Kopie VTP

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Kopie VTP

Příspěvekod Igor » 26 bře 2013, 20:55

Nemohl by mi někdo pls okopírovat svůj velkej českej techničák od NA 1.8, rv.1994? Nastíním.
Musím udělat STK a když sem borců řekl co za auto a rok to je, tak semi skoro vysmáli,jestli sem se jako nezbláznil. Prej jeto moc starý a blablabla,zjistit musí EURO,a dalších XXX chujovin který je třeba zapsat do českýho VTP a který v německým nejsou. To je přes jakejsi protokol přes Mazdu bo Dekru ( Margo to teď nedávno absolvoval). No a kde že je problém? Technik mi oznámil,že cena tohoto úkonu u nich na stanici je od 4000-8000 Kč podle toho, co všechno budou potřebovat..Opakuji 4-8k !?!?!?!?!? THE FUCK? Za zápis do techničáku..Zítra volám na jiný Stk,kde by to mělo,snad,možná,kdoví stát Margem zmíněný 2 tácy.
Nicméně se jich optám,esi by nestačila právě ta kopie cizího TP,respektive zadní strany kde sou ty údaje.
Pokud někdo svou mazdicu přihlašoval a ty 2 nebo kolik tisíc platil aby svůj techničák dostal, tak po něm tu pracně získanou kopii nebudu chtít zadarmo. Abyste nemysleli, že jen somruju :)
Nevím jesi má někdo podobnou zkušenost a nebo sem jen já kápl na podobnej přístup

EDIT: sorry zaty slohy,ale jsem nasranej tak píšu dlouhý story..
Igor

Re: Kopie VTP

Příspěvekod Honzik1984 » 26 bře 2013, 21:02

Kdyžtak můžu pomoci s TP na NA 1,8 1997...
Obrázek mx-5 NA 1,8 BRG
Honzik1984

Obrázky: 1

Příspěvekod Igor » 26 bře 2013, 21:04

Dík,já se jich zejtra důkladně proptám jestli tohle je vůbec schnůdná cesta a popřípadě jesi ten rok výroby musí bejt stejnej. Tohle je zatím jen má utkvělá myšlenka, nebo spíš přání.
Igor

Příspěvekod Winie » 26 bře 2013, 21:23

to co po tobe chtej je homologacni cislo. mel bys ho mit vyrazeny na stitku pod vin kodem. Melo by tam bejt F a par cisel. Ale jenom pokud se jedna o mx-5 a ne o miatu. Pochopil jsem spravne ze delas dovozovou STK? Jinak pokud borci auto ani nevideli, tak bych je poslal do prdele ze neznaj svoji praci a jsou jen liny. Nasledne bych si vzal kontakt na majitele STK a napsal mu mail, ze ho jeho zamestnanci prave pripravili o 5000, nebo kolik to dneska stoji.
Pokud ti to cislo bude chybet, tak mazda ma partnerskou spolecnost, kde je velmi prijemnej pan, kterej ti proti 1500kc to cislo vydá. Kontakt ti sem hodi george, nebo pavel260. Da se to dohledat na netu, ale uz si nepamatuju jak se ta spolecnost jmenuje.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod Pavel260 » 26 bře 2013, 21:26

147koní + jedna lama http://pavelmx-5.rajce.idnes.cz/
Pavel260

Obrázky: 3

Příspěvekod vojtiiisek » 26 bře 2013, 21:51

Ja kdyz jsem si dovazel NA ze slovenska tak jsem platil v CR za prihlaseni asi 6tis. a to je cena bez eko poptlatku+prevozky a kontrola originality v sk za dalsich asi 100ecek nebo tak nejak. :?
NA > NBFL > NB > NC

*Se silným autem jsi rychlý na rovinkách, s lehkým autem všude* Colin Chapman
vojtiiisek

Příspěvekod martin_71 » 26 bře 2013, 22:02

Jed jinam. Bud jsou to lina hovada nebo neznaji svoji praci nebo oboji. Ja prihlasoval loni NA 1996, dovozova STK me stala 1800 a s nicim nebyl problem. Pokud to auto ma nemeckou ABE (Allgemeine Betriebszulassung, schválení pro provoz..., coz ma, jinak by v Nemecku nejezdilo), muzes ho prihlasit, i kdyby neplnilo zadne Euro, to uz je jen vec poplatku (u tebe to bude nejspis 5000 za Euro1..) Cislo ABE je uvedeno ve velkem nemeckem TP a z ni se tusim da odvodit prave take emisni norma. U US Miaty je to tusim o neco slozitejsi, ale ty mas podle fotek spis EU verzi ne?
Jinak nez jsem auto dovezl, zljistoval jsem predem co a jak s prihlasenim. Na jedne STK mi tvrdili, ze neprihlasim nic, co nema Euro2, na dalsi, ze Euro1, proste nesmysly, nic o tom nevedeli. Naopak na urade jsem dostal naprosto presne a jasne informace. Preji hodne zdaru a pevne nervy.

Jinak ted jsem se dival: krome te STK jsem platil 2800 spravni poplatek za prihlaseni vozidla na urade a samozrejme obligatni eko-dan, v mem pripade 3000.
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Příspěvekod martin_71 » 26 bře 2013, 22:21

Jinak to cislo ABE (neboli homologacni cislo jak pise Winie) je v nemeckem velkem TP (novem) v kolonce "K".
'96 Cosmo / Koni Sport / BBK
martin_71

Obrázky: 0

Příspěvekod Igor » 27 bře 2013, 13:37

dík za rady borci.to homolog.číslo by tam mělo být(auto teď není doma tak se nemůžu podívat),ale když sem to kupoval tak všechny štítky,vinka atd byly tam kde být měly. Auto bylo koupený v německu,kde celej svůj život jezdilo. Dneska sem mluvil s jinou stk a přístup o 100 procent jinej,mechoš příjemnej, prej by neměl být problém. A pokud jo,tak mě ten technickej výpis bude stát 2000. Takže standart. Jinak okopčenej TP použít nemůže. Výsledek? Je to evidentně o přístupu, nenechat se zmást prvním kontaktem :)
Igor

Příspěvekod Igor » 27 bře 2013, 21:52

Pavel260 píše:http://www.scc-cz.com/dovozy-vozidel/#mazda ;)

Za tohle obzvlast dik,nevsiml sem si odkazu prvne...a prej je tenhle borec schopnej mi do technicaku dopsat i vetsi kola? mam tam ted 14,tak kdyby nekdy ve vzdalenem budoucnu prisly na rec 15,tak at to nemusim resit znova. touz si ale vytelefonuju a nebudu stim prudit tady.
Igor

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...