klobouky a cepice

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: klobouky a cepice

Příspěvekod TeeJay » 28 dub 2016, 23:15

hospodský píše:T.J.: Nevim jestli je to tim ramem okna, jak jsi psal nebo tim, ze NC dobre topi. At tak ci tak, ja pri svych 177cm nemam v NC s vetry problem :mrgreen: Cepku mam ciste na letni hice.

177 je na MX-5 ještě úplně v pohodě výška a obzvlášť na NC. Velmi dobře topí všechny MX-5, nejen NC :D Mám 185 a NBfl, výškově už to je mnohem víc na hraně. Na druhou stranu tu jsou ještě borci o 10 čísel větší a taky to jde :)

mcspeedyde píše:Tak japonskou vysku postavy zrovna nemam... :D A na temeno zkratka s tim windshotem nefouka... Mel sem to nejdriv v NBFL a tak sem si na to zvyk, ze v NC byla prvni zmena to, ze sel pry original nizkej (sklapovaci) windshot a dal sem tam vyssi (bohuzel pevnej) od I.L.
Souhlas - bez windshotu fakt zezadu neprijemne fouka...

A po pravde - pod cca 12C se nestahuju - to je dalsi vec... 8-)

Pokud seš vysokej tak, že ti fouká na temeno hlavy zepředu, čili hlava ti vyčnívá nad aerodynamickej pytel v interiéru (nemusí být nutně nad rámem okna), nikoliv zezadu průvanem v autě, tak windshot nemá žádný efekt :) sníží až eliminuje interiérový průvan, ale hlava bude vesele ofukovaná dál, dokud si do sedačky nelehneš tak, abys byl zkrátka dostatečně nízko.
A právě já jezdím bez střechy i v mnohem chladnějším počasí a to už je ve 120 km/h po pár minutách značně nepříjemné. :D

Safa píše:zánět dutin
Mně vrcholek hlavy čouhá v NC mírně nad přední okno a na dutiny jsem (bohužel) náchylný, takže já beru čapku hlavně kvůli větru (v každém počasí, se střechou dole jsem jezdil i v zimě). Naopak na úpal či úžeh kupodivu náchylný nejsem. Při takové 300 km cestě na Moravu se i fajnově opálím.

MacTeine píše:Taky jsem na dutiny náchylný resp. mám rád hlavu v teple, takže pro mě je zimní čepice jasná volba i když třeba svítí slunko a je celkem hezky... Už jsem jezdil v tričku s čepicí na hlavě, to byly pohledy :lol:
Limit někde kolem 5°nad nulou, hlavně kvůli střeše jako takové. Mám vinyl a s ním by se pod tyto teploty nemělo prý manipulovat, nemá-li praskat.

S dutinama jsem si užil už svoje, když mi ty hleny hnisu po dvouletý rýmě a v podstatě ucpanejm uším pod narkózou tahali z hlavy... takže jo, čapka v chladu není vůbec špatná věc, pokud se máme rádi.
Jen bych dával bacha na to sluníčko, jedna věc je zdravě opálit, druhá spálit a tím opálit, po x hodinách na slunku nepomůže žádnej krém a v tu chvíli už to je stejnej hazard se zdravím, jako s těma dutinama, jen se neprojeví tak rychle.
A jo, vinyl se pod 5°C skládat nemá, ale občas v zimě zahodím hardtop, střechu nechám ležet složenou a jedu jentak někam a zpět, aniž bych někde musel auto opouštět, takže se manipulaci se střechou vyhnu a užiju si topless na sněhu :D čtvrt roku jezdit jen s hardtopem je těžké vydržet :D
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod boros » 29 dub 2016, 00:46

MacTeine píše:A s tou bekovkou souhlas, rád bych nějakou pěknou pořídil na léto :) Máte tip na nějaký fajn obchod? Buď v Praze nebo on-line (co by nestál 40 éček plus doprava a podobně)? ;)

Třeba český Tonak: http://www.tonak.cz/e-shop/cepice/ nebo i v Marks & Spencer jsem pořídil ;) http://www.marksandspencer.com/MSFindIt ... Ahead=true
NC 2.0 PRHT Rev. + Cobra sport muffler, MeisterR, Hawk HP+
boros

Příspěvekod mita » 29 dub 2016, 17:52

Já nakoupil na léto v Číně zhruba za 160,- , jen dodací doba je trochu delší.
Přílohy
cap.jpg
mita

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...