MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod mildahb » 25 črc 2016, 10:27

Tak ND, s tím nuda rozhodně není :D
mildahb

Příspěvekod phantomond » 25 črc 2016, 10:43

Kůže, klima, psaný i HT, malý počet KM... Celkově mě to docela zaujalo:
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... etargeting
phantomond

Příspěvekod Mike » 25 črc 2016, 11:27

alf3003 píše:Zdravím všechny majitele a fandy Mazdy MX5. Nechci při své volbě dát jen na jeden názor, kdy mi majitel NB řekl, že mnou zvažovana generace NC už nenabízí takovou radost ze svezení, jako NA,nebo NB a že mám jít do NB, která nevyžaduje tolik péče, jako první NA. Mám pořád vyhlídnutou Mazdu NC 1,8 93kW r. 2006 (nabízí prodejna Mazda v Táboře). Také mám nabídku na zachovalý kus NB v úpravě Postert, ale moc na tuning nejsem a raději dávám přednost originálu, bez úprav. Zatím jezdím v Subaru, ale na jaro-podzim bych si rád koupil na víkendové poježdění malého sporťáka jen tak pro radost z jízdy, kterou trochu jinak zažívám při každém svezení v Subaru. Děkuji všem za rozumy a zkušenosti.

Pěči vyžadují stejnou. NB víc hnije. Jezdí to stejně. NA je lehčí, ale víc se kroutí. NA, pokud bude o pět let starší než NB, tak je větší šance na to, že se bude dělat nějaká odejitá hadice, sponka...Takže "péči" bych očekával potřebnější u NA než NB(fl) Na NA by mělo bejt teoreticky míň karosařiny. Na druhou stranu viděl jsem opravdu shnilý NA a netknutý NBFL. Takže koukat na to skrz momentální stav.
A NC je někde jinde - je to víc jako auto, takový použitelnější. I boural bych v tom mnohem radši. Ale ve dvou jsem seděl a úplně mě to neoslovilo. Takže mít miatu jako jediný auto je NC asi dost dobrá volba...A pokud se spíš kocháš, tak klidně i 1,8.
A ano, jde provozovat i NA, třebas i s otevřeným vejfukem, pětibodama a čtyřklapkou jako jediný auto...ale asi ne na dojíždění do práce 50km tam a to samý zpět...Záleží na preferencích.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Safa » 25 črc 2016, 11:46

Mike píše:
alf3003 píše:Mám pořád vyhlídnutou Mazdu NC 1,8 93kW r. 2006 (nabízí prodejna Mazda v Táboře).

Takže mít miatu jako jediný auto je NC asi dost dobrá volba...A pokud se spíš kocháš, tak klidně i 1,8.

Jako majitel NC 1.8 (aktuálně mé jediné auto) plně souhlasím Mikem. V majdě sedím prakticky denně jaro-léto-podzim-zima, jezdím dálnice i okresky, většinou pohoda kochačka, občas nějaké to svižnější projetí. 1.8 se mi jeví jako dostačující, pokud nejedeš s miatí smečkou a vepředu nevalí nějací střelci... :lol: NC je na pohodlí určitě lepší než NA a NB (jel jsem v obou). A standardní podvozek je na rozbité okresky určitě lepší než snížený...
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod TeeJay » 25 črc 2016, 20:43

Problém NA je, že může být v extrémních případech i o 15 let starší než NBfl (1990 vs 2005, na druhou stranu jsou taky 1997 NA a 1998 NB), takže je často zkrátka větší šance, že tam bude víc věcí na výměnu či opravu, dříve nebo později, nebo prorezavělejší hlouběji, pokud je na první pohled rezavé.
Ale samozřejmě to neplatí vždy, jsou tu super leštěnky NA a hrozný NBfl i s prorezavělou podlahou, ale taky naopak, je to kus od kusu. Jediný, v čem je NB(fl) horší, je, že mu víc rezaví nosníky, které se musí u každého NB(fl) dříve či později vyměnit (neplatí pro výstavní kusy, kterých je velmi omezený počet), ale jinak si s korozí nemají co vyčítat a spíš se přikláním k tomu, že obecně je na tom lépe NB(fl), protože je často zkrátka o dost novější. Ale jak říkám, existují NA i NB(fl) ve skvělém stavu, stejně tak, jako existují oba modely ve stavu, že by je ani ve šrotu nechtěli.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod alf3003 » 25 črc 2016, 21:24

Díky všem za kratší i obsáhlejší srovnání. fl za názvem 2. generace je zkratka pro facelift? Občas tohle vidím u NB, ale jistý si nejsem. Já mám na svezení Subaru Forestra a na drandění v terénu pak Toyotu Hiluxku. Miatu chci, jak jsem psal, na poježdění jaro až podzim a v zimě by odpočívala. Pokud koupím zachovalý kousek s minimem koroze, mohla by vydržet bez větší rzi déle, než při zimním solném nálevu. Kousek výš je odkaz na pěknou NB na Ebay. Tahle by se mi líbila, pokud není zamluvená. Možná se mi do podzimu pěknou poštěstí koupit. Začnu asi u NB ať mohu srovnat s NC a pak třeba postoupím o generaci výš. Ze startu nebudu skákat přímo do ND.
alf3003

Příspěvekod Mike » 25 črc 2016, 21:29

nb=cca 98-2000 a nbfl=2001-2005.
Jiný světla, drobnosti v interéru, 1,8 má variabilní časování ventilů...Vizuálně to na mě působí novější ne o rok, dva, ale o 15 let:)
Chce to vidět na živo a udělat si obrázek. Jestli na to nespěcháš, tak si udělej s někým vejlet, ve všech koutek republiky se páchájí různé víkendové vyjížďky a stavit se někde na kafe a pokecat.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod TeeJay » 25 črc 2016, 21:34

Ano, fl je zkratka pro facelift. I NA mělo facelift, takže existuje NAfl, ale moc se s tímhle označením nesetkávám a popravdě ani moc neznám rozdíly (sedačky jsou jiné, víc nevím), ale někde je tu popisoval tuším andre_fux :)
Pro NB ale platí, že se vyrábělo 1998-2000, NBfl pak 2001-2005 a rozdíly jsou znatelné - jiný motor u verze 1.8, jiné sedačky, jiné budíky, jiný středový panel, jiná přední i zadní světla a jiný přední nárazník - zkrátka vypadá mnohem svěžeji. A také má mít o něco pevnější šasi, ale to jsem neměl možnost ověřit. Také se prodává mírně dráž.
// EDIT, Mike mě trošku předběhl.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod alf3003 » 25 črc 2016, 21:50

Zajímavá úprava firmy Postert, ale domnívám se, že radost pramenící z jednoduchosti Miaty se tady úpravou ztrácí? Nebo se mýlím?

http://www.ebay.de/itm/Mazda-MX-5-1-9i- ... Swvg9XVZou
alf3003

Příspěvekod alf3003 » 25 črc 2016, 21:57

Mne na Miatu přeskočila jiskra od Honzy Koubka v Meziplynu na Streamu.Osobně se mi nejvíc líbí NC, ale zase nemusím začít hned třetí generací, když předešlé dvě jsou ještě víc jednoduchá auta.
Ale ta NC v Táboře se mi i manželce v červené metalíze s pěkným interiérem hodně líbí
http://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda ... oFrom=list
Dík za vysvětlení fl.
Naposledy upravil alf3003 dne 25 črc 2016, 22:39, celkově upraveno 1
alf3003

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...