Svody NA, NB

Svody NA, NB

Příspěvekod Airdada13 » 19 lis 2015, 18:38

Zdravím všechny. Včera mi přišly miatí výfukový nerez svody. Jsou psaný na NA 1.6. Já mám NB 1.6, ale příruba nepasuje na motor. Četl jsem různě po forech, někdo říká, že pasujou, někdo říká, že ne. Jinej zase, že pasuje příruba, ale zbytek ne. Tak jsem to zkusil a nic :D Neví někdo co s tím?

Další otázka, nastavoval někdo někdy kabel lambda sondy? Funguje pak, když se změní odpor v tom drátu? Protože ty nerez svody mají oproti OEM místo pro lambdu o dost dál a tak by to chtělo nastavit.

Moc si nevím rady. Když je chci nasadit, tak nasadím první dva štefty, ale ty na druhé straně jsou tak 3mm vedle.
Díky za každou radu :)
Airdada13

Re: Svody NA, NB

Příspěvekod Spider » 19 lis 2015, 18:59

A to si este neprisiel k spodnej prirube, ta nepasuje vobec. Ci uz tvarom, alebo polohou :) . Co to mas za zvody? Ked ti nepasuju diery presne, tak pouzi pilnik a diery uprav. Mozu byt zle navrtane z vyroby. Predlzenie lambdy je v pohode. S tym ziadny problem nieje
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod Airdada13 » 19 lis 2015, 19:38

Ten spodek mě netrápí, protože mám další část udělanou "na míru" a vzhledem k tomu, že to dělal odborník na slovo vzatý, tak samozřejmě taky nepasuje na ty origo svody, tak by snad nebyl problém je slícovat s těmahle. Víc mě trápí ta horní příruba. Díry na štefty.. no, tak je vrtnu o kus vedle. Horší budou ty svody samotný, který samozřejmě nelícujou o stejnej kus :D a kdybych je nějak zvětšoval, tak je asi budu muset nechat znova zavařit.
Já to auto zvrakuju a bude po starostech :D možná spíš než svody budu potřebovat psychickou podporu, abych to auto vůbec dodělal :D Za měsíc má jít do lakovny, ani nechci vědět, co za problémy se vyskytne tam.
Nebo si koupím koncern, ti tyhle problémy neznají :D
Airdada13

Příspěvekod Spider » 19 lis 2015, 21:10

A naco tam vlastne chces davat tie nerzove zvody? Co je zle na seriovych? Ked chces mat vsetko lahko dostupne, tak potom si si mal ozaj radsej oktaviu kupit. Na miatu sa v nasich koncinach zhanaju diely velmi tazko a chce to aj nadsenie pre to auto, nie len na vsetko frflat. Kazdy na tomto fore vynaklada enormne usilie, aby si avetko vyladil podla svojho gusta a to obnasa vo vela pripadoch kus improvizacie a nemalo penazi. Pozri sa, ja mam tiez nerez zvody z NA na NBFL a tiez som ich musel upravovat a dopasovavat, ale vedel som do coho idem a ratal som z komplikaciami.
Spider

Příspěvekod Airdada13 » 20 lis 2015, 00:12

Ber mě trochu s rezervou, hele :D svou mx-5ku miluju. Jen mám období, že vždycky, když chci něco opravit, nebo upravit, tak se najde něco dalšího, co je na tom autě špatně :? Origo svody rozhodně špatný nejsou, jen já je nemám v úplně nejlepším stavu a tohle mi přišlo jako docela dobrá cesta, jak se s tím vypořádat.
Airdada13

Příspěvekod AndrewG » 20 lis 2015, 00:44

1.8 su rovnake urcite s 1.6 som si isty nie skorej ale nepasuju....na druhu stranu ked su to len 3mm povedal by som ze je to skorej problem lacnej vyroby...škoda, občas stačí pozreť inzerciu ;-)....prakticky najlepšie zvody ake sa "seriovo" vyrabaju na 1.6tky za smiešne peniaze (neverim moc že ich george stale ma ale asi aj ma... :D )
viewtopic.php?f=6&t=3543&hilit=svody+1.6
AndrewG

Příspěvekod Airdada13 » 20 lis 2015, 01:26

Takže je snazší upravit ty NBčkové 1.8, než NAčkové 1.6? Ty Maxim works mi bohužel utelky :(
Airdada13

Příspěvekod Spider » 20 lis 2015, 07:29

Nie, zle si to pochopil, andrej myslel ze pasuju 1,8 NA na 1,8 NB. Na 1,6tku nebudu nikdy pasovat, pretoze 1,8 ma vrchne diery nad strednymi dvoma rurami nie priamo nad, ale kus vedla.
Spider

Zpět na Technika MX-5