NA, NB, NC, ND - KTORÁ SA VÁM PÁČI VIAC?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

NA, NB, NC, ND - KTORÁ SA VÁM PÁČI VIAC?

Příspěvekod Visno71 » 24 dub 2016, 17:07

Už tu máme 4 generácie MX5. Ktorá generácia sa vám páči najviac? Napríklad z hľadiska dizajnu, jazdných vlastností, časovej hodnoty, spoľahlivosti, kultovosti...
Přílohy
comparativa-mazda-mx5-nd-vs-nc-diseno-201524658_16.jpg
nc, m6, i30
Visno71

Re: NA, NB, NC, ND - KTORÁ SA VÁM PÁČI VIAC?

Příspěvekod m8rinek » 24 dub 2016, 17:35

Ta moje!
m8rinek

Příspěvekod josef » 24 dub 2016, 18:14

jasně že ta moje, taky to tak vidím ;)
josef

Obrázky: 0

Příspěvekod Smolda » 24 dub 2016, 20:44

Asi tak...taky bych za tu svoji strčil ruku do ohně, i když do budoucna je rozhodně co vylepšovat :) Ale pořád mi v hlavě hlodá myšlenka, že jednou (až bude dům s garáží) pořídim NAčko a hezky pomalu si ho budu ladit k obrazu svému. Takže i když jsem momentálně hrdým majitelem NBfl, jednou bych rád šel do NAčka.
Smolda

Obrázky: 0

Příspěvekod Safa » 24 dub 2016, 20:57

m8rinek píše:Ta moje!

+666 8-)

Ok, zedituju si to podle vzoru Evla: za mě NA>NC>NB>ND (zde čekám na finální provedení pevné střechy, je možný posun nahoru). Obecně jsou ale príma VŠECHNY čtyři generace, protože Miata Is Always The Answer :!:
Naposledy upravil Safa dne 24 dub 2016, 23:58, celkově upraveno 2
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod blacklemon4 » 24 dub 2016, 21:15

Mazda NC 2.0 Expression B&W
blacklemon4

Obrázky: 26

Příspěvekod Safa » 24 dub 2016, 21:33

Obrázek
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod evlo » 24 dub 2016, 23:43

NA>ND>NB>NC

vlastnim NB
evlo

Příspěvekod Tomin » 25 dub 2016, 07:39

NA: Prostě takové roztomilé autíčko. Se všemi ať pozitivními či negativními konotacemi, které se u toho vybaví.

NB: Tady je problém. Velká podobnost a snadná zaměnitelnost přední části s Hjůndaj Lantra je pro mě nestravitelná. Dále je tady boční pohled na tu "láhev od coly", díky které je do auta vidět jak čertům do kuchyně. Naštěstí že zadek se povedl. Je nízký a díky šířce běžného auta vyvolává dojem opravdové placatice.

NC: Paráda! Je to jedno z nejhezčích aut všeobecně. Všude rovné linky a jednoduchá geometrie vně i uvnitř. Mít tohle v garáži, snad hodiny bych pečlivě hodnotil, zda je pěknější s plátnem nahoře nebo dole. Ale je tu několik ale. Takhle čistý dizajn je hodně citlivý na nevkusné úpravy. I ty originální z fabriky. Do očí bijící je zvýšený podvozek u předfejsliftu. A na těch hnusných levných pětipaprskových šestnáctkách u verze 1.8 vzhlíží přímo nejapně. Dále ty zadní čiré lampy alá Lexus, které vypadali blbě i na tom Lexusu (ano, ty které má v avataru Safa). Naštěstí facelift v 2010 zjednal vkusnou nápravu. Čo sa mi tu naozaj nepáčí a považuju za svatokrádež je elektrický hardtop. To jako že se staženou střechou mám místo roadsteru cabriolet a když mi ji servomotorky natáhnou tak mám coupé? S těmi desítkami kil navrch (doslova nahoře) spíš GéTéčko... Dost tímhle nesmyslem utrpěl vzhled. Ten podivný pahrb za sedačkami a nakynulá celá zadní část (hlavně v bílé barvě) necitlivě zmohutňují příjemně placatý sporťák.

ND: Ještě jsem to na živo neviděl. Stejně jako zadní světla i zbytek je tolik odlišný od předchozích generací. Takže si jako ostatní taky zvykám. Ale líbí se mi. Moc se mi líbí! Ale to je asi tak vše co můžu, když je mě naprosto nedostupné. Stěží našetřím na olítané NCéčko. A tak nečtu ani recenze. Stejně vím co v nich je. ND super - NC fuj (ačkoliv v předNDdobě bylo "naprosto božské)". Blbec jsem jedou neodolal a jeden test nakousl. Už v prvním odstavci se skvělo "NA má charakter Lotusu, NB má charakter Jaguáru, NC nemá žádný charakter, ND má svůj charakteru a má ho na rozdávání". [blicí smajlík]
NC 2.0 Expression
To není auto, to je ROADSTER, lásko!
Tomin

Příspěvekod Gomez » 25 dub 2016, 07:53

Je mi jasné, že se svým názorem rozhodně nebudu "mejnstrým". Naštěstí pro nás pro všechny :-D jinak by všichni měli to samé a vytratil by se pocit jedinečnosti. Osobně to mám takto, ale samozřejmě záleží na konkrétním kousku, tzn. že připouštím i drobné výjimky ;) které potvrzují pravidlo..

1. NB (Anni nejlépe) - miluji ten žraločí čumák, profil auta z boku a zadek *IN LOVE*
2. ND - vzhled až na zadek :-/ a hlavně, jízdní projev a vlastnosti!! 10 let vývoje oproti NC je rovněž příjemným bonusem.
3. NC - je až hodně za NB a ND, ale výraz "nasraného buldočka" se mi čím dál víc líbí. Vypuklé blatníky, no, mohli to vymyslet lépe, soudruzi.

..potom dlouho, dlouho nic a nakonec zbytek. Verze FL mi neuchvátila ani jedna. Podle mě si hrají na něco, co nejsou. Obě se snaží vzbudit dojem luxusní káry (a moc jim to nejde) a NCFL se přitom i tváří, že je supersport a zároveň se tlemí při pohledu zepředu. Taková auta by dle mého názoru neměla vypadat jak s úsměvem od lampy k lampě. A mrkačka holt není má krevní skupina, navíc opět ten úsměv.

Za mě tedy NB + ND :!:
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...