Regulator tlaku paliva

Regulator tlaku paliva

Příspěvekod hellsabath » 05 lis 2013, 14:44

nazdar chalani chcem sa spitat ma tu niekto skusenosti s nastavitelnym regulatorom tlaku paliva ?
hellsabath

Obrázky: 0

Re: Regulator tlaku paliva

Příspěvekod Ryba » 05 lis 2013, 15:41

a co od toho očekáváš? dobrý podlemě leda na karburatory:D
Ryba
špion

Příspěvekod Winie » 05 lis 2013, 15:57

jak pise ryba. Primarne se snaz vyhnout lacinejm kopiim z ebaye, do zacatku radsi no name. ja sem koupil pro ladeni pouzitej, kde fungoval, ale zpracovani je docela napicu. musel sem ho celej pretesnit.
ITB Miata
LOW Prelude
SLOW Datsun
ToyToyka v procesu

https://www.instagram.com/petroldaddie/
Winie

Obrázky: 1

Příspěvekod hellsabath » 06 lis 2013, 19:59

ja mam vyhliadnuty japspeed za 60€, a proste potrebujem dolatit zmes vzduch/palivo pretoze som dal cele KN origo sanie a pride mi to ze to ma vela vzduch, musim to este skusit na brzde
hellsabath

Příspěvekod MAXsport » 06 lis 2013, 20:27

tak to se ti opravdu jenom zdá, směs ti to počítá podle váhy vzduchu ;) takže dokud máš váhu, tak se chudá směs nekoná, pokud je vše ok.

Teda pokud se nemýlím, pokud ano, tak mě někdo opravte :D
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod hava » 06 lis 2013, 22:56

A jak se to zmeri na brzde? tohle meri lambda ne?
hava

Příspěvekod Rudy » 07 lis 2013, 03:03

hellsabath píše:j...a proste potrebujem dolatit zmes vzduch/palivo pretoze som dal cele KN origo sanie a pride ...

:D

Ale aj tak, riadiaca jednotka do určitých otáčok (nechce sa mi to presne hladat bolo to niekde v rozmedzí (4800-5500) pracuje v closed-loop, teda sa riadi podľa lambda sondy a udržuje λ = 1.0. Z tohto closed-loop "vyskočí" keď su vyššie už spominane otáčky, alebo keď niektorý zo senzorov ma nejaku vatšiu deviaciu, nefunguje... (asi len japonci vedia ako to tam naprogramovali, ale to je teraz jedno).
Teda ak pridáš tlak, riadiaca jednotka sa popasuje s tým, že musi dávať kratšie vstreky. Postupným pridávaním sa dostaneš do štádia, kedy to riadiačka nepobere, a auto ti neudrží voľnobeh.
Možnosť je odrezať lambdasondu a miesto nej do ECU poslať signál o správnej zmesi a pritom si ju nastavovať podľa seba. Ale pri regulatore tlaku vznikne to, že keď si zmes pekne nadstavíš v nízkych otáčkach tak vo vysokých bude bohatá, pretože zmes s originál ECU vo vysokých otáčkach pri open-loop sa aspoň u mňa pohybovala nad 13.
Čo by sa dalo vyriešiť časovaním... ale takto sa dostaneme postupne až k standalone. Možno su tam mierne nepresnosti, ale takto nejako som to odskušal/nameral.

PS: ale ak sa cheš baviť a skušať veci s palivom, možem ti predať/požičať N/A powercard (oblbovák/piggyback)
Rudy

Obrázky: 2

Příspěvekod whisper » 07 lis 2013, 12:23

Ale on nefúka... KN sanie pridá tak nula nula prd na atmosfére, určite mu citeľne nezvýši plnenie valcov. Riadiačka si to počíta z váhy vzduchu a pokiaľ nejdeš do kladných čísiel s tlakom, tak si okej. Vstreky to pri štandardnej palivovej pumpe a štandardnom tlaku v pohode stíhajú napr. u mňa ešte aj s turbom na +0,5 bar.

Ak máš chudobnú zmes, zrejme máš buď pokazenú váhu vzdchu, alebo TPS (senzor pozície plynu), alebo čidlo teploty chladiacej zmesi. Preto si riadiačka vypočíta nezmysel. Ak to cítiš pri akcelerácii (hlavne rozbiehaní sa), lambdou to nebude. Tú riediačka používa pre fine-tuning 14.7 zmesi do tých 4-5t ot/min, čo ale robí až v priebehu niekoľkých sekúnd.

A na brzde nezistíš nič, ako prvý krok potrebuješ pozrieť chybové kódy z riadiačky. Určite by som neriešil tlak paliva, ten s tým podľa mňa nič nemá a určite ho nepotrebuješ zvyšovať. Ak ti to robí pri vysokých otáčkach a plnom plyne, alebo sa to deje "náhodne", prípadne problematicky štartuje, môže to byť pumpou.
Ponúkam celý sortiment produktov SkidNation so zľavou pre členov - napíšte správu.

Radosť je moje palivo.
whisper

Obrázky: 6

Příspěvekod hellsabath » 07 lis 2013, 20:08

tak vsetko je OK :D :D :D len ma zaujimal nazor

sorry :D :D
hellsabath

Příspěvekod PavelS » 11 lis 2013, 11:36

respektuj deleni fora na techniku a obevnej pokec pekelniku... ;)
PavelS

Další

Zpět na Technika MX-5