Nový člen do počtu?

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Nový člen do počtu?

Příspěvekod Igor » 14 led 2013, 13:07

Zdravím všechny ve spolek. Již delší dobu toto forum sleduji a to z jediného důvodu. Splnit si klukovskej sen, kterým není nic jiného než mx5. Jak taky jinak :-). Nebudu unavovat dlouhým žvaněním a rovnou přejdu k věci.
Mám spadeno na NA 1.8, kterých je v čr jak šafránu. Tudíž se orientuji na Německo. Je tu nicméně poměrně zásadní problém - a to ten, že jsem v mrkačce nikdy neseděl :-). Měl sem pouze možnost svézt se v NB 1.6. Ta mi samozřejmě učarovala, ovšem jen jako pasažérovi. Ale co si budeme povídat NA je NA. Proč to vidím jako problém? Protože měřím 190 cm. Forum mám částečně načtené, takže vím, že s touto výškou tu nejsem sám. Nicméně kupte auto, ve kterém jste nikdy neseděli...
Proto moc prosím, kdyby někdo ochotný z Brna popř. okolí byl tak laskavý a nechal mě do své mrkačky alespoň sednout. Je mi jasný, že většina z Vás má auto zazimované, ale o projíždku mi ani tak nejde. Hlavně chci vědět, že se bez problému vejdu.

Otázka č.2. rád bych měl na autě LSD a nemůžu se pořád dobrat které modely ho měly a které ne. Tuším, že japonská a US verze ano a evropa ne? Bylo možné si za něj vůbec v evropě připlatit? A případně na kolik vyjde (orientačně) jeho dodatečná montáž. Prý je třeba měnit i kardan atd..takže práce asi hromada?

Rovnou posílám odkaz na svůj prozatimní horký tip.

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... 92447.html

Borcovi jsem už psal, poslal mi foto, interiér trochu použitej - sedačky potrhaný, ale podvozek nádhera. Některé fotky sem můžu uploadovat, jestli je to možné?
Tím vyvstává otázka č.3. o jakou verzi se v tomto případě jedná? - nemá 3.brdový světlo na kufru(takže evropa??) = bez samosvoru?

A poslední dotaz. obecně úplně - na co si dát bacha? Co po borcovi ješte chtít? VINko? Nějakou historii- má to vůbec cenu? Nejsem mechanik, takže případný bouračky atd. je pro mě poměrně problém odhalit. Samosebou auto nepojedu kupovat sám, někoho k tomu přiberu..ale...

Ještě bych dodal, že na auto nespěchám, když jsem vydržel čekat 25 let,tak už mě nějakej pátek nezabije:). a zajíca v pytli koupit nechci.

Předem díky za odpovědi!
Igor

Re: Nový člen do počtu?

Příspěvekod kousmen » 14 led 2013, 13:48

Pokud budeš mít cestu do Jedovnic, tak tě do své mazdy klidně posadím, ale nevím jak to vyjde časově. Tento týden nemůžu kvůli neschopence a ještě půjde v brzké době na chvíli do servisu. Kdyžtak napiš sz. ;)
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod ADix » 14 led 2013, 14:13

na bouračky bych si dával pozor vesměs to jde u Miaty poznat na první pohled pač se celá kastle kroutí do vrtule a je obtížné to narovnat a vidíš jak lícují blatníky s dveřma a s kapotou. Stačí někdy otevřít kapotu a podívat se jestli tam není nejak svařované čelo a podobně. Jinak na co si dávat pozor netěsnosti na motoru kolem vany a takové ty standardní věcy...poslouchat jestli něco neklepe a podobně. Neleki ce drnření které jde zepředu často to bývá jen nějaký plech stínící svody nebo výfuk. U LSD to je těžší některé měly a některé ne. Podle vinka se dá zjistit jestli ho tam v továrně dali existuje na to nějaký odkaz na internetu.
...because still in progress...
ADix

Příspěvekod buteo » 14 led 2013, 14:31

Zdarec,
gratuluju k rozhodnutí jít do NA! Sám jsem se stejně rozhodl před čtyřmi roky a od té doby "láska neuvadá" :lol:
Mám taky skoro 190cm a vejdu se mezi sériovou sedačku a nataženou střechu resp. pedály v pohodě, pouze kolenům udělal víc místa nesériový menší volant. Ale ono taky záleží na poměru délky nohou a trupu, popř. i rukou u každé postavy, takže asi opravdu je nejlepší vyzkoušet. Bydlím 25km od Brna, NA stojí pochopitelně zazimovaná v garáži, jestli chceš, domluvíme se přes SZ a můžeš dorazit.
Co se týká samosvoru, najdeš asi na fóru lepší odborníky na to, které modely ho mají a které ne. Moje zkušenost: pokud nechceš jezdit na okruh nebo slalom, pro pohodovou nebo i svižnější sezónní jízdu na silnici samosvor prakticky nepotřebuješ (rozuměj nevyužiješ).
No a ještě snad k poslednímu dotazu - na co dát bacha:
http://www.mx-5.de/html/kaufberatung.html
Tady je v němčině docela dobrý návod od našich německých soudruhů.
Jinak z vlastní zkušenosti (dosud jsem z Německa dovezl 3 MX5): určitě jistější je orientovat se na privátní prodávající, "handleři" bývají ne vždy důvěryhodní.
No a pak klasicky: nějaká historie je vždy dobrá (počet předchozích majitelů v německém techničáku, v ideálním případě serviska nebo aspoň doklady o servisu, .....)
A nespěchat, vybírat - v Německu je z čeho.

Tak přeju šťastnou ruku a když tak se ozvi přes SZ. ;)
buteo

Příspěvekod seatik » 14 led 2013, 15:39

To ze miata nema treti brzdove svetlo muze byt i tim,ze kufr nekdo menil treba po nehode.
Jinak ja te do me taky klidne pustim,ale bydlim za Plzni kousek. Co vim,tak kluci urcite poradi lepe,ale vhodnou sedackou a upravou konzoli se dostanes jeste niz co se tyce posedu. Otazka jak dlouhych nohou ala vnitrni prostor do boku je jina. Trosku se to da resit vhodnym volantem a upravou sedacky..ale kdyz ji milujes,neni co resit.
Mx5 red NA 1.8 16v 96 kw, m-edition prodáno :-(
Subaru BRZ 2.0 WRB MT new
Subaru Forester XT 2.5T 2007
seatik

Příspěvekod bmxdave » 14 led 2013, 19:45

Super! NAčko je stejně nejlepší model..... (nic proti NBčkařům) ;) S tou výškou.... Já mám 195cm :roll: a uplně bez problémů ale zase vážím hodně málo takže to dost záleží ne kolik jen cm máš ale i kolik vážíš pokud máš při té výšce třeba 100kg tak se tam vlezeš fakt tak tak.....ale není problém třeba pořídít si malý volant+ sedačku natvrdo přidělat k podlaze a je pár cm na víc hned :) ;) Jinak 1.8 to hnedej opravdu v tom Německu tady bys na nějakou čekal třeba i pul roku až rok než se nějaká objevý. Přeju hodně štěstí při koupi....
bmxdave

Příspěvekod Igor » 14 led 2013, 20:35

Díky za tipy..Výška by snad měla být vpohodě, podle vašich reakcí, jsem poměrně střízlík,žádná hromada.
K tomu LSD...borcovi napíšu tedy o VINko a zkusím to prohnat internetem, sem tam bych se s miatou na okruh,porpřípadě amatérskej vrch rád podíval, takže věc určitě vhodná. Navíc druhá část mýho snu je, že si auto poupravím(podvozek,brzdy...Laminátvoý křídla ale nečekejte:)),a to nejlépe svépomocí. Abych nebyl jen konzument, ale trochu tomu i porozumněl.
Zkusím sem nahodit pár fotek, třeba z nich někdo zkušenějším okem vyčte víc než já.

10.JPG

8.JPG

7.JPG

6.JPG

5.JPG

4.JPG

1.JPG
Přílohy
3.JPG
Igor

Příspěvekod Igor » 14 led 2013, 20:38

11.JPG
Igor

Příspěvekod bmxdave » 14 led 2013, 20:39

Ty jo super za tu cenu bych do toho šel.......
bmxdave

Příspěvekod Igor » 14 led 2013, 20:44

no má to právě moc pěkný, píše, že auto vlasntí 10 let(3.majitel) a že za jeho "vlády" :),nikdy nevyjelo na sníh. Což je to co bych chtěl. Potrhaný sicny,popřípadě podranej lak,jsou mi uplně jedno. Jde mi hlavně o techniku a ta špéra by mě zajímala no..
Igor

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...