motor se "dusí"

Re: motor se "dusí"

Příspěvekod 0ndra » 15 srp 2012, 12:53

tak jsem se dneska díval pod auto a zjistil, že trubka výfuku před katalyzátorem je docela uvolněná a dost zkorodovaná. Ještě bych měl dotaz k tomu kalatyzátoru -- dá se nějak vyčistit nebo (pokud do něj něco zapadlo, třeba kus tý prorezlý trubky před ním) se musí vyměnit?
0ndra

Příspěvekod IvanGS » 15 srp 2012, 13:27

Už jsi zkusil i něco jiného (první příspěvek je 2 týdny starý)? Nic nepomohlo?
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod George » 16 srp 2012, 14:12

obávám se, že katalyzátor nevyčistíš... To co je uvolněný a co vidíš je pravděpodobně jen ten plechovej kryt, který má být na svodech navařený.

Když jsem prodal svoje NA, po třech týdnech se majitel ozval, že se auto dusí, netahne a pod. a konečné řešení byl ucpaný katalyzátor... Mám tu jeden použitý katalyzátor z NAčka r.v. 95. Nabídl bych ti půjčení, jestli by to pomohlo, ale koukám, že jsi od Pardubic... pokud máš občas cestu do Prahy, mohli bychom se sejít
Proud to be a "hater" that defends Authenticity
George
rádce

Obrázky: 4

Příspěvekod 0ndra » 18 srp 2012, 16:00

jj, to uvolněný byl jen krycí plech trubky ke katalyzátoru, ten bude asi i zdrojem drnčení při ubrání plynu, doma nemám možnost auto pořádně zvednout a až teď jsem se dostal ke manželčinýmu stýci, co je mechanik a má doma mont. jámu, takže jsme na to pořádně koukli zespodu, v katalyzátoru nic uvolněnýho není, žádný syčení nebo jiný zvuky z něj nejde... tak nevím...

zkoušel jsem nejdřív pořádně pročistit kontakty, pak jsem jel cca 70 km a už to vypadalo že je všechno v pohodě že to bylo jenom nějakým zoxidovaným kontaktem, ale teď mi to zas po krátký projížďce začlo vynechávat, v podstatně menší míře než předtím, to jsem byl rád že jsem vůbec dojel -- jakoby při plným plnu došel benzín, ale ne vždy... koukal jsem na palivový filtr a ten je měněný, stejně jako palivový čerpadlo, to jsem rovnou pročistil -- na kontaktech byly usazeniny -- takovej rezatej písek... kontakty potenciometru jsem několikrát prostříknul kontaktolem a očistil, nevím jestli jde nějak rozebrat a pročistit i zevnitř, asi to zkusím...

Georgi, dík za nabídku, uvidím jak dopadnou další pokusy a příp. bych se ti ozval...
0ndra

Příspěvekod dopr » 18 srp 2012, 16:21

Zkusil bych ty zapalovaci kabely. Pripomina mi to trable, ktere mel Pochtli a kabely to versily.
Cerpadlo bych rekl, ze to nebude. Mne kdyz odeslo, tak to bylo z niceho nic. Jedno odpoledne jsem od nej slysel zvlastni zvuk a dalsi den uz jsem nenastartoval.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod riderhenry » 18 srp 2012, 19:42

Taky bych to zkusil, minimalne kvuli tomu, ze je to snad vubec nejjednodussi. Podobne se mi auto chovalo, kdyz mi ke svickam zateklo asi pul litru vody :D
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod 0ndra » 27 srp 2012, 09:42

tak všechno snažení zbytečný... závada se po chvíli opět vrátila. po bezproblémovém ujetí asi 90 km se to zase dusí, cuká a poskakuje jako bych prudce mačkal a zase vyšlapával plyn, a to bez ohledu na otáčky motoru nebo rychlosti, rozjetí je strašlivý, skoro to nejede... chtěl jsem zkontrolovat ten potenciometr na klapce, ale snaze ho oddělat mi tam zůstal zlomenej jeden zarezlej šroub, takže násladovala demontáž celé klapky, máchání v různých uvolňovačích až se nakonec na ten pahýl šroubu musela navařit matka a tou to pak odšroubovat, každopádně jsem si nepomohl, protože ten potenciometr stejně není rozdělávatelnej, nebo jsem aspoň nenašel způsob jak ho rozdělat -- nemáte někdo tip? rád bych to jenom zkontroloval nebo třeba nějak proměřil, jestli je v pořádku nebo ne a mám zkoušet i jiný věci (kabely? katalyzátor?)... za každou radu budu vděčný
0ndra

Příspěvekod George » 27 srp 2012, 13:57

myslíš tohle? Obrázek
George
rádce

Příspěvekod 0ndra » 29 srp 2012, 14:11

jo, přesně tohle to je, celý to na mě působí jako zalisovaný bez možnosti rozebrání...
0ndra

Příspěvekod George » 29 srp 2012, 18:16

Vicemene je, az budu na pc, hodim sem navod jak to promerit
George
rádce

PředchozíDalší

Zpět na Technika MX-5