MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod Henges » 23 led 2014, 12:52

Koby píše:Nene, origo stav je nejvíc... Vadí mi i jinej volant :-) Za sběratele se nepovažuju.

Jasný, každej to bereme jinak. Pro mě není z "normálních" aut v sériovým stavu dokonalé téměř žádné a rád si dodělám ke svým představám nějaké ty detaily.
Henges

Obrázky: 5

Příspěvekod Koby » 23 led 2014, 15:04

Free willy2.0
Koby

Příspěvekod Koby » 23 led 2014, 15:06

PavelS píše:[

Dám ti den na editaci ty polívko :mrgreen:

Zapomeň ty saláte :D
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod VojtaS » 23 led 2014, 15:13

To Koby: Ale pořád je to lak v origo odstínu a kola jsou taky v pořádku. Pokud je to slušně provedená práce tak bych to nebral jako závadu.
EDIT: Chybí tam přední znak a boční loga M edition.
1994 Mazda MX-5 Miata,Black/Tan, M Edition
EX: 1998 Mazda MX-5, Evolution Orange
VojtaS

Obrázky: 2

Příspěvekod kousmen » 23 led 2014, 16:24

Asi tak nějak. Co jezdí po světě obdivovaných veteránů, který jsou po celolaku. Když je to dobře udělaný tak na tom snad tolik nesejde...
Invisible Ride
kousmen

Obrázky: 1

Příspěvekod rwdriver » 24 led 2014, 17:14

Kobi : jak píše Kousmen, NA je v podstatě už dneska veterán, "youngtimer" a kolik těchhle aut jezdí naprosto původních, třeba s origo lakem. Renovace, nerovná se tuning. :) . Třeba ta moje stříbrná NA , kterou ( možná) někomu prodám se dá považovat za velmi originální exemplář. LiborCH (předchozí majitel) si s ní hodně vyhrál a až na drobnosti, které bych udělal jinak je naprosto autentická, tak jak vyjela kdysi z továrny. Když by jí zůstal původní lak, byla by plná všelijakých oděrků a šrámů atd., protože 17-20 let provozu se na tom prostě podepíše. Je akorát třeba všechny renovace provádět pořádně, když už. A to se tady myslím velmi povedlo takže mi dělá radost. Než jsem svoje NA koupil, viděl jsem i pár aut v DE a ač podle fotek super, bylo to většinou dost mizerný a hlavně dost rezavý. A to se v německu za pěkné NA nestydí chtít v dnešní době poměrně hodně. Na některých věcech , např. volant se bazírovat nemusí. Já sice mám originál MOMO s airbagem, ale klidně bych tam nakonec dal menší, míň těžkopádný volant. Ale taky mám rád když je auto s historií, vše jak má být z výroby atd.
Tak jsem zvědav na jaké ( absolutně originální a nerenovovvané) NA narazíš. Takový totiž bude absolutní rarita :) . Myslim že NA se nejlíp koupí v nějakých třech možnostech, podle toho co s ním dál chceš dělat :
1) buď koupíš originální stav, s lehce rezavými lemy , či prahy atd. , špatnou střechou ale rel. málo KM a pěkným vnitřkem motorem atd. a uděláš si lehkou renovaci kastle, lak plus novou střechu, koberce atd. ( případ mého auta)
2) koupíš to už hotové a je potřeba si pořádně prohlédnout jestli to je udělané dobře ( případ když jsem mojí NA kupoval od LiboraCH , máloksdo totiž takové auto prodává)
3) hledáš jakoukoli 1.8 , protože chceš závodit , a je ti jedno jak vypadá exteriér, hlavně se zajímáš o techniku a aby kastle nebyla moc sežraná :)
rwdriver

Příspěvekod Koby » 24 led 2014, 21:12

rwdriver: tak třeba něco takovýhle bych chtěl :-) Budu kupovat a hledat dlouho, já to vim, ale jsem puntičkář a najdu. :) nevim proč bych neměl najít za +- 130-150 tisíc nenajít pěkný originální stav :) Moje NC nemělo po 5 letech ani jeden škrábanec, nevidim duvod aby 17 let starý NA mělo mít reálně víc jak 3 :-) Je to o chování k věcem, o ničem jinym.. Auto po laku leda po někom, koho znám a navíc nejlíp z dokumentací všeho...

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ma ... res=EXPORT
Free willy2.0
Koby

Příspěvekod Pochtli » 24 led 2014, 22:15

NB 1.8 -> NB 1.6 -> NBFL 1.8 -> NB 1.6 Miracle (2000)
Toyota Avensis kombi 2.0 VVTi (2005)
Suzuki Swift 1.3 (1999)
Pochtli

Obrázky: 3

Příspěvekod Andre_fux » 24 led 2014, 22:23

že by ti prošly rukama 2 ze 150 :))
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod rwdriver » 24 led 2014, 22:57

Kobi, dík za postřeh. To zelené je doopravdy unikát. Zajímavé je že se opravdu nachází někdo kdo by to dokázal ocenit a zaplatit.
To je vlastně taky unikát. Dát za MX5 NA 300tisíc. !
Já se taky o svoje auta starám dost pečlivě, nicméně nesnažím se zase být otrokem toho auta a jezdím, ne jen leštím. Ale třeba v zimě bych svoje NA nepoužil, kvůli soli na silnici. Ale celý léto jezdím. Za poslední sezonu a půl co jsem jí měl, tak mi také nepřibyl žádný odřenec. Ale stát se to může prostě vždycky. takový ty drobnější od kamínků, tomu se vyhnout prostě nedá. Proto říkám, že na normální MX5 se trochu něco za těch 20let akumuluje. Taky běžná i dobrá NA bude mít 150-200tisíc najeto.
Každopádně když přivezeš tu zelenou po "důchodci" s 30K najeto, tak to máš velký můj obdiv. Byla by to asi suverénně nejlepší NA u nás. (pokud inzerát nelže :) ) Jo a taky by pravděpodobně byla nejdražší MX5 NA koupenou letos kýmkoli z tohoto fóra 8-)
rwdriver

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...