TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: TeeJay's Black Shadow - NBfl 1.8

Příspěvekod Spider » 01 lis 2015, 22:38

No, vymontovanie strechy by bolo najidealnejsie, ale je to dost neprakticke riesenie. Ono podla mna bude celkom stacit, ked s nou nebudes hybat pri nizkych teplotach a nechas ju zlozenu. Potom ked sa na jar otepli ju pekne natiahnut a osetrit. To by mohlo vydrzat
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod TeeJay » 09 lis 2015, 18:54

Čas na menší update, protože jsem celej víkend strávil pod autem :) nic lepšího člověk v době půlsemestrálních zápočtů totiž nemá, že? :D
  • vyměněný olej v diferenciálu (Castrol Syntrans Transaxle (TAF-X) 75W-90)
  • kompletně vyčištěné přední i zadní podběhy od všech sra*ek, co se tam dostanou
  • vystříkané dutiny - Tectyl ML
  • nastříkaný podvozek, podlaha, podběhy... - Tectyl Bodysafe Wax
  • umytá a naimpregnovaná střecha - pomocí Autoglym Interior Shampoo a Autoglym Vinyl & Rubber Care
  • obuté zimáky Nokian WR D3 195/50 R15 82T - až je mi skoro líto, že jsem si tyhle disky nenechal na léto

Takže oleje a všechny základní srandy jsou kompletní, zbývá už jen udělat zadní brzdy, vyměnit brzdovku a vesele jezdit dál topless, dokud počasí přeje :)

A protože jsem sem nedal jedinou fotku, která by nebyla focená před barákem, tak jsem si dneska cestou ze školy zastavil v lese u Kobylic a pár listnatých fotek udělal :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod vhml » 09 lis 2015, 19:04

Brzdy už máš na cestě, dneska jsem posílal, nestíhal jsem před víkendem. ;)
vhml

Příspěvekod TeeJay » 09 lis 2015, 19:26

Jasný, díky, super načasování - o víkendu jsem si na tom autě stejně našel tolik práce, že bych ty brzdy snad ani nestihl udělat, i kdybych je už měl ;)
TeeJay

Příspěvekod Veet » 09 lis 2015, 23:02

Pěkné. Když to teď vidím, tak mi je líto, že jsem poslední dny jezdil se střechou nahoře. Počasí k tomu bylo :)
Veet

Příspěvekod TeeJay » 09 lis 2015, 23:37

Díky. Nezoufej, ještě není pozdě, tohle jsem fotil dneska ve 3 :) a teplo má být až do pátku, jen to chce vychytat chvilku bez deště :lol:
TeeJay

Příspěvekod mojžo » 10 lis 2015, 18:02

Ja celú zimu jazdím so složenou strechou a hardtopom.
Streche to nevadí.
V návode sa píše že sa s ňou pod 5 stupňov nemá manipulovať, ale zložená zostať môže, to nie je manipulácia.

Netreba to zasa preháňať, nie je to zas z papiera, že :)
mojžo

Příspěvekod TeeJay » 14 lis 2015, 22:55

S tou střechou pravda - nachám ji naimpregnovanou složenou pod hardtopem, aspoň budu v zimě ready na kabrio výlety, kdyby se někdy v únoru udělalo hezky :)

Dneska jsem vyměnil zadní kotouče (ATE), zadní destičky (ATE) a brzdovku ("závodní" ATE Type 200), hned to vypadá líp.
A definitivně se mi potvrdila domněnka, že mám velké Sportive brzdy, kotouč 276mm tam sedne jako prdel na hrnec :D

Obrázek

TeeJay píše:Ok, pár hodin práce a je to. Díky za rady a nápady... :)

Co se týká zatlačení pístku v zadních třmenech - mám tam velký sportive brzdy, nevím, jestli to není u normálních jinak.
Každopádně celá věda byla v tom, že se zezadu třmenu vyšrouboval šroubek (nějaká čtrnáctka tuším), pod kterým se schovával mechanismus ovládaný imbusem (4mm), se kterým se jen točilo a píst sám zajel.
A protože jak jsem zjistil, tak ten stejný mechanismus zároveň slouží k nastavení ruční brzdy (pokud nechcete, aby nebylo třeba ji zvedak tak moc nahoru, a hlavně aby fungovala), tak když se třmen zase zamontuje, je potřeba imbus zase zpátky utáhnout, dokud to jde relativně lehce, a pak ještě o 1/3 otáčky zase povolit a ruční brzda je perfektně vyladěná. ;)

ATE Plastilube jsem nestihl sehnat, takže přišla na řadu německá měděná pasta za dvě kila, která by měla splnit účel stejně dobře. Namazal jsem styčnou plochu disku s ukotvením, šrouby a plíšky na destičkách - doporučuje to i výrobce destiček, ATE. Tu přední jsem asi mazat nemusel a už vůbec ne po celým povrchu, ale když to normálně rezne, proč nezkusit, co udělá trošku pasty i na plíšku vnější destičky... :)

Brzdovka šla přesně podle videa, sundal jsem gumovou čepičku z odvzdušňovacího šroubu, nasadil na šroubek prstýnek, připravil si půllitrovou láhev s těsnou dírou ve víčku a hadičkou, která přesně sedla na odzvušňovák. Stará kapalina šla ven pumpováním pedálu, nechtěl jsem odvzdušňovák povolovat úplně. Před dolitím kapaliny jsem šroubek útáhl, dokud byl pedál sešlápnutej, aby se dovnitř nedostal vzduch nebo stará brzdovka z lahve. Byli jsme na to dva, takže to šlo rychle. Brzdovku jsem stále doléval novou a pumpoval s každým třmenem tak dlouho, dokud nevytékala čistá (nová) brzdovka. A k mému překvapení mi litr stačil, takže mám připravené zásoby zase na příště... :)

A abych se nenudil ( :lol: nevím co dřív) a vyřešil občasné pazvuky z výfuku v nízkých otáčkách, objednal jsem oblíbený a levný výfuk/tlumič Ulter-Sport s 90mm koncovkou :)
TeeJay

Příspěvekod AndrewG » 14 lis 2015, 23:31

pekne, pači sa mi že podobne ako ja aj keď si nemal ziadne auto doteraz rozobrané sa s tým babreš :)
tie zvuky z vyfuku, nebude to plech ako je okolo katalizatora, prípadne prehnitý plech nad koncakom ? prípadne moznost 3 vysypaný katalizator ?
AndrewG

Příspěvekod LordJames » 15 lis 2015, 11:19

A pripadne dalsi moznost - jeden ze tri plechu na svodech ;-)
ObrázekObrázek
LordJames

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora