Nakup MX-5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Nakup MX-5

Příspěvekod blackchicken » 29 pro 2015, 02:49

Zdravim
dlouho ocekavana chvile, cca 33 let, zda se, konecne prichazi. Ano, je zde rec o mem prvnim atomobilu :-) Vzhledem ke zpusobu meho zivota, bezdetny, nezadany a relativne svobodny, citim jedinou moznost k zakoupeni absolutne nepraktickeho vozu :-) Vzdy jsem obdivoval hondu crx VTEC, ovsem ke stari a relativne vysoke cene jsem hledal jinou alternativu. V prubehu poslednich dvou let brouzdani, procitani a drandeni po Praze v obcas vypujcene byvalciny toyote yaris 1.nic, bylo potreba razneho rozhodnuti. Dva vstupni nemenne parametry jsou zadokolka a japonec. Z duvodu nedavne investice do bydleni to s financemi neni nijak valne. Silvinka S14a v dobrem stavu je v tuto chvili na mne draha a o Gt86 ci me modle Supra targa 6speed, ani nemluve. Honda S2000 neni auto na velke tuneni, jedno z mala aut u ktere by u mne proslo skoro v zakladu. Tudiz pro mne v tuto chvili unosna cena kolem 100-150 je jasna volba Mx-5, 1.8l pravdepodobne dovoz Nemecko. Nejsem zastance roadsteru, ovsem jsem presvedcen, ze to pujde :-) Samozdrejme nechci cenu skrtit na ukor kvality. Radeji pridam do dobreho zakladu a postupne, jak budou volne finance, doladovat nevyhovujici ci upgradovat lepsi dily nez OEM. Co jsem tak studoval, asi nejvyhovujici z meho pohledu jest 10th anniversary. Podvozek Billstein, 6 stupnova prevodovka, motor bez vvt pro pripadny kompresor do budoucnosti. Co je nevyhovujici, je modra barva a modre sedacky (pro nekoho banalita, ovsem pro mne je barva velice dulezita). Vzhledem k tomu, ze finalni podoba, viz priloha, je bila barva, ktera jak jsem si vsiml se nevyrabela, lak bude casem nevyhnutelna zalezitost ovsem to by se vzalo s ochranou podvozku a dalsimi vecmi. Idealni pocatecni stav cerna barva, cerna kuze, 6 speed. Podvozek bych resil v nejblizsi dobe po koupi. Pote je dalsi volba FL sportive, taktez Bilstein, lepsi brzdy, 6 speed, ovsem motor vvt, nekde jsem cetl ze si moc nerozumi s preplnovanim, nevim jestli se k nemu nekdy dostanu, ale rad bych. Takze otazka vlastne zni, co si koupit :-) Nakup bych chtel stihnout do konce zimy, predpokladam ze je to nejvyhodnejsi cast roku pro nakup roadstera. Moc dekuji za rady miataru, na co si dat pozor, popripade pokud je zde nejaky hodny a chapavy Prazak, kteremu by nevadilo par otazek nazivo, byl bych velice rad. Kazda rada dobra. Predem dekuji a krasny den preji.
Přílohy
99-mazda-miata-slammed-wxksxyuj.jpg
blackchicken

Re: Nakup MX-5

Příspěvekod Pavel260 » 29 pro 2015, 11:08

VVT přeplňování nijak nevadí, jen jednotka stojí víc ;)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Mike » 29 pro 2015, 12:24

Nejvhodnější část roku to být může, pokud se jedná o tvé páté auto a máš garáž, kde spácháš počáteční servis před sezonou(to nemusí bejt nutnost). Koupit si v lednu první auto lehkou poměrně silnou zadokolku, kde největší elektronikou je radio(zaplaťpánbů za to), je počin vsktutku odvážnej. Stejně to plánování kompresoru...ale asi jsem na to moc konzerva.
Vůbec bych se nebál koupit NBFL se 110hp 1,6. Jak se to bude přeplňovat, tak na těch dvou deci až tak nesejde. Bude to stát o 20k míň a za ně koupil pořádnej rollbar. Začal bych se to učit řídit a pak přemejšlel o turbech, sedmi laufech vzadu, kovanejch kolech a šlupkách na nich. A vůbec si před tim ujasnill, jestli budeš chtít stahovat desetiny na okruhu nebo dělat dojem a nebo mít přijemně zábavný auto na každej den...MIata může bejt vcelku cokoliv z toho.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod m8rinek » 29 pro 2015, 12:32

Jestli se auto má zásadně přestavovat a lakovat (je-li bílá nutností), tak bych koupil pastoušku se zdravym spodkem ale nevalného vzhledu. Všechny i ty nejlepší MX co jsou naprodej dřív nebo později vykvetou na lemech a na nosníkách, proto bych šel cestou úspory a pořádně udělané karosařiny hned na začátku. Co se týče 5q a 6q tak rozdíl není markantní, naopak 5q je díky kratšímu SP příjemnější než 6q.

Annie a Sportive jsou vzhledem k pořizovací ceně auto celkem nevhodný pro přestavbu... Ale kdo chce kam...

BTW: jeden takovej základ na přestavbu tu mám k prodeji :D
m8rinek

Příspěvekod Mike » 29 pro 2015, 12:44

mluví rozumně ten hoch...
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Gomez » 29 pro 2015, 12:55

Přidám se ;) pokud bys chtěl opravdu zachovalou NB 1.6, mohu Ti nabídnout i svou. Jen teda mi přijde trochu líto jí tuningovat :-/ ale co, když to někomu udělá radost..

http://forum.mx-5.biz/viewtopic.php?f=6&t=3993
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Příspěvekod m8rinek » 29 pro 2015, 13:00

Tak když jsme u těch konkrétních nabídek :D viewtopic.php?f=6&t=3939
m8rinek

Příspěvekod blackchicken » 30 pro 2015, 02:21

Krasny vecer
velice dekuji za rady, postrehy a nabidky. V prvni rade priblizim, jakym smerem bych chtel jit. Urcite bych chtel 1.8, rocne toho moc nenajezdim, projizdky po Praze a jednou do mesice za rodinou na moravu, obcas nejaky vikendovy vylet. Zima garaz. Jsem dost pracovne vytizeny, takze neni ani moc casu. V tuto chvili vlastnim garazove stani, ovsem garaz je v budoucnu v planu. Da se tedy rici ze potrebuji spise lestenku a designovku pro vlastni uspokojeni, abych se mel v cem hrabat, co opecovavat a hlavne do ceho vrazet prebytecne penize :-) Najezdeno neco lehce mam, i kdyz se slabsimi auty a tesim se na zadokolku. To bude dobra skola :-) Pred rychlou a nebezpecnou jizdou mam respekt, vice mne zajima technicka jizda, takze spise kdyz uz, tak smerem k driftu. Mam rad technologii a design, zajimave detaily ktere doplnuji charakter auta. Takze abych to shrnul. Nakup by byl cca brezen-duben, kdy uz bude jasna zakladni castka na porizeni vozu :-) Pujdu pravdepodobne cestou FL cerna, pokud mozno 6 speed. Prvni investice samozdrejme tekutiny + nutne opravy. Pote prioritne predni naraznik (osobni duvody) :-) rollbar, podvozek idealne K&W + uvidi se jak finance a co bude potreba. Tot vse co mne prozatim napada. Jeste jednou moc dekuji.
blackchicken

Příspěvekod IvanGS » 30 pro 2015, 10:55

blackchicken - no hlavně že v tom máš jasno, člověk by měl jít za svým cílem a nechat si do toho kecat jen v míře nenarušující jeho základní projekt. Prosím Tě, co je K&W?
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod blackchicken » 30 pro 2015, 13:40

Pomrkavam po necem takovem:

http://www.good-win-racing.com/Mazda-Pe ... -0384.html

http://www.good-win-racing.com/Mazda-Pe ... -0175.html

Mimochodem, poradte mi prosim kde nejlepse nakoupit online dily, osvedcene obchody, Nemecko, Uk z USA asi nema cenu kvuli postovnemu.
blackchicken

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...