od Jr. » 15 črc 2014, 15:25
Nesnáším tohle téma. Narovinu mě se*e, jak se tu občas nadává na Guru a stejně pak radši vypínam a odcházím, když slyším, jak se Guru baví o fóru. Všechny to jenom obtěžuje a já bych tyhle Miaty zakázala...
Z vlastních zkušeností:
1. Jsou opravdu dražší, než jiné servisy (např. výměnu rozvodů mi nacenili tuším na 10+ tisíc - ano, kvalitní díly, určitě vše správně provedeno, ale i tak, úlet). Auto už u nich párkrát bylo a vždy jsem platil o nějakou tisícovku víc, než bych odhadoval, ale třeba jsem jen zvyklý na levný servis daily auta, které mi dělá nikdo jiný. Na druhou stranu, nikdy jsem neodjížděl s pocitem, že něco nebylo uděláno, nebo by se později ukázalo, že bylo uděláno blbě.
2. Ať si říká kdo chce co chce, Oťas už ty auta prostě zná, jako málokdo u nás. Nikomu nevyčítám, že si dělá věci sám (spíš závidím) a většinu těch běžných zákroků se chci také postupně učit a auto poznávat, ale složitější opravy a řešení nějakých záludných problémů bych stejně asi vždycky svěřil jim. (už mi takhle opravili třeba docela problémové ABS)
3. Jejich vkus na úpravu aut je holt jejich vkus. Nesuďte je podle toho. Oťasův kompresor mi třeba příjde ošklivej, ale zase věřím, že to technicky bude mít udělané velmi dobře. Jejich rollbary asi nejsou podle FIAWRCF1DTMGP specifikací, ale už jste to někdo viděl převrácené, že hned víte, že je to spíš zabije?
Děje se to teda i v měnších komunitách, ale příjde mi fakt škoda si to v naší malé zemi rozesírat malichernostma. Kór když většina lidí pak zaujme stanovisko, aniž by s nimi měla jedinou zkušenost.
Mějte se rádi. Stejně máme všichni auta pro teplouše a teploušové za sebou stojí (samozřejmě obrazně...).