cena - oprava prahov/blatnikov

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

cena - oprava prahov/blatnikov

Příspěvekod sumi81 » 28 dub 2015, 14:25

Caute, mozno hlupa otazka, ale kedze sa v tom az tak neorientujem - skusim. Na mojej NBFL zacali kvitnut prahy + su chytene aj zadne blatniky. Logicky som teda zavital do servisu v BA, kde mi bola ponuknuta cena opravy 1 100 EUR. Konkretne:

blatniky 2 x 123,62e sDPH - 247.24 e.
Lakernicke prace 350e sDPH
Praca plne 3 dni. 450e s DPH
Montazny material (karosarsky tmel, polyuretanova vypln) 50e sDPH

je to realna cena za takuto pracu? Nevidi sa mi hlavne cena prace 450e ale ako som povedal, nie je to moja kava. dik!
sumi81

Re: cena - oprava prahov/blatnikov

Příspěvekod Mike » 28 dub 2015, 14:52

Je to docela dost...jenom těch 350€ za lakování čtyř kusů karoserie je docela rána.
Ceny dílů nevim, ale jestli se jedná o nový díly připravený na lak, tak by lak měl bejt tak do 6kczk max.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod m8rinek » 28 dub 2015, 15:16

5za opravny dily, do 10tkc za klempirinu dle rozsahu, lak dil cca 4tkc. Me vychazi asi 20, jde to i levneji a jiste i draz...
m8rinek

Příspěvekod George » 28 dub 2015, 15:45

musíte brát v úvahu místo, kde se to bude dělat. To že to tady u nás nějakej strejda udělá za 10k neznamená, že to "řemeslník" na slovensku musí dělat stejně. V německu dáte 200-300€ za lak na jeden díl uplně bez problémů a bude to spíš víc

pokud nemáš v plánu jet kvuli práci přes hranice, chce se to ptát hlavně spoluobčanů
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Mike » 28 dub 2015, 16:53

Pokud je v německu cena za lakování připravanýho dílu jedna česká minimální mzda, jdu si za kopečky otevřít lakovnu:)
těch dvacet za tuhle práci mi přijde ok na nikterak drahou solidně vybavenou dílnu, odvádějící dobrou práci.
1100€ na Slovensku mi přijde jako nesmysl...nebo je to lahůdkovej klempíř kterej se mazlí s detailama a renovuje veterány pro arabský šejky...a nebo vydřiduch:)
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod Pelko » 28 dub 2015, 17:00

Mike píše:Je to docela dost...jenom těch 350€ za lakování čtyř kusů karoserie je docela rána.

Aké ceny máte za lakovanie u vás? Tuna je 100€ za jeden diel úplne bežná cena
Pelko

Příspěvekod LordJames » 28 dub 2015, 17:03

Miku 2450 za lakovani jednoho dilu mi taky neprijde mimo misu...jsou i drazsi.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod AndrewG » 28 dub 2015, 19:14

predpokladam japgarage...podobne to nacenili mne. nepochybujem ze by to spravili dobre, no je to veľa. odporučam ti čakať chvilu na mx5nutz by mal byt group buy na nnfl blatniky coskoro, teraz som ja kupil z tade na NAcko miesto 260€ 165€ obi 2 strany dokopy. diel je kvalitny a tesim sa az pridu na auto :-) kazdopadne moj nazor je, ze sa da zmestit s lakom a pracou do 400€ (aj mam podobnu cenu dohodnutu)....prah sa predsa neda pocitat ako plnohodnotny diel veľkosťou....
AndrewG

Příspěvekod Mike » 28 dub 2015, 20:01

Já měl dohodnutou cenu za dobře nalakovavej díl asi za 1500,- při dodání na stříknutí.
A jak píše andrew: prah je takovej moc vděčněj díl na lakování. Nemá to velkej povrch, takže málo barvy a taky tam není velká plocha, třeba oproti stříkání kapoty, na který je vidět jakákoliv chyba. Nejsem člověk, kterej má problém se zaplacením dobře odvedený práce, ale mám spoustu zkušeností s poprůměrně odvedenou prací za nadprůměrnou cenu, tak jenom, aby to nebyl ten případ.
Obrázek
Mike

Příspěvekod embargo1 » 28 dub 2015, 21:31

Ja sam mam lakyrnicku dielnu v prievidzi sam som si lakoval to iste...ked mam nacenit len lakovanie 2blatnikov a dvoch prahov je to 220e za lakovacku...neviem kolko stoji praca klampiara ale myslim ze za 200e by to mal zvladnut hocijaky klampiar z okolia a este tmelenie a dopasovanie dielov po klampiarovi cca 200e takze 640e by si sa mal zmestit v nasom okrese
embargo1

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...