít osobní zkušenost, tak jsou to jen spekulace. Takže za mě hurá do nich a aspoň bude s čím porovnávat. Jinak by tímhle stylem všechny MXky v ČR jezdily s Recarama, BC podvozkem,...
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod AndrewG » 28 led 2015, 23:33

no a keď si u toho podvozku pozri sa ako funguje podvozok od racelandu :D
pochybujem že raceland sa zamýšla nad tým aby splnili sedačky nejaké testy, možno tak nejaký ich... dvojdielne sedačky sa pri naraze zo zadu lubia ohnut a to aj take ktore splnaju fia homologaciu, takže tomuto by som fakt neveril. a teda mne osobne neprídu o nič lepšie voči mx5 sedačkam :D na spodnej časti su rovnako rovne ako lavica takže nepodržia a myslim že to je hlavny problem mx5 sedačiek a teda ich výška ktorá pri týchto tiež nevyzerá lepšie :D
ale samozrejme je to na každom zvlášť, ja osobne by som radšej kupil jednu jazdenu bride/recaro ako mal 2 racelandy o ktorych neviem absolutne nič a prínos je otázny. ak ti ale ide len o to aby to vyzeralo že je to nové tak to je iná vec
AndrewG

Příspěvekod LordJames » 29 led 2015, 00:13

Tak zrovna ty recara co tu probehly jsou taky dvojdilny. Podvozek od racelandu na MXku sux, ale koukni a procti o jejich ostatnich. Nevim, proc na nase auta taky neudelaji nejakej lepsi, aspon treba jako vmaxx, kterej ma dva typy
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod AndrewG » 29 led 2015, 00:31

tam ide skorej o to že oni robia ako keby jeden coilover ktory konštrukčne prispôsobia na dane auto, ale neprispôsobia na dane auto ostatne veci, ako tuhosť pružin a bla bla.... preto na niektorych autach moze ako tak fungovat...tak isto je Vmax sračka na 90% autach čo si prečitaš, nejakym zazrakom však na mx5 funguje celkom dobre
AndrewG

Příspěvekod cavan » 29 led 2015, 10:07

a ja sa vratim k tym sedackam.. ako james, tak aj ja mame sedacky z S2000, vyrobca - recaro. sedenie je uplne o niecom inom. UPLNE.. cena? ja som za ne dal 220€, videl som na predaj aj za 200€ kolko to je v CZK, 6000? za 2 sedacky.. mozno niekto bude namietat ze sa da za to kupit skrupina, ale je skrupina na dlhsie cesty?? (do alp?? :) ) treba si premysliet pomer cena/vykon.. nech si kupuje kazdy co chce. ja osobne uz sa drzim hesla: nie som taky bohaty aby som si mohol dovolit kupovat lacne veci. radsej si nasetrim, a kupim si nieco poriadne.. :)
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

Příspěvekod AndrewG » 29 led 2015, 11:40

a tu je zase rozdiel skrupina a skrupina...v lacnych kopiach neobsedis zarucene a bude ta tlacit-z toho je aai ta fama ako su skrupiny nepohodlne a mozno este zo zavodnych aut kde vacsina ludi jazdi bez podritneho "vankusika" lebo na tych 20-30min zavodu sa to da vydrzat...co som cital tak napr origo bride su brutalne pohodlne kludne aj na dlhe cesty. urcite ti neposkytnu volnost ako normalne sedacky ale zase v tych zatackach ti to vratia....inak suhlasim za tych 5sekund co som ti sedel v aute som rychlo zistil ze su uplne o inom tie sedacky :-)
z osobnej (ne)skusenosti, mam v izbe skrupinu a ucim sa v nej sem tam aj dlhsi cas - 4+hodin a pride mi to pohodlne....v podstate je to aj logicke kedze skrupina je ako keby obalena okolo teba takze tvoja hmotnost sa lepsie rozlozi...ale samozrejme vybrat skrupinu ktora sadne cez internet je len o stasti...
AndrewG

Příspěvekod Pelko » 29 led 2015, 15:12

AndrewG píše:dvojdielne sedačky sa pri naraze zo zadu lubia ohnut a to aj take ktore splnaju fia homologaciu, takže tomuto by som fakt neveril.

Takže kvalitné sedačky by mali zvládnuť náraz zo zadu bez toho aby zmenili uhol sedenia?
V minulosti som zažil celkom silný náraz zozadu v starom talianskom sedane (origo sedačky), a ja aj spolujazdec sme po náraze takmer ležali.
Ja som bol v tom že dvojdielna sedačka by mala pri náraze zo zadu popustiť aby stlmila náraz. Paradoxne kôli tomu sme mohli odkráčať po vlastných, ak by to bolo do "pevného", tak zbohom chrbtica.
Samozrejme, v roadsteri by to narobilo viac šarapatu :)
Pelko

Příspěvekod AndrewG » 29 led 2015, 16:53

neviem ako to má byť. každopadne ak ti na miata s rollbarom(idealne bez paddingu) povoli sedačka tak si dovolim tvrdiť že na 90% neprežiješ(pokial nemaš 150cm a maš hlavu od rollbaru 30cm, čo asi vačšina ludi nema) :D
AndrewG

Příspěvekod Skrblík » 29 led 2015, 20:35

LordJames píše:Tohle mi připomíná, když jsem si na základce pořídil florbalku Salming a všichni se mi smáli, co jsem si to koupil za sráč...dva roky na to už to byl jeden z hlavních sponzorů všude možně a za chvíli to měl každej...dokud někdo nebude mít osobní zkušenost, tak jsou to jen spekulace. Takže za mě hurá do nich a aspoň bude s čím porovnávat. Jinak by tímhle stylem všechny MXky v ČR jezdily s Recarama, BC podvozkem,...

nejezdily, protože to recaro přece nebude nový a jak minule někdo napsal - "radši si koupím každý dva roky podvozek od racelandu, než abych dal 20k za BC Racing..." hrozná logika :D
Skrblík

Příspěvekod Kadle626 » 10 úno 2015, 23:26

Tak nakonec jsem včera ještě v 10 večer vyrazil do Budějic a koupil tyhle 2 Sparca...:)
Přílohy
A.jpg
Mazda Miata 1.8 BP, Torsen T2, JR10 8x15 et20 wheels+Bridgestone RE002,Yokohama Parada Spec2, HKS SR exhaust, Japspeed full aluminium radiator, OTA intake, Nardi steering wheel,GoodRide brake hoses, G5 rollbar, 4-2-1 NBfl exhaust manifold....
Kadle626

Obrázky: 0

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...