Ahojte,
Načrtol som túto tému aj na Fb stránke ale tam takmer nikto nereaguje a tak skúsim tu.
momentálne obutie mám 185 60 R14 Pirreli P1. Problém je nasledovný:
Auto chodí dobre, ale dostávam sa do štádia kedy by som chcel viac gripu ako hádzať zadkom v zákrute, a tak hľadám nové obutie, a hlavne nejaké rady.
Keď vidím auto zozadu, je rozchod kolies dosť malý a teda mi to príde dosť úzke.
Veľa ludí tu ale píše, že ak sa prejde na R15, a širšie gumy stratí auto tú hravosť.
Zatiaľ mi to najlepšie vychádza na 195/50 príp. 195/45 R15 s kvalitnými pneumatikami, prípadne semislick.
Otázkou pre mňa je, ako veľmi sa treba obávať hmotnosti disku, prípadne či je to až tak kritické ako všade píše.
Momentálne mám disky Daisy 5,5J,ET45, vážia okolo 5.5kg bez pneu.
Páčia sa mi aj disky s límcom a pozerám po R15 s rozmermi okolo 6.5-7J a s ET okolo 30.
Rád by som počul vaše skúsenosti napríklad aj s prechodom R14 185/60 na väčšie a širšie obutie, prípadne ako sa auto správa, mne tie gumy strašne plávajú a už mi to aj dosť prekáža, častokrát cítim, že ma obmedzujú práve tie mäkké bočnice a nové pneumatiky na Daisy disky už nechcem, chcem prezuť na niečo iné.
Dík za vaše skúsenosti a rady