Navigace/Rádio

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Navigace/Rádio

Příspěvekod Mike » 31 led 2017, 00:29

Já se to přes jaro naučim a pak ti to nakoduju :D
I když, co jsem o tom teď velmi rychle hledal (rozumněj to že jsem nic nenašel nic neznamená), tak se mi zdá, že ten přístup do jednotek nebude taková sranda.
Nemáš nějaký označení toho radia?
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Robo96 » 31 led 2017, 09:25

Mazda nieje zaborzrut takze nepredpokladam ze by mohla byt taka hlupa ako moj Renault ale skusit mozes, v Renaulte ked pri vypnutom aute pustim radio a potom ho cudlom vypnem, tak uz sa samo po nastartovani nezapne dokial ho nezapnem sam cudlom, potom uz zas vypina a zapina s nastartovanim. :D
2001 NB2 Brilliant Black 1.6 → 1.8 swap - donor
1995 NA2 Brilliant Black 1.6 → full NB2 1.8 swap.. hotovo, Eaton M62 supercharged
Robo96

Obrázky: 17

Příspěvekod drr » 31 led 2017, 22:14

Mike píše:Já se to přes jaro naučim a pak ti to nakoduju :D
I když, co jsem o tom teď velmi rychle hledal (rozumněj to že jsem nic nenašel nic neznamená), tak se mi zdá, že ten přístup do jednotek nebude taková sranda.
Nemáš nějaký označení toho radia?

To bys byl moc hodnej, díky předem i zadem a všemi směry! Bohužel, to rádio žádný označení nemá, v manuálu to není, když startuje nic nehlásí, nějakej noname z Tchaiwanu na kterej připleskli znak Mazdy a nahráli TomTom dovnitř. Stejně to nechápu, buď jsou ty "ynženířy" od Mazdy úplně blbí, nebo na ty lidi kašlou. Obávám se, že spíš to druhý. Je fakt, že tohle auto je o ježdění, čert vem rádio, ale přepsat jeden registr z jedničky na nulu a udělat k tomu uživatelskej přístup, by snad mohli blbouni. No, je to jedno, právě napadnul sníh, až přijede ta moje domů, vezmu možná klíče a půjdu na Zličín kouknout, jak to vypadá na parkovišti před Tescem :-)
drr

Obrázky: 0

Příspěvekod drr » 31 led 2017, 22:16

Robo96 píše:Mazda nieje zaborzrut takze nepredpokladam ze by mohla byt taka hlupa ako moj Renault ale skusit mozes, v Renaulte ked pri vypnutom aute pustim radio a potom ho cudlom vypnem, tak uz sa samo po nastartovani nezapne dokial ho nezapnem sam cudlom, potom uz zas vypina a zapina s nastartovanim. :D

Zkoušel jsem leccos, ale myslím, že tenhle postup přesně ne! Zkusím, dám vědět. Jestli to vyjde, máš u mě panáka! Dva... tři.... čtyři... hafo! :-)
drr

Příspěvekod Mike » 01 úno 2017, 08:33

Obecně Mazda (a vlastně drtivá většina japonců) má dost jednoduchou elektriku (popravdě srovnání mám pořádně jenom s BMW) Takže tady bych třeba něco jednotku komfortu, která řídí jak se maji chovat tyhle věci nehledal...Ale skoro každá věc jako radio atd má nějaký servisní menu, kde se toho dá nastavit ranec - ale chce to hledat podle modelu radia - bude to někde na štítku na radiu, ale bude potřeba vyndat radio. A nebo najít jaký radia se tam dávali. A dojde se k tomu, že je to třeba "Alpine abc111" a pak pátrat po dalších nastavení.
Nebo není někde v nastavení něco jako číslo firmwaru atd? Z toho by se už dalo něco věštit.
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod drr » 02 úno 2017, 00:09

drr píše:
Robo96 píše:Mazda nieje zaborzrut takze nepredpokladam ze by mohla byt taka hlupa ako moj Renault ale skusit mozes, v Renaulte ked pri vypnutom aute pustim radio a potom ho cudlom vypnem, tak uz sa samo po nastartovani nezapne dokial ho nezapnem sam cudlom, potom uz zas vypina a zapina s nastartovanim. :D

Zkoušel jsem leccos, ale myslím, že tenhle postup přesně ne! Zkusím, dám vědět. Jestli to vyjde, máš u mě panáka! Dva... tři.... čtyři... hafo! :-)

Tak bohužel, to rádio se po vypnutí klíčku odmítne se mnou bavit. A jakmile zapnu klíček, už se startuje. Tedy stav, kdy by auto bylo vypnuté a rádio zapnuté, v podstatě neexistuje. Buď je klíček v poloze 1 a jsou zapnuté budíky i rádio, nebo nic. Ale i tak, díky moc za snahu pomoct
drr

Příspěvekod drr » 02 úno 2017, 00:37

Procházím diskuze o vypnutí rádia, které mi našel google a píše se tam tohle: "Yup. The infotainment system does more than just play music, so it's on as long as the car is on. " Což je jasná informace. Stejně ale doufám, že pisatel se spletl a nemusí to být pokaždé ON když je auto ON. Co mě zaráží ale, že to tady nikdo neřeší. Ale je možné, že těch originál navigací je skutečně tak málo, jak už jsem psal, a u rádia bez navigace se tenhle problém neobjevuje.
drr

Příspěvekod drr » 02 úno 2017, 04:13

Mike píše:Obecně Mazda (a vlastně drtivá většina japonců) má dost jednoduchou elektriku (popravdě srovnání mám pořádně jenom s BMW) Takže tady bych třeba něco jednotku komfortu, která řídí jak se maji chovat tyhle věci nehledal...Ale skoro každá věc jako radio atd má nějaký servisní menu, kde se toho dá nastavit ranec - ale chce to hledat podle modelu radia - bude to někde na štítku na radiu, ale bude potřeba vyndat radio. A nebo najít jaký radia se tam dávali. A dojde se k tomu, že je to třeba "Alpine abc111" a pak pátrat po dalších nastavení.
Nebo není někde v nastavení něco jako číslo firmwaru atd? Z toho by se už dalo něco věštit.

Nemůžu kvůli tomu blbýmu rádiu normálně spát, jsou tři ráno a já hledám, co je to za model. :-)
A byl jsem úspěšný, rádio je NVA-SD8110 EU LIVE.
Tady je odkaz: http://www.tomtom.com/en_gb/products/yo ... sp#header5
Už zkouším "hidden menu", nebo manual, ale zatím nic moc tedy - manuál mi google najde jen ten co mám k autu a žádné skryté menu se nekoná.
Nicméně, myslím, že docela krok kupředu. :-)
drr

Příspěvekod Mike » 02 úno 2017, 08:16

Při nejhorším se samozřejmě nabízí naprosto primitivní řešení a to napajecímu kabelu přidělat vypínač a ten někam elegantně umístit. Samozřejmě bez vrtání. do plastů. Případně o něco elegantnější řešení - autoradio se po zapnutí elektriky nikdy nezapne, ale zapne se až po zmáčknutí opět rozumně umístěného tlačítka.
Ale je to samozřejmě hrozná vopičárna.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Robo96 » 02 úno 2017, 09:20

uz len samotny stav ze sa ti resetne hlasitost pri kazdom nastartovani je dost divny (pokial som to dobre pochopil), nieje v radiu gombikova baterka, ze by bola vybita a nepamatalo si to nastavenia?
vstupy sa ti prepinaju tiez automaticky na radio po zapnuti? Co tak tam nastavit aux, sice sa ti vzdy zapne ale apon nebude hrat :)
2001 NB2 Brilliant Black 1.6 → 1.8 swap - donor
1995 NA2 Brilliant Black 1.6 → full NB2 1.8 swap.. hotovo, Eaton M62 supercharged
Robo96

Obrázky: 17

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...