od Cromoly » 02 úno 2017, 22:34
Ahoj, nechci zakládat nový téma tak navážu tady, ač mám trochu jinej poznatek. Teď jsem s mazdou jezdil jak bylo venku -3 až -7 stupňů a chci se zeptat, jestli je normální že i při úplně zahřátým motoru jde pořád bílej kouř z výfuku jako když nastartujete studenej motor. Moje daily auto prostě kouří při studenym motoru, ale jakmile se zahřeje tak už kouř v zrcátku nevidim. V miatě i po úplném zahřátí motoru když stojím na světlech tak vidím bílej kouř. Nebo když vypnu na deset minut motor a pak nastartuju tak taky dost. Při jízdě ani při většim sešplápnutí plynu nic. Je to normální anebo mám něco špatně? Taky jsem si všiml, že mi mizí voda z tý bílý nádržky pro chladicí kapalinu co je po levý straně když stojím před otevřenou kapotou. Jakoby tedy za pravým předním světlem. Už dvakrát jsem dolíval, protože byla nejen pod minimem, ale dokonce tam skoro vůbec nebyla, respektive byla úplně na dně tý bílý nádobky. Měnil jsem ale chladič, tak si říkám, jestli se to ještě nějak neodvzdušňuje. Auto bylo teď u kluků v AutoBeky a žádnej únik nikde nepozorovali. Takže buďto to spolu nesouvisí a kouř je u mazdy normální a jen ještě nemám úplně odvzdušněno, anebo se dostává voda někudy do motoru a výfukem ven a mám problem?