TeeJayova kočkolapka - NBfl 1.8

Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!
Pravidla fóra
Co člen fora a jeho vůz, to jedno téma. Pochlubte se svými "kráskami"!

Re: TeeJay's Black Shadow - NBfl 1.8

Příspěvekod AndrewG » 29 lis 2015, 12:32

to vrčanie bude ložisko na zotrvačníku na 99%, alebo vypínacie ložisko spojky, ked vravíš že pri vyšliapnutej spojke...
inak prístup je k tomu nahovno aj zo spodu :D ideal je asi taka kombinacia jedna ruka do podbehu a druha z pod auta :D
btw mohol by si nafotit interiér tie sedačky vyzerajú netipicky zaujímavo ;)
k vymene spojky, ak môžem poradiť vyskúšaj 1.6 spojku a zožeň si 1.6 zotrvačník. auto pekne ožije a pri sériovom výkone to problém nie je. jediné minus je, že pri seriovej spojke je ten pedal makší, to by mohla vyriešiť stage 1 :-P
AndrewG

Příspěvekod vhml » 29 lis 2015, 13:00

1,6 setrvak je lehci?
vhml

Příspěvekod LordJames » 29 lis 2015, 14:02

ma mensi prumer, tak je samozrejme lehci :) ty sedacky jsou precalouneny v cerny kuzi, vypadaji paradne.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod m8rinek » 29 lis 2015, 14:16

Menší průměr bude mít max osazení pro přítlačák a přítlačák samotnej, ne? Jinak by neseděla osovka se startérem...

Nicméně jak je to s vyvážením? Setrvák je vyváženej solo?
m8rinek

Příspěvekod AndrewG » 29 lis 2015, 14:41

vonkajší priemer je rovnaky a teda sedí na štarter a všetko funguje...avšak plocha kde dosada spojka ma menší priemer teda hmotnosť je bližšie k stredu rotácie a zase sme pri tom momente zotrvačnosti ako pri kolesach ...(Moment of inertia)
a ano je aj ľahšia, rovnako tak spojka

vyvažovanie pri seriovom aute, ktoré zriedka prekročí 7tis ot nemusíš moc riešiť. maš odpruženu spojku a myslim že aj remenicu na kluke. pre motoršportové použitie by sa mal vyvažovať celok s klukou, určite to nikto pri výrobe extra neriešil a tak je kluka aj zotrvačnik najkôr vyvážený zvlášť
AndrewG

Příspěvekod TeeJay » 29 lis 2015, 17:32

mojžo píše:Hardtop originál prelep zhora na spoji čiernou širokou elektrikárskou páskou.
Mám to tak isto a nič lepšie som urobiť nemohol :)
A ani to nie je vidno, keďže auto je čierne, ako Tvoje. A v aute ako je ticho? Kamaráde... Rolls Royce Silver Shadow je proti tomu pneumatické búracie kladivo :D

:lol: :lol: :lol:
Jen co přestane lejt jako z konve, jdu na to... :)

AndrewG píše:to vrčanie bude ložisko na zotrvačníku na 99%, alebo vypínacie ložisko spojky, ked vravíš že pri vyšliapnutej spojke...
inak prístup je k tomu nahovno aj zo spodu :D ideal je asi taka kombinacia jedna ruka do podbehu a druha z pod auta :D
btw mohol by si nafotit interiér tie sedačky vyzerajú netipicky zaujímavo ;)
k vymene spojky, ak môžem poradiť vyskúšaj 1.6 spojku a zožeň si 1.6 zotrvačník. auto pekne ožije a pri sériovom výkone to problém nie je. jediné minus je, že pri seriovej spojke je ten pedal makší, to by mohla vyriešiť stage 1 :-P

Při vyšlápnuté spojce je klid, a to ji stačí sešlápnout o centimetr :) a pokud není sešláplá, tak to vrčí, i na neutrál. Rozebírat kvůli tomu ale půlku auta určitě teď nebudu, všiml jsem si toho až 14 dní po tom, co jsem auto koupil, a zevnitř to není slyšet vůbec - je to fakt nevýrazné :)

Nejsem si jistej, jestli je 1.6 spojka je dobrej nápad, aby se i třeba neopotřebovávala moc rychle, na druhou stranu, 81 kW a 107 kW není takovej rozdíl a ani v krouťáku.
Jen co jsem všude koukal na setrvačníky, odhlehčené jsou docela drahá sranda (10k+), a nikde jsem novej sériovej na prodej nenašel... a stage 1 spojka pak zase znamená minimálně dvojnásobnou cenu :)

Sedačky - Nějak jsem si ani neuvědomil, že mám unikátní čalounění sedaček z Německa, které v Miatě možná nemá vůbec nikdo :) Autem přede mnou jezdily dvě ženský a nevím, jestli původní čalounění prodřely, jak se to stává snad u každý NB(fl) Miaty po dlouhých kilometrech, každopádně to nechaly přečalounit a je to velmi hezké a vkusné :)

Obrázek

Obrázek

Btw, obrázky budu od teď dávat rozklikávací, ať nezabírají tolik místa, nezpomalují zbytečně moc načítání vlákna a zároveň jsou k dispozici i v původním rozlišení.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod LordJames » 29 lis 2015, 18:28

no dokonce jeste hezci, nez sem si pamatoval :-D
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod TeeJay » 29 lis 2015, 18:59

Taky už byla tma a když na nich většinu času sedíš (nevidíš je), těžko si pořádně zapamatuješ, jak vlastně vypadají... :D
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod mojžo » 29 lis 2015, 20:00

Ak ti rachoce niečo na voľnobehu a nie je to od motora, je to ložisko predlohového hriadeľa v prevodovke. Vykašli sa na to a nerieš to, MX5ky s tým najazdia státisíce kilometrov

Mne 1.8 140PS motor so spojkou 1.6 robil to, že motor si nevedel tak rýchlo nájsť dobrý voľnobeh, nepáčilo sa mi to...
mojžo

Příspěvekod AndrewG » 29 lis 2015, 23:31

sedačky su fakt paradne ! daj ale opraviť tú rozchadzajucu sa dierku na spolujazdcovi kym sa nezvacší :-)
AndrewG

PředchozíDalší

Zpět na Krásky členů fora