Jsou tohle sportive brzdy?

Re: Jsou tohle sportive brzdy?

Příspěvekod AndrewG » 22 říj 2015, 16:09

určite su to velke sportive brzdy, už len podla toho aka mala medzera je medzi diskom a brzdicom
AndrewG

Příspěvekod mojžo » 22 říj 2015, 17:53

určite, lebo ani vpredu ani vzadu sú iné dosky ako ja mám na svojej cigánskej 1.6NB
mojžo

Příspěvekod TeeJay » 14 lis 2015, 22:57

Dneska jsem montoval nové kotouče, tak jen abych tohle téma uzavřel - jsou to velké brzdy :)

276mm kotouč sedí perfektně.
Obrázek
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod kubec99 » 11 pro 2015, 21:48

Ja by som rad toto vlakno ozivil, kedze mam v plane vymenu brzd a repas brzdicov a mam dilemu, ci maju Sport (velke) brzdy tieto V a W pruzinky medzi platnickami:
m4LNPhoGXyvH3GPXrNM_r9A.jpg
m4LNPhoGXyvH3GPXrNM_r9A.jpg (10.5 KiB) Zobrazeno 4762 krát

Niekde pisu ze su len v original sade platniciek ale v katalogu je pisane ze ich sada pre SPORT brzdy neobsahuje:
1N40961.jpg

1N19281.jpg

Mozte mi to prosim niekto objasnit? Teraz ich na aute nemam ale pri pomalej jazde pocut ze si platnicky jemne popiskavaju a dotykaju sa kotucov, tak ma napadlo ze tam chybaju. Avsak... :-)
Budem rad za kazdu skusenost ;-)
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod AndrewG » 12 pro 2015, 01:26

osobne mam ak si dobre pamatam v predu Včkove a vzadu W, na klasickych velkych brdzach 10" a 9.9"
AndrewG

Příspěvekod TeeJay » 12 pro 2015, 01:46

Ne že bych ty svoje třmeny nějak zkoumal nebo rozebíral, ale když jsem ty kotouče s destičkami vzadu měnil, tak jedinej plíšek, kterého jsem si všiml, byl ten k ukotvení destiček. Ten byl v balení s novými ATE destičkami. Původni destičky tam měly úplně stejný plíšek.
Ale teda nezkoumal jsem ty třmeny nijak podrobně, pokud ten plíšek není nijak skrytej někde jinde, tak bych si ho ale snad všiml.

Obrázek

Vepředu nevím, brzdy jsem ještě nesundával.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod AndrewG » 12 pro 2015, 10:00

hento su pliesky ktore roztlacaju dosticky od seba ked nebrzdis. odporucam zohnat aj ked ti brzdy asi nepiskaju ako mne s yellow stuff. zacalo mi to piskat asi 200km od domu na malom vylete a myslel som ze ma cestou porazi :-D
AndrewG

Příspěvekod kubec99 » 12 pro 2015, 11:49

AndrewG píše:osobne mam ak si dobre pamatam v predu Včkove a vzadu W, na klasickych velkych brdzach 10" a 9.9"

Presne tie mam namysli. Neviem ich vsak zohnat a ani na starych ani na novych Yellow stuff platnickach nie su tie otvory za ktore sa fixuju.

TeeJay píše:Ne že bych ty svoje třmeny nějak zkoumal nebo rozebíral, ale když jsem ty kotouče s destičkami vzadu měnil, tak jedinej plíšek, kterého jsem si všiml, byl ten k ukotvení destiček. Ten byl v balení s novými ATE destičkami. Původni destičky tam měly úplně stejný plíšek.
Ale teda nezkoumal jsem ty třmeny nijak podrobně, pokud ten plíšek není nijak skrytej někde jinde, tak bych si ho ale snad všiml.
Obrázek
Vepředu nevím, brzdy jsem ještě nesundával.

Tieto pliesky tam teraz mam a vyzeraju byt uplne OK. Kedze nove som k Yelow stuff platnickam pribalene nemal, tak pouzijem povodne.

AndrewG píše:hento su pliesky ktore roztlacaju dosticky od seba ked nebrzdis. odporucam zohnat aj ked ti brzdy asi nepiskaju ako mne s yellow stuff. zacalo mi to piskat asi 200km od domu na malom vylete a myslel som ze ma cestou porazi :-D

pliesky? myslis tym tie V a W pruzuzinky, ci? Tie maju za ulohu roztlacat od seba platnicky. Pliesky ktore postol TeeJay su len vodiace pliesky znizujuce trenie pri pohybe platnicky na strmeni.
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Příspěvekod AndrewG » 12 pro 2015, 17:04

teejay písal že "Ale teda nezkoumal jsem ty třmeny nijak podrobně, pokud ten plíšek není nijak skrytej někde jinde, tak bych si ho ale snad všiml."
čiže pliešky = pružinky áno.

preto som mu napisal nech si ich zoženie. EBC píše jasne že pliešky ani pružinky nedodáva dajú sa kúpiť na mx5parts.co.uk
keď ich tam pre velke sportive brzdy nemajú tak to majú asi vyriešené inak...netúším ale ako, kedže sú to stále plavajúce brzdy

edit:/
podľa tohoto to zjavne velké brzdy nepoužívajú
http://www.mx5parts.co.uk/front-brake-s ... -1309.html

inak samotné pliešky sa dajú kúpiť tu
http://www.mx5parts.co.uk/rear-fitting- ... -3627.html
AndrewG

Příspěvekod drzko » 13 pro 2015, 14:46

mam sportive brzdy a takisto tam nemam tie V a W pruzinky a takisto mi jemne pocut oter platniciek o kotuce
ak tie pruzinky zozenies daj vedet, ja som ich videl tusim len na IL a tam stoja hodne, Mazda ich robi iba ako sadu spolu s platnickami tusim..
Naposledy upravil drzko dne 14 pro 2015, 11:49, celkově upraveno 1
1.8 NBFL
drzko

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5