Filmujete?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Filmujete?

Příspěvekod IvanGS » 25 čer 2015, 15:02

Tak jsem se ukázal jako pěkný neználek. Až dnes jsem pochopil, jak funguje polarizační filtr a že je třeba ho pro maximální efekt správně natočit, To je relativně snadné u fotografie, ale pokud s polarizačním filtrem někdo filmujete, jak to děláte, když záleží i na směru, ze kterého svítí slunce a při filmování kamerou otáčíte?
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod IvanGS » 29 čer 2015, 23:05

Tak máme další video: https://www.youtube.com/watch?v=f2UzRJabVTc

Točené na letišti v Prostějově, soutěž O pohár krále Ječmínka v motorovém paraglidingu, Drákulka fotila, já filmoval i fotil. Točeno dronem Phantom 2 Vision+, GoPro4 Hero Black (tyčka, stabilizátor) a polozrcadlem Sony A77II, většinou na stativu s třícestnou hlavou kvůli pohybu v jednom směru.
O akci jsem věděl předem, pořadatelé se mi snažili vyjít vstříc ale ukázalo se, že plánování nemá smysl, na místě je třeba se podřídit režimu závodů. A pěkná scéna se nezopakuje:-). No a počítat dopředu s kombinací větru/směru startů a polohy slunce, to už je úplný boj s větrnými mlýny. Takže se nestihla formace padáků a dronu atd., udělaly se ale zase jiné záběry a snad to nedopadlo úplně špatně, na to, že šlo o nearanžovaný dokument.
Martyrium bylo s výběrem muziky, chtěl jsem něco leteckého, co by navodilo atmosféru pohody, romantiky ale i leteckého "hrdinství", nakonec vyhrál Pearl Harbor a česko/anglická klasika, polka Vyvalte sudy, v originále "Roll out the Barrel" snad nejoblíbenější písnička českých a anglických pilotů za války:-).
IvanGS

Příspěvekod cafe-racer » 14 říj 2015, 13:05

Toto mě dostalo :

https://www.youtube.com/embed/4vGcH0Bk3hg?rel=0
za 500 USD to nemá chybu. Já to teda stejně radši prožeru nebo propálím v benzínu ;)
NC 2.0 '06 kabriolet
cafe-racer

Obrázky: 1

Příspěvekod IvanGS » 14 říj 2015, 19:58

Vypadá to zajímavě, ale celé je to založeno na funkci Follow Me. Pomocí ovladače na ruce umístíte koptéru kam chcete (ale výška je minimální a vzdálenost snad jen 15 metrů nebo tak nějak) a ona následuje přístroj na ruce v téhle výšce a vzdálenosti. Takže prima hračka na selfie videa, ale tím celá kreativita filmování končí. Prima je vyhození do vzduchu a vodotěsnost.
IvanGS

Příspěvekod Jr. » 14 říj 2015, 20:05

Přesně vidím, jak to hodím do vzduchu někde z mostu a zjistím, že jsem Lily zapomněl zapnout :D.

Pěkná hračka. Zajímalo by mě, jak si poradí třeba v lese. Maximální rychlost 40km/h není nezajímavá. Horší budou spíš ty reakce.
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod LordJames » 14 říj 2015, 20:11

Pri predobjednavce byla zvyhodnena cena, docela jsem o tom premyslel. Ivane necha se prepinat nekolik modu - sledovani za tebou, pred tebou, vedle tebe, krouzeni, muze stat na miste,...za ty penize je to suprova vec a vyuziti si to taky najde. S vhodnym vyberem terenu by se i video s autama nechalo udelat. V lese si neporadi - tahle prvni verze nema zadny rozpoznavani prekazek.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod IvanGS » 14 říj 2015, 21:41

Vím, za tu zvýhodněnou cenu je to asi OK, mně jen vadí, že ať je to za Tebou nebo před Tebou, stále to točí Tebe, nenatočíš s tím jiné auto, dům... tedy pokud vím, nestudoval jsem to podrobně. Na záběry auta, motorky atd. určitě bezva a oceňuji odolnost a slušnou výdrž ve vzduchu. Mám pocit, že běžná cena byla uváděna 999 USD za to se už se dá koupit Phantom 3. Kdyby k Lili dodělali možnost libovolného manévrování a filmování čehokoliv s náhledem v mobilu a větší dosah, nemělo by to chybu.
IvanGS

Příspěvekod TeeJay » 14 říj 2015, 22:00

To je ale účel, že to natáčí jen toho jednoho člověka.
Když jedeme s klukama do Špindlu na prkno a začneme to zabíjet, bylo by super, kdyby to nemuseli točit kamarádi, protože sami jednu jízdu kvůli tomu musí vynechat nebo minimálně zastavit pod skokem / railem, vytáhnout mobil a natáčet jen staticky :) tohle má svoje kouzlo. Na druhou stranu to je docela zbytečnost a není to věc, kterou bych si koupil, zvlášť, když je dražší, než celej můj set prkno - boty - vázání... :D
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Tommy014 » 19 dub 2016, 16:39

Hele tak mě tak napadlo, není tu někdo s kamerou a držákem na auto kdo pojede do písku, případně je ochoten ji oproti nějaké záloze zapůjčit? Chtěl bych mít z auta víc záběrů v tu danou jízdu
Tommy014

Obrázky: 2

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...