od IvanGS » 13 čer 2012, 21:42
Zdravím místní odborníky. Je mi 51 roků, měl jsem hodně aut, ze sportovních např. Porsche 924 a nedávno Porsche 928S s 300 koníky. Ale svezl jsem se v replice Fordu GT-40, řídil několik Porsche 911, mj. 993 Turbo s 420 koni a občas mi známý půjčí Aston Martin DB9 a druhý kamarád svého Morgana. Co je sportovní auto trochu vím, poslední dobou mi zase nějaké chybí a plánuji ho na příští sezónu (letošní víkendy už jsou rozebrané pro mototuristiku). Už dříve jsem si řekl, že to bude roadster, MX-5 jsem znal jako slabší zábavný sporťáček ale japonská auta mi moc neříkala. Ale tak nějak se o MX-5 zajímám stále víc a přicházím na to, že je to auto, kterému mnohá silnější a známější auta aspoň v pro mne důležitých parametrech nesahají ani po výfuk, které bude asi mým příštím a věřím, že v mé garáži zůstane hodně dlouho. Rád bych ale poprosil o rady. O korozi a dalších úskalích jsem se už dočetl, vím, že se MX-5 vyrábí asi od r.1989, ale jinak mám trochu zmatek v modelech. NA, NB, NB FL, NC, vím jen že NA má výklopná světla. Problém je, že se mi líbí všechny MX-5 a prosím o doporučení vhodného typu, verze a ročníku. Můj rozpočet bude 100-130 tisíc, rád bych nějakou výkonnější verzi a motor min.1.8., preferuji spolehlivost, dostupnost ND, kromě sportovních vlastností i komfort a zachovalost auta. Vždy jsem u svých veteránů a youngtimerů preferoval originální stav, ale lehkým a decentním úpravám (zvýšení výkonu, podvozek, vzhled) MX-5 bych se nebránil. Tolik pro začátek, byť vás asi později budu otravovat s dalšími věcmi. Předem děkuji!
Nejkrásnější NBFL na světě!