Group buy z Flyin' miata?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Group buy z Flyin' miata?

Příspěvekod Zed » 06 led 2012, 00:10

Plánuju nákup věcí z FM shopu (http://www.flyinmiata.com/), měl by zájem se někdo připojit?

Objednával bych v případě většího množství věcí přes shipito v kontejneru (dodání cca 6týdnů). Pokud by nikdo zájem neměl anebo v případě málo věcí bych to vzal asi přímo od FM s poštou přes UPS, cena co mi řekli za moje věci není až tak strašná a vycházi v podstatě nejlevnějc z dostupnejch možností a dodání do týdne. V US už nikoho nemám, kdo by mi ty věci přeposlal levnějším způsobem :(. Co jsem zjišťoval alternativy, tak vychází ceny buď podobně jako přes FM anebo i dokonce dráž. Shipito se mi taky moc samotnýmu nevyplatí.

Chtěl bych objednávat do konce příštího týdne, ale může se to protáhnout. Pořád se snažím hledat jinačí možnosti v dopravě, tak uvidíme.

Zajímavé věci rozhodně mají a teď je dobré období pro přípravu na další sezonu :)
Pište, ptejte se, rád budu s někým spolupracovat.
charged "beauty"
charged beast
Miata simply begs to be driven hard!

MX-5 Cup 2018 - http://mx-5cup.cz/
Zed

Re: Group buy z Flyin' miata?

Příspěvekod Winie » 06 led 2012, 00:36

jak mas vyreseny clo a dph?
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod George » 06 led 2012, 01:25

o shipitu se pokecej s henrym, dělal z FM objednávku asi půl roku zpátky právě přes shipito :D
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod riderhenry » 06 led 2012, 01:39

Uz jsme spolu i mluvili. Ale abych se podelil teda i s ostatnimi...

Zrovna u FM byl obrovsky problem to, ze nabizeli jen jednu variantu poslani, schodou okolnosti velmi drahou. Jelikoz jsme objednavali hodne tezke a rozmerne veci (hmotnost nekolik desitek kg, na delku pres 1m), tak to udelalo opravdu hodne. Navic neprijmaji platbu kreditkou ani paypal, takze jim musi clovek jakymsi slozitym zpusobem potvrzovat zaplaceni na ucet + platit poplatek asi 500CZK. Ale tohle vsechno uz se mohlo zmenit - na me s tim prisli ale az tesne pred zaplacenim, takze jsem byl opravdu nadseny. K shipitu muzu rict asi to, ze neni az tak levne, jak se tvari, ale porad mi usetrilo temer 10000 za tu dobu, co ho vyuzivam, a to jen diky spojovani baliku a levnejsim cenam, ktere maji vyjednane. Poplatky ale nejsou nejmensi a tak uz mensi veci posilam vetsinou primo, navic se s nimi dost tezko komunikuje. Jeste k tomu kontejneru - pres PolonezParcel (nabizi shipito) se jedna o poslani do polska (2-3 mesice, nakladani jednou za mesic), polaci s vami pak zacnou komunikovat kvuli clu, dani atd. To bylo taky velke prekvapeni :D Zasilky pak prisly navic oddelene, takze byly trochu nervy, jestli se neco neztratilo po ceste. Nejvetsi a nejtezsi krabice prisla v hodne spatnem stavu - nebyt velice pecliveho zabaleni, tak by moc veci asi neprezilo. No abych to shrnul, tak jsme celkem rad, ze uz to mam za sebou a uz me necekaji tak rozmerne a financne nakladne nakupy :)

jeste mam zkusenosti s nakupovanim na Gomiata.com a miatamania.com, kde nebyl nikdy zadny problem. Skoda jen, ze FM ma tak zajimave veci :)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Zed » 06 led 2012, 10:06

Winie: dph a clo vyřešeno nemám nijak, nechávám to zatím osudu. Jsem v systému pouze obyčejnej smrtelník a nemám možnost to napsat na firmu, odepsat atp. Nějaký nápad? :)

riderhenry: Paypal u FM ověřuju, ale na stránkách možnost platby přes paypal nebo kreditkou mají. Jen je potřeba dohoda přes mail, přímo přes web to nejde (tohle říká web, jsem zvědavej co řekne James ze shipping departmentu).
Ad cena dopravy, shipito mi přes kalkulátor spočítalo cenu dopravy přes PolonezParcel na 1924$ + 100$ pojištění, doba dodání 10-13týdnů (jsem se prvně přehlídnul).
Přes UPS přímo od FM mi James poslal toto:
UPS Express: $1,163.74 USD (about 3 business days transit time by 12:00pm).
UPS Express Saver: $1,119.99 USD (about 3 business days transit time).
UPS Expedited: $698.81 USD (about 5 business days transit time).

A ostatní varianty vychází podobně jako UPS, jedna česká firma co do ČR vozí náhradní díly a auta z US mi to spočítala +- stejně, dolar by vycházel na nějakejch 32Kč..takže v podstatě doprava dražší než nejlevnější možnost u FM.

Kdysi dřív jsem posílal poptávku do FM na poštovný samotnýho podvozku (dvě krabice) a to mi napsali stejnou částku, teď bych měl jednu krabici navíc a poštovné je stejné. Dohromady mají rozměry krabic: 96" x 62" x 45" a váha 95liber. To jen tak pro info, nevím jak se bude měnit poštovné s dalšíma věcma.
charged "beauty"
charged beast

Zed

Příspěvekod George » 06 led 2012, 13:17

s paypalem bývá problém, protože chtěj, abys měl confirmed address, kterou ovšem nemůžeš mít jinde než v US snad...
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod Zed » 06 led 2012, 13:34

Hm, to je blbý no. Přece bych neskončil na placení, když už jsem tomu věnoval tolik času ... :)
charged "beauty"
charged beast

Zed

Příspěvekod riderhenry » 06 led 2012, 20:23

Hmm, koukam, ze to beres celkem z gruntu :D Ja platil celkem asi 600 dolaru a to jsem si uz sam rikal, ze to neni normalni :D V tvem pripade uz by se mozna vyplatilo naopak zasilky rozdelit jestli to jde - jinak si tu cenu nejak nedovedu vysvetlit.

U FM mi prave rekli, ze karty a paypal berou jen v ramci USA. Chtel jsem to pak obejit pomoci zprostredkovani nakupu pres shipito, ale to se nevyplatilo nebo to neslo - uz ted nevim :)
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod kousmen » 06 led 2012, 20:46

No já jsem si spíš říkal, jestli ses nepřepsal, ale asi ne. Na tvoje auto jsem tuze zvědavej, už se těším až to tam budeš sázet. ;)
Jinak moje věci z FM jsou právě přes henryho, protože se ujal minigroup buye v době, kdy jsem se rozhodl zapracovat na podvozku. Ve výsledku nás to vyšlo vcelku přijatelně vzhledem k tomu jak to s tou dopravou je...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod Zed » 07 led 2012, 14:42

Já už jsem celkem rezignoval a smířil se se sponzoringem. Když se ti líbí nějaká ženská, taky uděláš cokoliv abys jí to řekl ne? ;)

henry: ještě mi na paypal neodepsal, tak jsem zvědavej, ale jestli to říkáš ty, tak to tak nejspíš bude pořád.. to se těším, bude sladký finále s posíláním peněz. Snažím se teď vzít vše co bych chtěl třeba i časem, abych se vyhnul znovu takové dementní akci, když už tu poštu budu muset platit ... ne, není to normální :-D
Ty máš na shipito placenej účet? Mohl bys mi zjistit prosimtě, když ti pošlu velikosti a váhy balíků, jak by to vyšlo v ostatních variantách (spojenej balík do jednoho). Já použil ten základní kalkulátor, ve zbytku se moc nevyznám, mají celkem nepřehlednej web.

Kousmen: nepřepsal, na shipito vyběhla taková částka a FM jsem kopčil, bohužel :(. Zajímají mě ty FM výztuhy, škoda že ještě nemáš vyzkoušeno
charged "beauty"
charged beast

Zed

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...