GB: Garage5 rámy **uzavřeno**

Re: GB: Garage5 rámy **uzavřeno**

Příspěvekod Richi » 07 úno 2013, 08:45

:D jjjj, b) je správně - něco takovýho si představuju :D
Jen ještě nevím, kam na tohle uchytit kameru, aby:
a) nečouhala zbytečně nahoru
b) měla ve snímaném poli i přístrojovku a řazení
:lol:
stribrna MX-5 1.9i 2004, Hardtop
Richi

Obrázky: 64

Příspěvekod riderhenry » 07 úno 2013, 10:00

To je sice moc hezke, ale obavam se, ze u stylebaru, uchycenem treba nejakymi malymi sroubky na plechu za sedackami pod kobercem, by ti nepomhly ani zadne vyztuhy do zadu, jak rikas. Nemluve o tom, ze jsem snad jeste nevidel stylebar, ktery by byl dostatecne vysoky na to, aby se pod nej nekdo schoval. Samozrejme je kazdeho vec, co si vyrobi. Jestli ti na to vychazi pevnostni vypocty, tak tim spis. Ale nejsem si uplne jisty, jeslti to nejak souvisi s timto tematem...
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Příspěvekod Pavel260 » 07 úno 2013, 10:58

a mas v tech vypoctech taky slabostenou trubku ze ktere jsou vsechy stylebary delany?
147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod Richi » 07 úno 2013, 12:01

:D Výpočty jsem ještě nedělal. Zatím spíš rozvažuju, možná řešení, samo včetně ukotvení (čím a k čemu) a materiálu.
Dát cca 6.000 za v podstatě designový prvek mi připadá zbytečné. Raději rozumně připlatím, ale chci něco co nebude ještě víc nebezpečné.
Zatím mi - čistě teoreticky, jako optimální z hlediska funkčnosti a jednoduchosti výroby (a tedy i ceny) připadá tuhá příčná vzpěra mezi boky chycená klasicky do kotvení pásů + sloupků (pevnostními šrouby) a na ní přivařené hlavové oblouky, každý s vlastní vzpěrou ukotvenou ke kotvení zadních tlumičů.
Protože nikde - až na obr. b) LordaJamesa, jsem nějaké takové řešení neviděl, asi to není úplně správný nápad. Jinak už by to 100% někdo vyráběl. Zajímá mě proto, kde je chyba :oops:
Než se pustím do nějaké individuální konstrukce, sbírám názory lidí, kteří už toto řešili, kteří mají zkušenosti s instalací a někteří možná i s tím, jak rám/stylebar/... zafungoval, kde povolil atd. ;)
Richi

Příspěvekod riderhenry » 07 úno 2013, 12:40

To, co ti tu poslal LordJames je HardDog ram (ostatne to i pise nad tou fotkou, jestli teda oba mluvime o tom stejnem), ktery je konstrukcne resen jako vicemene vsechny rollbary na MX-5, co jsem videl - jedina odlisnost je v designu. Jinymi slovy - je to stejne, jako G5 ram, akorat o neco malo tezsi a jinak to vypada... Ono to ani moc jinak udelat nejde, pri zachovani prakticnosti a funkcnosti. Fotky po nehodach jsou napriklad na strankach vyrobce (http://www.bethania-garage.com/testimonials.htm)

Kazdopadne porad nejak nechapu, proc to resis v tomto tematu. Nejdriv tu napises, ze za sebe vidis cenovy strop 8k (jako by se tu snad na to nekdo ptal :roll: ), pak ze bys potreboval zavazne vedet, jestli se rozjede 2. GB a nakonec tu resis varianty, jak si ram vyrobit a ptas se na zkusenosti? Zkus si prosim rozmyslet, co vlastne chces, a pak se muzeme nejak rozumne bavit...
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod Rudy » 07 úno 2013, 12:42

ani ten harddog nie je len tak uchyteny medzi pásy. A to je z týchto double whoop najjednoduchší.
Inač necheš si na tieto úvahy spraviť vlastnú tému?
Obrázek
Rudy

Obrázky: 2

Příspěvekod Richi » 07 úno 2013, 14:08

Ahoj.
riderhenry píše:.....Kazdopadne porad nejak nechapu, proc to resis v tomto tematu. Nejdriv tu napises, ze za sebe vidis cenovy strop 8k (jako by se tu snad na to nekdo ptal :roll: ), pak ze bys potreboval zavazne vedet, jestli se rozjede 2. GB a nakonec tu resis varianty, jak si ram vyrobit a ptas se na zkusenosti? Zkus si prosim rozmyslet, co vlastne chces, a pak se muzeme nejak rozumne bavit...

OK. tak ještě jednou:
a) rád bych zvýšil bezpečnost mé MX-5-ky. Nechci koupit, co mi přijde 1. pod ruku a proto, než se rozhodnu sháním informace co je na trhu, kolik to stojí, kde a jak to lze pořídit, jaké jsou s tím zkušenosti atd.
Předpokládám, že "designová" seriovka je sice pěkná, ale že asi není to, co si představuju.

b) v tomto vlákně představené řešení považuji za nejzdařilejší, které jsem našel, a tak o něm vážně uvažuju. Jestli se počítá s výrobou další serie se ptám proto, abych věděl, jestli s tímto rámem mám ve svých úvahách vůbec počítat. Těch 8K je moje představa za nenalakovaný polotovar bez šroubů, instalace a dopravy. Jak ta představa je nebo není reálná se uvidí - můžu za Tebou zajet a můžeme si promluvit.

Pokud je stále ještě něco nejasné, je mi to líto. Omlouvám se, ale líp už to vysvětlit asi nedokážu :mrgreen: .

P.S.: Jestli založit na toto téma speciální vlákno? Nemyslím, že že jo potřebné, ale nebráním se tomu.
Richi

Příspěvekod martin_71 » 07 úno 2013, 15:09

Rollbar/stylebar. Trochu jako o koze a o voze.. (sorry za OT, ale sleduji tuto debatu a nedalo mi to).
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Příspěvekod riderhenry » 07 úno 2013, 15:37

S ramem se urcite da pocitat, jsou dostupne i mimo GB. Zbytek SZ ;)
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod Richi » 09 úno 2013, 22:18

:shock: Tak už jsem pochopil, jaká je hlavní přednost velkého rámu.
Tahle:
nakladak.jpg

To je zkrátka argument, se kterým nelze než souhlasit :mrgreen:
Richi

PředchozíDalší

Zpět na Hromadné nákupy