Brzdy -jaké destičky,jaké kotouče-zkušenosti

Re: Brzdy -jaké destičky,jaké kotouče-zkušenosti

Příspěvekod Kadle626 » 22 lis 2016, 22:12

Cromoly: Na autorozvodech beru dost dílů, na M6 mám desky a kotouče od Ashika, potřeboval jsem něco rychle, tak jsem je vzal, zrepasoval jsem brzdiče a brzdí to bych řekl super, takže se vozí pořád, na Miatu jsem mě jednou nějaký jpn nebo co, jen z nouze :D A pak jsem od nich zkusil vzít JapanParts a řekl bych že ty zlý nejsou, brzdí to s nima docela pěkně, jezdím hodně okresky a dá se říci pořád pilu a nemužu říci slovo, popřípadě Ti je můžu nechat, mám tu zánovní ty jpn a teď i ty JapanParts, budu brát Hawk HP :)
Mazda Miata 1.8 BP, Torsen T2, JR10 8x15 et20 wheels+Bridgestone RE002,Yokohama Parada Spec2, HKS SR exhaust, Japspeed full aluminium radiator, OTA intake, Nardi steering wheel,GoodRide brake hoses, G5 rollbar, 4-2-1 NBfl exhaust manifold....
Kadle626

Obrázky: 0

Příspěvekod Cromoly » 23 lis 2016, 07:14

Ja prave uvazoval nad kombinaci Brembo kotouce + Ferodo nebo Textar desky ale od feroda i Textaru je tam vic modelu. Chci prave uplne novy, jety ne, ale diky :-)
Cromoly

Příspěvekod spooon » 23 lis 2016, 11:54

Brembo kotouče a desky Ferodo (tuším premier) jsem jezdil na Mondeu i Focusu a brzdí to dobře. Teď mám na Focusu Brembo kotouče a desky taky Brembo a taky to brzdí dobře. Desky textar s kotoučema Brembo má táta na Peugeotu partner, a taky to brzdí dobře.

Ono snad se všema "značkovějšíma" věcma na brzdy sem neměl nikdy problém, jen s shitovejma kotoučema, který normálně popraskali...(to mi tam dali v servisu, a od tý doby si brzdy dělám na všech autech sám)
spooon

Příspěvekod Cromoly » 23 lis 2016, 12:01

Diky za info :-)
Cromoly

Příspěvekod Cromoly » 27 lis 2016, 11:19

Ještě dotaz: když zadám na autorozvody svoje auto podle motirizace (1.8 NB) tak mi to ukazuje víc možností destiček ať už rozměrama nebo názvem systému (akebono, sumitomo). Jak poznm, který jsou vhodný pro mě?
Cromoly

Příspěvekod TeeJay » 28 lis 2016, 02:00

V zásadě jsou 2 rozměry, na velký a na malý brzdy. ATE tuším třeba prodává jen na velký, od toho se dá odrazit :)
TeeJay

Příspěvekod Safa » 10 dub 2017, 22:15

Měl bych pár dotazů na vás zkušenější, neb mě čeká komplet výměna brzd a rád bych si doplnil nevědomost. Abych pak před svým mechanikem nevypadal jako blbec, až se mě bude ptát, co tam tedy chci a proč... 8-)
1. Jaký je rozdíl mezi "vnitřně ventilováno" a "větráno" u předních kotoučů?
2. Vyplatí se kombinovat značky u kotoučů a destiček? Nebo je lepší jít cestou stejné značky?
3. Co znamená, když je ke druhu povrchu disku napsáno "nátěr"? K čemu je to dobré oproti "nenátěru"?
4. Co si mám u destičky představit pod pojmem "akustická výstraha opotřebení"?
5. Budu čistit i třmeny a rád bych pak na ně dal barvu. Je to blbost (zbytečnost), nebo je podle vás tahle libůstka ospravedlnitelná?
Jinak mluvím o celoroční dailyně, NC 1.8 PRHT 2008. A o hladkých kotoučích, řezané ani drážkované nechci. Předběžně jsem uvažoval o kombinaci disky Zimmermann a desky Zimmermann nebo Ferodo.
Díky předem za odpovědi, jsem laik...
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod TeeJay » 10 dub 2017, 22:24

Safa píše:Měl bych pár dotazů na vás zkušenější, neb mě čeká komplet výměna brzd a rád bych si doplnil nevědomost. Abych pak před svým mechanikem nevypadal jako blbec, až se mě bude ptát, co tam tedy chci a proč... 8-)
1. Jaký je rozdíl mezi "vnitřně ventilováno" a "větráno" u předních kotoučů?
2. Vyplatí se kombinovat značky u kotoučů a destiček? Nebo je lepší jít cestou stejné značky?
3. Co znamená, když je ke druhu povrchu disku napsáno "nátěr"? K čemu je to dobré oproti "nenátěru"?
4. Co si mám u destičky představit pod pojmem "akustická výstraha opotřebení"?
5. Budu čistit i třmeny a rád bych pak na ně dal barvu. Je to blbost (zbytečnost), nebo je podle vás tahle libůstka ospravedlnitelná?
Jinak mluvím o celoroční dailyně, NC 1.8 2008. A o hladkých kotoučích, řezané ani drážkované nechci. Předběžně jsem uvažoval o kombinaci disky Zimmermann a desky Zimmermann nebo Ferodo. Díky předem za odpovědi, jsem laik...

1. Dost možná žádný, větraný jsou snad všechny, stačí se podívat na kotouč ze strany - viz https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1500_.jpg
2. Je to fuk
3. Na nestyčných (mimo záběr destiček) plochách je nátěr, takže tyto plochy tak rychle nezreznou, vypadá to líp
4. Plíšek, sjetý desky ti budou zvonit o kotouč
5. Mně se to líbí, někdo říká, že stačí alkyton, já koupil radši teplotně odolnou barvu tady http://www.miocar.cz/cz/katalog/barvy-n ... motor.html , čtyři stovky jsou ospravedlnitelný vždycky - a rezavý třmeny vypadají hrozně :)

Hurá do toho :)
TeeJay

Příspěvekod Safa » 11 dub 2017, 15:32

Díky za vysvětlení, zase jsem o něco chytřejší... ;)
Kochám se, tedy jsem...
Videa z výletů - zde: http://www.youtube.com/user/Safabox/videos
Safa bloguje - zde: http://www.autickar.cz/blog/safablog
Safa

Příspěvekod tslany » 12 dub 2017, 19:10

Ad 2: pro klid duše bych tak udělal, ale asi by to při normálním beždění nemělo vadit, nebo alespoň doufám že výrobce ví co dělá a že to k sobě "sedne", vím že na Grandeur s tím někdo měl problémy když koupil jiný desky a ABS prostě blbo, stejně tak já koupil nějaký a se to "zvlnilo"

Máte někdo zkušenost s ostrým bržděním a deskama+kotoučema blueprint?
NC 2006 1.8
Hyundai Grandeur 2009 3.3V6
tslany

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5