Brzdy -jaké destičky,jaké kotouče-zkušenosti

Re: Brzdy -jaké destičky,jaké kotouče-zkušenosti

Příspěvekod LordJames » 05 lis 2015, 00:41

Taky mám YS a teď v Mostě taky bez problémů. Sice mám v brzdných bodech ještě rezervy, ale i zajetej čas aspoň trochu napoví, že jsem je nějak extra nešetřil. Každopádně kdybych je v Mostě utahal, byl bych spokojenej a pak se posunul k HP+ dle referencí
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod jagy » 05 lis 2015, 01:13

Me doporuceni je samozrejme pro lidi, co se svezou radi rychleji nebo okruhy. Jinak staci i bezny kotouc + napr. ATE, aj. bezne desky. Takove kity vyjdou opravdu za cca 3-4tis. kc cele auto. Par lidem odsud jsem to i daval/posilal a makalo to bez problemu.

HP+ u me nikdy moc nepiskaly, EBC YS taky ne. DTC30 jsou uz masakr... spinit holt spini kazde dobre desky, s tim se da bohuzel jen smirit a myt to casteji.

PS: DS2500 a jine Ferodacke desky jsou taky v pohode, ale nesedi mi pomer cena/vykon. A HP+ pred EBC YS doporucuji skrz ne o moc drahsi cenu, ale o dost lepsi ucinek. Me treba EBC YS opravdu na okruhu neprijdou presvedcive, ale mozna jsem jen zhyckany.
http://www.jedetoshop.cz - HEL, Bilstein, Hawk, DBA, Whiteline, H&R, Eibach, Bilstein, K&N, Strongflex, Xtreme Clutch, Exedy, KW, Cusco, Kaaz, mFactory, Cobra Sport, King Racing, Energy Suspension, ACL a další!
jagy

Příspěvekod LordJames » 05 lis 2015, 11:39

Můj postřeh je takovej, že YS jsou takový jalový, dokud se pořádně nezakousnou. Není tam skoro žádnej nástup a pak najednou kopanec.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod spooon » 05 lis 2015, 14:57

tak jak to tak čtu, tak příště asi půjdu do HP+, teď mám YS a i na okruhu naprosto bez problému. Jen za studena brzdí trošku hůř než starý Greenstuff. Když se ohřejou, tak je to ale nebe a dudy
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod Krivak » 09 lis 2015, 16:44

Na doporučení jagyho jsem vzal právě od něj HP+ desky do předu a vzadu mám DTC30 jelikož jsem je měl za výhodnou cenu. Kotouče už si asi nepamatuju ale jsou nějaké levné obyč (jagy asi bude vědět). Špiní to solidně, píská to si myslim decetně ale možný je, že na autě bez hlučnýho výfuku to třebas bude pískat daleko víc :D. No a dostáváme se k tomu hlavnímu a to je účinek kterej je tak super, že jsem hodně spokojenej. Teď jsem si dával v mostě 60 ostrejch minut a nějaký 3 ostrý defakto hned za sebou a brzdilo to furt suprově a po jedno kole když se zahřály ještě braly na síle. Ani tak moc nežerou kotouče jak jsem si myslel a matroš na destičkách taky ještě moc nemizí a to už jsem s tim stihnul spoustu trackdays a okresky. Kdyby to chtěl někdo i na showandshine miatu na výlety tak při zahřátí to má i super efekty v podobě totálního jiskření. Samozřejmě nemůžu porovnat s EBC jelikož jsem je nikdy nejezdil takže nebudu házet moudra, ale kdo chce bezpečnějš a rychlej brzdit tak můžu potvrdit že kotouče stačí nějaké obyč a k tomu pořádné desky, kapalinu a případně pancéřované hadice.
Krivak

Příspěvekod Bro78 » 10 lis 2015, 01:53

Potreboval by som tiez poradit s brzdami, ale zatial ako to tu citam tak mam skor vacsie pochybnosti. :shock:

Potrebujem vymenit kotuce a platnicky na zadnej naprave na mojej NC. Auto pouzivam na bezne jazdenie, obcas sviznejsie, ale ziadne zavodenie, alebo okruh. Urcite nechcem aby mi brzdy piskali, ani nechcem menit hadicky a podobne. Skor by som ocenil, keby mi tie kotuce na okrajoch nehrdzaveli. Tak som si vybral kotuce Brembo painted. Su len o par eur drahsie ako tie najlacnejsie co su v ponuke (A.B.S., Kamoka) a predpokladam ze kvalita bude aspon mierne nadstandardna. Konkretne su to tieto:

http://www.autodielygafa.sk/inshop/scri ... as=tecdock

K tomu tiez Brembo platnicky:

Viete mi pls poradit, ci je tento vyber ok?

Tiez som si nie isty ci tie platnicky brat pre "brzdovy system Sumitomo" s akustickym upozornenim opotrebenia, alebo "brzdovy system Advics" bez pripravy pre ukazovatel opotrebenia. :?

Dakujem.
Bro78

Příspěvekod Gomez » 06 úno 2016, 20:25

Bro78 píše:Potreboval by som tiez poradit s brzdami, ale zatial ako to tu citam tak mam skor vacsie pochybnosti. :shock:

Potrebujem vymenit kotuce a platnicky na zadnej naprave na mojej NC. Auto pouzivam na bezne jazdenie, obcas sviznejsie, ale ziadne zavodenie, alebo okruh. Urcite nechcem aby mi brzdy piskali, ani nechcem menit hadicky a podobne. Skor by som ocenil, keby mi tie kotuce na okrajoch nehrdzaveli. Tak som si vybral kotuce Brembo painted. Su len o par eur drahsie ako tie najlacnejsie co su v ponuke (A.B.S., Kamoka) a predpokladam ze kvalita bude aspon mierne nadstandardna. Konkretne su to tieto:

K tomu tiez Brembo platnicky:

Viete mi pls poradit, ci je tento vyber ok?

Tiez som si nie isty ci tie platnicky brat pre "brzdovy system Sumitomo" s akustickym upozornenim opotrebenia, alebo "brzdovy system Advics" bez pripravy pre ukazovatel opotrebenia. :?

Dakujem.

Ahoj, mám ten samý problém :-/
Sháním kotouče i destičky na zadek. Přesně jsi popsal můj problém..škoda, že nikdo z místních zkušených neporadil.. :(
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Příspěvekod mojžo » 06 úno 2016, 20:52

Minulý týždeň som zistil že auto mi po 17 rokoch a 200 000 km na pôvodných brzdách už veľmi nebrzdí.
Tak som prikúpil Brembo sadu tej novej rady UV Coated - http://www.bremboparts.com/en/products/ ... ated-discs
Majú super gunmetal odtieň :) a k tomu samozrejme dosky od Brembo - čo bolo super, bol k nim komplet montážny materiál - pliešky aj pružinky.
Brzdovka Bosch DOT3.

Zatiaľ to brzdí tichšie ale ešte nie sú zabehnuté. Dám vedieť
mojžo

Příspěvekod spooon » 09 úno 2016, 13:24

Gomez -> není to teda zkušenost na MX5, ale na Mondeo sem bral kotouče Brembo Max a destičky myslím taky Brembo. Brzdný účinek parádní (na běžný desky), nepískaj, neumíraj při intenzivním brždění, a kotouče ani po okrajích nějak výrazně nereznou. Shodou okolností Mondeo MkI nahradil Focus MkI s mrtvejma brzdama. No a zázrakem kotouče pasovali i na Focus, tak sem jen koupil nový desky a kotouče nechal slíznout na soutruhu a brzděj dál.

Suma sumárum co maj kotouče za sebou: druhý auto, cca 50000km, 5 let, třetí desky a kotouče stále zvládají svou funkci na výbornou, jen nynější desky budou asi poslední. Jo a to se s Focusem podívali i na okruh :D

edit: ještě mě tak napadá, Brembo Max mají jakési drážkování. Nevím, jestli to je k něčemu dobré, každopádně mě se hodně rychle zaneslo materiálem z destiček. Na funkci to nemá vliv, jen estetika utrpí.
spooon

Obrázky: 0

Příspěvekod noose » 09 úno 2016, 13:32

Na MX5 jsem poridil Brembo kotouce plus Brembo desky (vetsi brzdy) a mohu doporucit, neprasi, nepiskaj a brzdi velmi dobre, najeto 10tis km i s kompresorem a ani naznak opotrebeni.
NA BRG
noose

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5