Na STK mi naměřili, že mám docela znatelně zvlněné zadní kotouče, takže je chci vyměnit. S nimi je zřejmě dobré měnit i destičky.
Mám 1.8 NBfl, klasické brzdy, takže průměr 251 mm. Zatím nemám závodní ambice
Hledal jsem, jaké kotouče zvolit a došel jsem k závěru, že obyčejný Brembo budou dobrá volba.
Uvádí ale u nich průměr 250 mm (místo 251) a výšku 34,5 mm (místo 35), to můžu vesele ignorovat? Pravděpodobně ano.
BREMBO Brzdový kotouč - 250 mm BRE 08.6857.10, 08685710 to by měly být ony, za 919 Kč dobrej kauf.
Až sem bych řekl, že dobrý, pokud mi tyhle disky na auto půjdou bez dalších úprav.
Teď ale nevím, jak s destičkama. Filtry na webech mi pro mou Miatu nabízí hlavně tyhle dva modely:
Brembo P 49 030 za 639 Kč,
Brembo P 49 031 za 539 Kč.
Půjdou na auto oba dva druhy?
A sada destiček znamená 4 destičky, čili komplet na nápravu, nebo 2 - na jedno kolo?
A jaké parametry při výběru kotoučů a destiček sledovat, abych se nemusel bát nekompatibility?
Chápu, že důležitou roli hraje náprava, pro kterou jsou určený, u kotoučů hlavně průměr a zřejmě výška, u destiček netuším vůbec.
A pokud má někdo lepší alternativu k těmto brzdám v podobný cenový relaci, nápady vítám.
Díky