Jinak info pro Mika: Jak jsme se v sobotu bavili o dalších tipech pro MX-5kaře na opravdu dobré jídlo, rád bych přidal další čtyři "mnou prověřená" místa do mapy v okolí mého bydliště severně nad Prahou.
Jako první musím zmínit
Restauraci a penzion V Polích v Malých Číčovicích. Ubytování jsem nezkoušel, ale jídlo tam mají opravdu výborné, restaurace samotná je čistá a útulná a personál velmi ochotný. V areálu je možnost parkovat. Ideální nejen jako zastávka během výletu, ale i jako možnost přespat před případným ranním odletem pro šoféry a šoférky z druhého konce republiky, kteří radši volí klid před ruchem Prahy - ruzyňské letiště je na opravdu dohled.
Webovky:
http://www.penzionvpolich.cz/Jako druhý tip zmiňuji další lokálně relativně profláknutou restauraci
Statenický mlýn ve Statenicích. Je zaměřena na italskou kuchyni a čas od času se tam stavím pro pizzu či rybí pokrmy. Restaurace je patrová a v létě se tam velmi příjemně sedí na rozsáhlé dřevěné terase u rybníčku. Jo, čepují tam Hoegaarden...
Co mě tam naopak v poslední době malinko štve, že si tam v patře udělali dětský koutek, takže tam občas bývá rambajz - strašně nerad okřikuji cizí děti a jejich rodiče na to, že tam sedí i další hosté, občas pěkně pečou. Obsluha slušná, restaurace čistá.
Webovky:
http://www.detaillo.cz/statenice.htmlTřetí tip - pecka hlavně pro pivaře.
Únětický pivovar v Úněticích. Restaurace sídlí v historické budově krásně zrekonstruovaného pivovaru, venku je prostorná zahrádka, v areálu je i vinotéka a vedle areálu prostorné parkoviště. Dobře se tam vaří a když má člověk štěstí, natrefí čas od času na zajímavé pivní speciály. Bomba na konec, v prvním patře je regulérní hala se třemi drahami na pétanque! Jo, a jsou tam velmi vstřícní k pejskařům...
Webovky:
http://www.unetickypivovar.cz/A konečně začtvrté, gastropecka na závěr (nicméně spíše pro ty náročnější z vás): Hotel a restaurace
Auberge de Provence v Tuchoměřicích, opět na dohled ruzyňského letiště. Krásné exteriéry i interiéry (budova někdejší jezuitské rezidence ze 17. století) včetně prostorné terasy, parkování přímo v areálu. Vynikající (!!!) francouzsko-belgická kuchyně. Kdo má rád třeba pravou provensálskou kuchyni, bude chrochtat blahem. Skvělý personál a pokud se nepletu, francouzský šéfkuchař. Zajímavost: restaurace má vlastní ekofarmu (nejen na bylinky a zeleninu, ale i zvířátka).
Webovky:
http://www.aubergedeprovence.cz/Ufff, to bylo dlouhé. Ale třeba se to někomu z vás bude hodit. Šup s tím do mapy.