spooon píše:asi začnu taky vozit hřeben a nůžky, ať zapadnu
Tohle je docela zajímavá debata a dovolím si malý OT...
Osobně jsem si Majdu pořídil ne proto, abych si dokazoval své řidičské (ne)schopnosti na okruhu, nýbrž pro to, že se mi to auto vždycky líbilo a konečně jsem na něj měl i potřebné finance.
Přiznávám se, nejsem závodník. Auto užívám jako daily, pro svižnou přepravu z místa na místo, případně k občasným výletům s nebem nad hlavou. Baví mě, že se konečně nemusím bát předjíždění, protože tohle autíčko má odpich, suprovně se ovládá a skvěle brzdí. Kdybych si měl vybrat kategorii "užití", tak se nazvu "kochačem". Tím, který sice jede v případě potřeby rád svižně (viz. poslední výlet se smečkou po Brdech), ale jinak má na tachometru obvykle povolený limit, rád se rozhlíží po krajině a po nocích miluje hvězdnou bránu nad sebou a vítr ve vlasech...
Na druhou stranu, respektuji všechna další užití tohoto auta. Ať už závodníky, jiné kochače, tunery, ba dokonce i lidi, kteří to auto mají hlavně jako "imidžovku".
Stejně tak se přiznávám, že Majdu zatím nemám ani zdaleka tak v ruce, jak bych ji jednou chtěl mít. A to jak na suchu, tak na mokru či sněhu a ledu. K limitům tohoto auta jsem se zatím ani nepřiblížil (vypnout ESP mě opravdu ani nenapadlo), brzdí mě víra ve vlastní schopnosti. Navzdory tomu, že už mám cosi odježděno. Co bych opravdu nechtěl, je autu ublížit (i když Miata snese i hodně tvrdé zacházení, o tom nepochybuji) kvůli tomu, že překročím svou mez.
V budoucnu určitě plánuji své meze posunout. Postupně, samozřejmě. A kdoví, třeba si jednou troufnu zablbnout i na tom okruhu. Zatím ale otevřeně říkám - nemám na to koule.
Což neznamená, že se v sobotu v Sosnové neobjevím alespoň jako "vděčný čumil". Pokud to bude jen trochu časově možné, chtěl bych se tam podívat. A s respektem koukat na druhé, kteří si na rozdíl ode mě na dráhu troufnou, protože to mají v ruce a okruhové běsnění je pro ně životní styl. Jak už jsem psal, já jsem především "kochač", který Miaty miluje stejně (a o nic míň) jako vy. V žádném případě si ale nebudu hrát na něco, co nejsem. Jsem proto "menší autíčkář" než vy, závodníci?