Rada před koupí NB

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Rada před koupí NB

Příspěvekod widar » 11 črc 2011, 00:25

Vavris píše:čtu okres Karviná - hele, nechceš se dneska přijet ukázat do Ostravy? viz.viewtopic.php?f=3&t=139&start=480 :mrgreen:

Chtěl jsem, ale o tom čase už jsem byl na cestě do fochy do Plzně :( Doma bývám jen v sobotu a v neděli dopoledne...

to Andre_fux: Jak jsem naznačoval... posunout sedačku trochu dozadu aby se vešly nohy pod volant a sklopit sedák abych hlavou nedělal bouli do střechy. Sedačku ještě pořád nemám úplně vzadu a nad hlavou mám tak 2 cm místa. Jinak problém mám spíš u pravé nohy (tedy u středového tunelu) než u levé.
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod Andre_fux » 19 črc 2011, 21:32

Zdravím pánové,
před chvilkou jsem se vrátil z prohlídky auta. Auto vypadá pěkně, ale je zde pár ALE.

Tím asi nejvážnějším ale je, že auto bylo opřené o svodidla na pravé straně. Údajně se to stalo ve 30km/h, kdy ženská dostala smyk na dálnici. Kde jen jsem to slyšel :) Odnesl to pravý přední blatní, pravé světlo, kapota a nárazník. V motorovém prostoru jsem nic neviděl co by nasvědčovalo, že by to byla větší rána. Takže se dá věřit, že to byly jen ty plechy. Spáry byli všude stejné, takže to bylo udělané poctivě. Bohužel se nedalo na auto podívat ze spodu.

Další věc co mě překvapila bylo že motor byl ve spodní části od oleje. Dole u klikovky a pak i na plechu co je dole pod motorem. Zajímalo by mě zda je to normální u 1.6

Za celou dobu co měly auto, tak u něj byl měněn jen váleček ovládající spojku a vyměněna anténa po té co jim ji někdo zničil.

Na lemech blatníků je rez. Jedná se o fleky o velikosti tak 50h možná menší. Není to fest. Jsou to spíš takové puchýřky. To samé v místě světla na víku kurfu. Jen na jednom místě. Zde už to ta rez má i rezevou barvu.

Rozvody nebyli dělané v 90 000. Mluvil o tom, že mu v servise říkali, že se to má dělat mezi 90 až 100. Takže je otázkou jestli to do 100 vydrží.

Střecha je jako nová. Nikde není popraskaná, těsnící gumy jsou jako nové. Jde lehce otevřít i zavřít.
Hardtop je bez škrábanců a velmi zachovalý.

Interiér auta je hodně zachovalý, sedačky nejsou nikde ošoupané, kůže je mírně popraskaná. Brzdy nejsou sjety. Spátečku šlo zařadit bez větším problémů hned napoprvé.

Na náraznících jsou nějaké ty oděrky po parkování. Hold je to auto po ženské.

Celkově se mi autíčko hodně líbí. Bohužel u toho auta do toho člověk jde víc srdcem jak rozumem.

Zde je link pro připomenutí: http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=v4fpx2yrztzx

Takže otázka zní jít do toho nebo ne? S tím, že kdyby byla sleva 500€ tak bych o tom dost silně uvažoval. To je za 4800€ Byl ochoten jít na 5000€ bez větších problémů.

Díky za každou radu
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod widar » 19 črc 2011, 23:04

Olej na motoru u té své taky řeším (můžeš se podívat tady na fóru)... teď jsem motor očistil a čekám jestli kde se olej objeví abych zjistil kde je problém.
Rozvody na té mojí byly (podle servisního štítku v motorovém prostoru) dělané při 103 tisících. Teď má najeto 120 tisíc a motor stále krásně šlape.

Jinak auto na fotkách vypadá pěkně, bohužel na rez na těch místech hold ty auta trpí :(
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Příspěvekod Andre_fux » 19 črc 2011, 23:11

jo právě jsem našel tvé fotky a vypadá to naprosto stejně jako u tebe. Takže to tak nějak beru, že je to vlastnost 1.6 :) Tak doufám, ž e to těch 100 000 dá. Nechce se mi nechat dělat rozvody v DE. Jako auto fakt vypadá pěkně. A kupodivu jsem v něm neměl problém s kolenem.

O problému s rzí moc dobře vím. Rozhodl jsem se do toho jít!!! Tak snad koncem týdne mi autíčko bude říkat pane
Andre_fux

Příspěvekod Pavel260 » 19 črc 2011, 23:15

no nevim :D jako vlastnost 1,6tek bych to nebral, ja ji v tomto smeru mel ok ! :D
rez ke staremu autu patri :D
hodne stesti a malo poruch ;)
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Andre_fux » 19 črc 2011, 23:21

No to bylo myšleno trošku s nadsázkou. Tak snad to všechno klapne a najdeme rozumný cenový kompromis.
Ja mi to jasné, je to 11 let staré auto, tak nemůžu od něj čekat, že bude jako z fabriky. Nějaký ty mušky k tomu patří.
Andre_fux

Příspěvekod widar » 19 črc 2011, 23:53

Tak hodně štěstí a co nejmíň skrytých problémů, ať dobře slouží.
Obrázek
widar

Příspěvekod ADix » 20 črc 2011, 09:05

No myslím že by motor při tak malém nájezdu neměl chcát...já už mám taky asi 105K na 1.6 a jediný olejk co sem kdy mel na motoru byl od výměny...rozvody sem delal pri 100K
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod Andre_fux » 20 črc 2011, 09:42

Právě nevím zda je to u toho motoru normální a nebo nee. Vypadá to naprosto stejně jako u widarova auta.
Andre_fux

Příspěvekod Vavris » 20 črc 2011, 13:22

gumě je nájezd putna, té stačí jen věk. 11 let staré těsnění už holt není mladice a pokud to nechčije nějak extrémně, tak to snad nebude nějaká výrazná investice...
Každopádně gratuluju k výběru a snad se všechno vydaří a bude dělat radost :D

Každopáděn něchápu, co je v tgé stříbrné 1.6 jiného oproti mojí, že se najednou koleno vleze :mrgreen:
back in the business 8-)
Vavris

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...