Tlumiče - kde a jaké koupit

Re: Tlumiče - kde a jaké koupit

Příspěvekod Jr. » 31 pro 2013, 01:40

Netušíte někdo, na kolik přijdou originální Mazda tlumiče pro NA? Popřípadě, jestli mají nějaký aftermarket ekvivalent v jiné značce? Někde jsem tu pochytil, že snad KYB, ale radši bych to měl ověřený. Díky
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod hroche » 25 kvě 2015, 21:55

trochu tohle téma oživím.

čeká mě výměna pružin a tlumičů a tak začínám přemýšlet co pořídit.
v prvé řadě chci upozornit že nechci žádný výškově štelovací podvozek. ročně najezdím cca 10tis. km a to jak po čechách tak i v cizině.
chci zachovat seriovou výšku protože i tak se mi stává že čas od času někde škrtnu.
rád bych znal váš názor jaké tlumiče a vhodné pružiny by ste doporučili
uvažuji co pořídit zda: koni sport, KYB AGX oboje tuhostně stavitelné nebo pak Bilstein B6 a co se týče pružin taky nejsem moc moudrej
hroche

Příspěvekod buteo » 25 kvě 2015, 22:37

Proč chceš měnit pružiny. když chceš zachovat sériovou výšku?
Pokud nejsou prasklé nebo nechceš měnit jejich tuhost (ale to asi nechceš na daily), koupil bych na tvém místě Bilsteiny B6 a hotovo.
Koni Sport super, ale i s jejich štelováním podle mě na daily zbytečně drahý luxus, KYB AGX dobrý, ale ty asi nemáš ambice lézt pod auto a laborovat s nastavením, když nechceš štelovák.
Bilstein je vyzkoušená a osvědčená kvalita.
buteo

Příspěvekod hroche » 26 kvě 2015, 07:46

důvod proč chci měnit pružiny: zadní náprava i po nastavení excentrů na minimální odklon je stále do áčka a z toho usuzuji že zadní pružiny už mají nejlepší leta za sebou
hroche

Příspěvekod buteo » 26 kvě 2015, 09:35

No já teda na únavu originálních pružin zrovna u našich vozítek moc nevěřím - nejsou to žádné přetěžované dodávky, jezdí v nich obvykle štíhlí vysportovaní mladí muži max. se štíhlými krásnými přítelkyněmi, vyjímečně ještě pes přiměřené velikosti - ale může být.
Pak bych koupil nové OEM zadní pružiny, nasadil je na ty B6 a už se práší za kočárem!
buteo

Příspěvekod Bass.Boi » 26 kvě 2015, 09:41

Dopr ma origo pruziny doma, kdybys mel zajem ;) i s tlumicema 8-)
...::: NC 2.0 Sport, 118kW/160 HP, LSD, 6speed, Bilstein :::...

..:: Ex ::..
...::: 1.8 NB Miracle, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech :::...
...::: Ex - 1.6 NB 81kW/110 HP' - "Rote Sau" :::...
Bass.Boi

Obrázky: 5

Příspěvekod MAXsport » 26 kvě 2015, 10:29

buteo: už jsem párkrát četl o tom, jak někdo koupil nový tlumiče a furt to nebylo ono, nakonec zjistil, že při nových pružinách to bylo jak nebe a dudy :-)
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod widar » 26 kvě 2015, 10:37

buteo píše:No já teda na únavu originálních pružin zrovna u našich vozítek moc nevěřím - nejsou to žádné přetěžované dodávky, jezdí v nich obvykle štíhlí vysportovaní mladí muži max. se štíhlými krásnými přítelkyněmi, vyjímečně ještě pes přiměřené velikosti - ale může být.
Pak bych koupil nové OEM zadní pružiny, nasadil je na ty B6 a už se práší za kočárem!

Tož mě teda vysvětli proč byla ta moje na srazu nejnižší, i když by měla mít sériový podvozek.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod buteo » 26 kvě 2015, 10:53

MAX sport: Může být, ale byla to "rekreačně"/daily provozovaná MX5? Pokud vím, zatímco tlumič je opotřebitelný díl a počítá se s jeho ev. výměnou, nikde jsem nečetl u naší kategorie vozidel nic o předpokládané výměně pružin např. po určitém nájezdu, .....

widar: Odpověděl sis sám: " .... by měla mít ....." ;)
Až budeme mít hotovou červenou, můžem se na tvoje pružiny podívat. Případně: mám v krabici OEM sadu pružin na NB s ca. 110t. km po Německu.
buteo

Příspěvekod cavan » 26 kvě 2015, 12:28

gaussova krivka, unava materialu..staci si toto nastudovat.. ak by som menil tlmice tak urcite aj pruziny..
EX - (NBFL 1.8 VVT PHOENIX, HT, S2K seats, GV lip, Vmaxx, cooling plate, frame rails)
IN SERVICES - NBFL 1.6 NEVADA powered by LPG

vyroba frame rails, cooling plate (info po SZ)

www.aliiscolores.com
cavan

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5