Tak máme další video:
https://www.youtube.com/watch?v=f2UzRJabVTcTočené na letišti v Prostějově, soutěž O pohár krále Ječmínka v motorovém paraglidingu, Drákulka fotila, já filmoval i fotil. Točeno dronem Phantom 2 Vision+, GoPro4 Hero Black (tyčka, stabilizátor) a polozrcadlem Sony A77II, většinou na stativu s třícestnou hlavou kvůli pohybu v jednom směru.
O akci jsem věděl předem, pořadatelé se mi snažili vyjít vstříc ale ukázalo se, že plánování nemá smysl, na místě je třeba se podřídit režimu závodů. A pěkná scéna se nezopakuje:-). No a počítat dopředu s kombinací větru/směru startů a polohy slunce, to už je úplný boj s větrnými mlýny. Takže se nestihla formace padáků a dronu atd., udělaly se ale zase jiné záběry a snad to nedopadlo úplně špatně, na to, že šlo o nearanžovaný dokument.
Martyrium bylo s výběrem muziky, chtěl jsem něco leteckého, co by navodilo atmosféru pohody, romantiky ale i leteckého "hrdinství", nakonec vyhrál Pearl Harbor a česko/anglická klasika, polka Vyvalte sudy, v originále "Roll out the Barrel" snad nejoblíbenější písnička českých a anglických pilotů za války:-).