Pražský jouda plánuje kupovat MX-5, rozmluvte mu to

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Pražský jouda plánuje kupovat MX-5, rozmluvte mu to

Příspěvekod TeeJay » 20 čer 2016, 20:19

evlo píše:Ja bych si na tvem miste mx-5 nekupoval a kdyz uz, tak ND.

To je zase rada :D někomu, kdo otevřeně řekne, že nemá prachy a i na NA/NB(fl) si musí dobu šetřit, poradíš, aby si koupil NDčko za třičtvrtě mega?
A vůbec, že ji tobě nabourali a pojišťovna ti celou hodnotu, kterou pro tebe tvoje MX-5ka znamenala a podle tebe měla, zdaleka nezaplatí, je k nasrání, chápu, ale MX-5 za to nemůže a určitě bych kvůli tomu neodrazoval jiné, aby si splnili sen a koupili tohle super auto pro radost ze života.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Renee » 20 čer 2016, 20:28

evlo píše:Ja bych si na tvem miste mx-5 nekupoval a kdyz uz, tak ND.

To je samozřejmě v plánu, ale teď si koupím NA, časem ji prodám s velkým ziskem jako veterána a koupím si NE, nebo rovnou NF.

Ale vážně, proč bych si ji neměl kupovat? Moje prostředí jí nesvědčí? Nějaké zkušenosti?
1993 NA 1.6 85kW. 6q, 4.1 torsen, MeisterR. How did that happen?
Renee

Příspěvekod MacTeine » 20 čer 2016, 20:31

Nestihl jsem diskuzi úplně pročíst, jen prolétl. Jeden postřeh ohledně střechy:

NA / NB mají obecně střechu vinylovou (pogumovaná látka), limitované verze mohly mít i látkovou (mohérovou) střechu, ale určitě méně častěji.

I o vinyl je potřeba se aspoň trochu starat a nemanipulovat s ním, když je zima (cca 5°C a méně), protože je zkřehlý. Krom tohodle střeše prakticky zima nevadí (až na extrémní případy jako půl metru zmrzlého sněhu a pod.).
Na životnosti vinylu se mnohem víc podepíše léto a silné UV (stojíš-li venku), proto je fajn i ten vinyl občas ošetřit.

Nejčastěji střecha popraská v namáhaných ohybech a většinou je to kombinace vyšisování přes léto a skládání za mrazu i když ten první faktor spousta lidí opomíjí.

Na vyčištěnou (!!!) střechu za sebe mohu doporučit ValetPro Black To The Future, za Andreho zase Raceglaze Trim Dressing.

evlo: kvalitní rada typu výkřik do tmy :lol: :roll:

edit: fuj, nesoustředím se a píšu chyby, opraveno
Naposledy upravil MacTeine dne 20 čer 2016, 20:55, celkově upraveno 1
NCfl 2011 2.0 Karai
Ex: NBfl 2001 1.8
MacTeine

Příspěvekod evlo » 20 čer 2016, 20:35

Tak tema se jmenuje jasne.
No sehnat si mx-5 vubec schopnout obstat v praze, tim spis NA bude boj.
A skutecne bych nebyl najivni jak teejay doporucuje, ale dobre si promyslel jak to bude v pripade, ze te nekdo v Praze naboura, sance je obri. Od doby co bydlim v praze jsem mel 4 bouracky, nez jsem bydlel v Praze, tak 0.
evlo

Příspěvekod Andre_fux » 20 čer 2016, 20:42

evlo: Dost lidí tady má mazdu hooodně dlouho a žijí v praze a nebourali, asi bude chyba jinde. řekl bych, že to bude ten prvek co je mezi sedadlem, volantem a pedály.

Ale už raději dost OT
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod evlo » 20 čer 2016, 20:47

Jakeho OT?

Jako nedejboze, ze tu nekdo napise neco jineho nez hej hej hej kup si to? ... a ty jeste honem honem prispechas do inzerace tam pohanit co prodavam, abys me jakoze ztrpcil zivot, no luxus.
evlo

Příspěvekod Renee » 20 čer 2016, 20:49

MacTeine píše:NA / NB mají obecně střechu vinilovou (pogumovaná látka), limitované verze mohly mít i látkovou (mohérovou) střechu, ale určitě méně častěji.

Jo, vinyl byl ten materiál jehož název jsem zapomněl. Vůbec se v těch matroších nevyznám (jako vlastně v ničem okolo aut), takže úplně nevím co si pod tím představím, jen mě napadá že ten vinyl asi nebude třeba impregnovat jako látkovou střechu na Fiatu? Nicméně nějaké ošetřování je jasná nutnost, to beru jako samozřejmost, a poznámku o šisování sluníčkem si budu pamatovat, když nad tím tak přemýšlím mohl bych se kouknout po nějaký ochraně i pro tu látkovou co mám na současném autě. Dík za tip.

evlo: Pokud mě někdo v Praze nabourá, bude to stejně, jako by mě naboural v tom co mám teď. Možná levnější. Upřímně bych se bouračky bál spíš mimo prahu kde se dá havarovat v rychlosti vyšší než 70km/h a NA asi nebude úplně bezpečná pevnost stavěná na takové karamboly. Ale nekupuju auto, abych boural, nebo se vůbec chystal bourat. Svůj cíl jsi ale splnil, bude mi teď hluboko uvnitř hlodat malinké semínko pochybnosti. Doufám, že jsi aspoň majitel, nebo ex-majitel NA, bo jestli mě tu vytrollil zahořklý oktávkář tak asi půjdu do koupelny a nabrečím plný umyvadlo :D
Renee

Příspěvekod MacTeine » 20 čer 2016, 21:04

Renee: Vinyl je právě něco jako "pogumovaná látka" řekněme. Látková mohérová střecha vydrží při správné údržbě hodně hodně dlouho. Vinyl má prostě kratší dedikovanou životnost při správném zacházení, kterou mu jde prodloužit například zmíněnými přípravky, které jej trochu ochrání proti UV a rovnou i naimpregnují a pocitově i zvláční (obecně kvalitní kosmetika na ošetření ext. plastů, ale pozor, některé levné jsou i dobarvovací a je to naprd, osobně vyzkoušeno).
NCfl 2011 2.0 Karai
Ex: NBfl 2001 1.8
MacTeine

Příspěvekod Safa » 20 čer 2016, 22:17

Renee píše:koupím si NE, nebo rovnou NF.

Myslíš NE s hybridním pohonem či NF s automatickým řidičem? :mrgreen:
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod Renee » 21 čer 2016, 17:06

Dobrý argument, Safa. Radši v tom NA budu jezdit do konce věků. :)
Renee

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...