PavelS píše:Šáfo, poradim ti s dovolenim... Pokud chceš Miatu, zvláště jako investici (do důchodu), tak kup 1.8... NB teď budou klesat na ceně, těch 130mi přijde adekvátní na slušnej kus.
Pamatuj, že každý NB pokud vyloženě nemělo nadstandardní péči bude hnilý, na předních nosnících dost možná i prazích a kufru, jinak by problém být neměl.
Ahoj Pavle, každopádně díky za radu, ale situace se u mě nakonec vyvinula trošku jiným směrem - po dlouhých úvahách a sbírání pro a proti jsem se rozhodl, že místo NB (i když se mi moc moc líbí) si nakonec radši připlatím a půjdu do NC. Konkrétně bych to viděl na cenu do +/- 9000 eur, každopádně hardtop, slušnější nájezd (cca do 80 000 km), rok výroby od 2007 výš a na 99 % dovoz z Německa. Už jsem se v této souvislosti zkontaktoval s pány z idovoz.cz, zatím jsme telefonicky prověřili asi čtyři kousky z mobile.de a autoscout24.cz a průběžně hledáme dál. Zatím jsme bohužel vždy našli nějaký háček (např. jeden bazar udával auto jako 100 % bez koroze a pak z pána po telefonu vypadlo, že se muselo měnit víko kufru, které po pěti letech provozu totálně odkvetlo apod...), ale věřím, že se nakonec něco super objeví. Jinak k idovoz.cz - jde o čtyři pány z Ostravska, komunikoval jsem se dvěma, oba zatím velmi ochotní a vstřícní, pokud zjistili něco nového, obratem mi to ihned volali. Jsem s nimi předběžně domluven, že mi s dovozem do ČR pomůžou (do Německa se mnou pojede jejich technik, firma zařídí kompletní papírování jak v DE, tak i v CZ...). V pondělí bychom mohli mít prověřené další kousky, tak jsem v očekávání - třeba to už příští týden vyjde, dojde k výletu za kopečky a na jeho konci se moje nová vysněná Miatka objeví před barákem...

Držte palce! Šáfa