Kdo co trefil na cestach mx5 ?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Kdo co trefil na cestach mx5 ?

Příspěvekod jardaj. » 22 bře 2012, 22:58

Za těch 49 roků co jezdím těch různých zvířat bylo víc, ale na co nezapomenu byl cyklista ve Velkých Bílovicích na Jižní Moravě. Jel jsem směr Moravský Žižkov (doufám že se to tak jmenuje) a přede mnou jel cyklista, velice pomalu a traverzoval si to od krajnice ke krajnici. Protože jel pomalu tak jsem si řekl opatrně jej předjedu a tak jsem jel co nejvíce po levé straně a pomalu a když jsem byl na jeho úrovni tak on jako kdybych jej přitahoval to vzal kolmo do mě, zink, koukám a nevidím jej, vyběhnu ven a oběhnu auto a už se zvedal a říkal něco že to nic, ale nebylo mu moc rozumět. V kabeli vezl několik lahví vína který rozbil. Říkám mu nestalo se vám nic nemám s vámi k doktorovi ? A on něco říkal ale nebylo mu moc rozumět. Byl silně pod vlivem a ještě že nechcel k doktorovi, protože jsem viděl jak se mu v rozkroku barví gatě na hnědo. On na to, teď už je to jedno a prdl si a dodělal ten zbytek do gatí.
jardaj.

Příspěvekod dopr » 23 bře 2012, 00:31

Ja trpim od sveho prestehovani z Brna na venkov chronickym strachem ze zvere. Predloni jsem trefil s mx-5 jednu srnku kousek za vesnici. Nastesti to odnesl jen naraznik prasklinou a jedno svetlo prislo o uchyt. To o rok drive jeste s Xedosem jsem uz takove stesti nemel a do pryc sla kapota, blatnik, naraznik a svetlo. U nas toho skace strasne moc, takze jsem se za posledni 2 roky naucil pri jizde ve tme pres lesy a planiny troubit. Zatim se to osvedcilo, pocet spatrene zvere se mezirocne smrsknul z nejakych 100 za podzim-jaro na nejakych 20. :?
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Winie » 23 bře 2012, 01:01

ja dneska videl jak facko sestrelilo chlapka... nerozdejchal to.... :( navic o to bylo o auto predemnou na rovnym kusu silnice. asi byl ozralej a spadnul ji pod auto. zenska jela ani ne padesat ve meste. zachranka byla na miste do dvou minut ale nemel sanci si myslim. chvilku sem pani utesoval, ale policajti tam byli za par minut, tak si ji nalozili a starali se o ni. lituju ji, celej zivot si to bude vycitat a pritom za to ani nemohla :(
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Dad » 23 bře 2012, 01:28

jardaj. píše:Za těch 49 roků co jezdím těch různých zvířat bylo víc, ale na co nezapomenu byl cyklista ve Velkých Bílovicích na Jižní Moravě. Jel jsem směr Moravský Žižkov (doufám že se to tak jmenuje) a přede mnou jel cyklista, velice pomalu a traverzoval si to od krajnice ke krajnici. Protože jel pomalu tak jsem si řekl opatrně jej předjedu a tak jsem jel co nejvíce po levé straně a pomalu a když jsem byl na jeho úrovni tak on jako kdybych jej přitahoval to vzal kolmo do mě, zink, koukám a nevidím jej, vyběhnu ven a oběhnu auto a už se zvedal a říkal něco že to nic, ale nebylo mu moc rozumět. V kabeli vezl několik lahví vína který rozbil. Říkám mu nestalo se vám nic nemám s vámi k doktorovi ? A on něco říkal ale nebylo mu moc rozumět. Byl silně pod vlivem a ještě že nechcel k doktorovi, protože jsem viděl jak se mu v rozkroku barví gatě na hnědo. On na to, teď už je to jedno a prdl si a dodělal ten zbytek do gatí.

s tim cyklistou se mi to stalo taky. V noci, za deste, v aute co nedobijelo, takze nemelo svetla a sterace. Jel jsem tedy velmi pomalu a cyklistu velkym obloukem objizdel, ale on se mi jako na potvoru vzdycky pustil rovnou pred auto a hrozive se kymacel ... az uplne zblizka se ukazalo ze je to policajt co mava cervenou baterkou.
Dad

Obrázky: 2

Příspěvekod widar » 23 bře 2012, 07:08

Pavel260 píše:pokud pak sel normalne tak bych se nebal ale zivot mu to asi zkrati, vlastni zkusenost

Naši předchozí kokřici (fenka kokršpaněla) jednou požduchal trabant, když jí byly asi 2 roky. Rychlost taky kolem 20 km/h, udělala salto, pak kontrmelec, ale nic jí nebylo, jen byla trochu vycukaná, očividně vůbec nechápala co se stalo. Žila pak normálně ještě docela dlouho, ve vyšším věku ji dostala až rakovina.
Já musím zaklepat, s Mazdou jsem ještě nepotkal nic, akorát s fordem jednou srnku. Viděl jsem jí včas, takže jsem předem zpomalil. Ta trubka pak stejně skočila skoro pod auto, kdybych nezpomalil, tak mám druhý den na oběd srnčí.
Nejvíc mě ale stejně dostává neohroženost mladých maminek, které s ledovým klidem strčí do cesty svůj kočárek i s dítětem ačkoliv samy zůstávají v bezpečí ostrůvku/chodníku (a to u nás navzdory zákonu není moc zvykem před přechodem zastavovat).
'98 MX-5 NB, 1.6, 81 kW, Lava orange mica (Mazdaspeed color), Nardi wheel, Bilstein
Obrázek
widar

Obrázky: 8

Příspěvekod Vavris » 23 bře 2012, 10:26

Winie píše:ja dneska videl jak facko sestrelilo chlapka... nerozdejchal to.... :( navic o to bylo o auto predemnou na rovnym kusu silnice. asi byl ozralej a spadnul ji pod auto. zenska jela ani ne padesat ve meste. zachranka byla na miste do dvou minut ale nemel sanci si myslim. chvilku sem pani utesoval, ale policajti tam byli za par minut, tak si ji nalozili a starali se o ni. lituju ji, celej zivot si to bude vycitat a pritom za to ani nemohla :(

brrrr, z toho mi vždycky běhá mráz po zádech. Nejhorší je, že poslední dobou se začíná uplatňovat paušální spoluvina u řidiče auta, už znám z okolí 2 případy, kdy byla jasná vina jen ze strany chodce, ale vždycky to odskákal i řidič. 2x papíry a pokuta jak sviňa.
back in the business 8-)
Vavris

Příspěvekod Tomik » 23 bře 2012, 10:30

U náš jsem zatím naštěstí nic netrefil, ale když jsem byl v Anglii tak mám na kontě bezpočet zajíců.
Potvory se v noci vyhřívají na silnici, nebo co to tam dělají a v kombinaci s mlhou....
To už ani nemá cenu brzdit.
´92 NA, No ESP, No ASR, No ABS -> fun as Fu*k
Tomik

Příspěvekod kaja_maja » 23 bře 2012, 14:06

kamarád jednou v noci srazil bílým Kadettem zajíce asi ve stovce na dálnici.. auto nechal před domem, a druhý den ráno ho vzbudila policie. shodou okolností tu samou noc někdo srazil nějakou holku u něj ve městě, tak se přišli vyptávat jestli o tom náhodou něco neví. to fotku bych možná ještě našel, ale vypadalo to fakt jak kdyby srazil skupinku demonstrantů. neuvěřitelný co tam z toho zajíce bylo za bordel.. :D
Pug 206FL 1.1 :roll:
Ve fázi hledání NA x NBFL..
kaja_maja

Příspěvekod Sedrik » 23 bře 2012, 14:26

Vavris píše:
Winie píše:ja dneska videl jak facko sestrelilo chlapka... nerozdejchal to.... :( navic o to bylo o auto predemnou na rovnym kusu silnice. asi byl ozralej a spadnul ji pod auto. zenska jela ani ne padesat ve meste. zachranka byla na miste do dvou minut ale nemel sanci si myslim. chvilku sem pani utesoval, ale policajti tam byli za par minut, tak si ji nalozili a starali se o ni. lituju ji, celej zivot si to bude vycitat a pritom za to ani nemohla :(

brrrr, z toho mi vždycky běhá mráz po zádech. Nejhorší je, že poslední dobou se začíná uplatňovat paušální spoluvina u řidiče auta, už znám z okolí 2 případy, kdy byla jasná vina jen ze strany chodce, ale vždycky to odskákal i řidič. 2x papíry a pokuta jak sviňa.

Tomu bych i věřil, ale osobně bych se rval až k NSS - soudci NSS jsou totiž většinou mladší a osvicení a narozdíl od starých struktur na okresních soudech soudí podle spravedlnosti a ne formálne podle zákona (vlastní zkušenosti z bezpočtu zastupování před soudem :)). Takže no fear - spravedlnost u nás ještě sem tam přežívá. Jen je potřeba bojovat.
Lost but not forgotten: MaX NBFL 1.8l LSD Silver Blues
BMW E90 325xi Japanrot
Sedrik

Příspěvekod PavelS » 26 dub 2012, 12:13

Trosku me tohle strasi no...jednou sem sejmul jeste s NA zajice- celej podbeh krvavej...pak uz samy jen tesne...stado srn,divocak (toho bych fakt srazit nechtel...),kvuli lasce ke zviratum-kockam specialne-jsem v zatacce bouchnul na NA zadni naraznik o svodidla..
Zkusenost co ma Pavel bych fakt nechtel..
Vasku,to ze odbehl bohuzel nic neznamena-mohl mit vnitrni zraneni ktery se projevi za pul hodiny- adrenalin pomaha zamaskovat hodne zraneni.Kazdopadne i kdyz chapu jak se citis,tak psi by volne pobihat nemeli-to je starost majitele..
PavelS

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...