miata bez benzinu...

miata bez benzinu...

Příspěvekod Chuck47 » 10 črc 2014, 12:07

prosimvas, jak dlouho trva nez natahne palivove cerpadlo benzin?
auto jsem po 3 tydnech nastartoval, cca 15 sekund bezelo kolisave, musel jsem je drzet trochu pod plynem a pak konec - nevim kolik bylo v nadrzi benzinu, ale bylo to neco nad "rezervou", tak jsem usoudil ze dosel. dolil jsem z kanystru 5 litru a cca 5x po 5 sekundach zkusil nastartovat - nechcu motor zbytecne trapit :roll:
delal jsem rozvody, vodni pumpu atd, elektriku jsem pozapojoval jak ma byt, tak doufam ze jen dosel benzin...
Chuck47

Re: miata bez benzinu...

Příspěvekod AndrewG » 10 črc 2014, 12:26

neskusaj startovat len daj niekolko krat kluc do polohy zapalovania, ked taku polohu miata ma :D sprav to zo 5x a potom skus nastartovat
AndrewG

Příspěvekod Chuck47 » 10 črc 2014, 12:29

nejaka takova tam je :D myslel jsem ze cerpadlo zacne tlacit az kdyz se mota motor no :)

edit: jako pevne doufam ze to jinej problem nebude, protoze napoprve to chytlo uplne normalne... auto jsem mel rozdelany ty 3 tydny, kazdej den jsem na nem mohl delat jen chvilku, jesi to zas budu muset bez svezeni rozdelat, tak me asi je*ne :D
Chuck47

Příspěvekod Chuck47 » 10 črc 2014, 12:47

tak stale nic... jinak pri poloze "zapalovani" posloucham, ale vubec nic neslysim - nemelo by cerpadlo byt trochu slyset? :)
Chuck47

Příspěvekod Honzik1984 » 10 črc 2014, 12:59

mělo by být slyšet, co kostra? je zapojená
Obrázek mx-5 NA 1,8 BRG
Honzik1984

Obrázky: 1

Příspěvekod Chuck47 » 10 črc 2014, 13:00

kostru jsem zadnou nerozpojoval, hlavni kostra u motoru drzi :? ale co si vzpominam tak me ani nikdy predtim neprislo ze bych cerpadlo slysel...
Chuck47

Příspěvekod radep » 10 črc 2014, 13:10

Slyšet u mě není - je za přepážkou v nádrži. Benzín tlačí po otočení klíče do II polohy.
Zkus dolít benzín no... A jinak klasicky zkontroluj jestli svíčky hází jiskru. A pomačkej konektory čidel v motoru - jedno čidlo je dole zboku na klice a druhé čidlo je na vačkách nahoře.

Osobně tipuju že jsi dal špatně dolní čidlo kliky - musí být těsně k těm zoubkům na trigger wheel... cca max 1mm mezera... Jinak ti nenastartuje. Možná svíčky vyčistit...
NB 1.8, 1999, LSD, brdzy: Hawk HP+, EBC UPS, BF307+, Motor: komplet GO (YCP písty, Hastings kroužky)
radep

Příspěvekod Mike » 10 črc 2014, 13:32

Nevim jak u miatay, ale u jinejch aut, co vim, to čerpadlo tlačí, když má kam. Pokud už jsi takhle natlačil palivo, tak by nic nemělo bejt slyšet. Ale z jiný strany. Mě došel benzin několikrát a vždycky to chytlo do vteřiny až dvou bez nějakýho pumpování.
Začni tim, že zjistíš, jestli máš palivo a jestli máš jisrku, jak psal Radep. Pokud budeš motat motorem, nechytne to a vyndáš svíčku, tak bude upatlaná od benzinu, pak to bude zřejmě někde v zapalování (řj, čidlo, dráty). Pokud nebude od benzinu, tak tam ten benzin ani nejde. A bude to někde mezi nádrží a vstříkama. No a pak je ještě asi tak 74 možností někde mezi:))

co rovzody nasazený o zub vedle? Nějak to vrčelo, pak se to uchlastalo a teď máš válce plný benzinu a už to nechytne.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Chuck47 » 10 črc 2014, 13:55

Zitra mrknu na svice a cidla... rozvody jsem dal presne na rysky, mel jsem vyfoceny i polohy vacek a vse mi sedelo tak jak ma, takze v rozvodech by chyba byt nemela
Chuck47

Příspěvekod spoofan » 10 črc 2014, 14:35

Z me aktualni zkusenosti s vymenou pal. filtru muzu rict, ze jestli chces zjistit, jestli mas tlak v soustave, lehni pod auto a sundej jednu hadicku z pal. filtru - bacha, jestli je tam tlak, tak to pekne caka :lol:
A jestli chces jen pustit cerpadlo, tak kapota nahoru, otevrit konektor diagnostiky a propojit (treba spinkou, kabelem) GND a FP, pak otocit klicem, nechat treba 10 vterin, "vypnout", vytahnout spinku z konektoru a zkus nastartovat.
Jinak me teda prislo, ze jsem cerpadlo zvenci slysel, kdyz jsem mel v konektoru spinku.
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Další

Zpět na Technika MX-5