Tak trošku oživím téma:
potřeboval jsem teď udělat nové povinné ručení na moje 3 zábavní auta, abych mohl vyzvednout značky z depozitu a zahájit sezónu. Po informacích z médií o zdražování pojistek jsem byl s určitým zvýšením smířen, ale přesto jsem se snažil najít co nejlevnější variantu, zabojoval jsem a podařilo se mi všechny tři pojistky dokonce zlevnit!
(Beru totiž pojištění jen jako nutnou zákonnou povinnost, proto vždy jen základ 35 mil., bez jakýchkoliv připojištění .... Pokud bych nedejbože něco způsobil, moc toho od pojišťovny nečekám. Pro někoho možná riskantní přístup, ale "já už jiná nebudu, maminko"
Za ušetřený peníz si radši koupím ten drahý parfém do nádrže.)
Takže zde jsou výsledky - roční sazby:
NA 1,6 - Kč 1524,- (Hasičská vzájemná pojišťovna)
NB 1,8 - Kč 1946,- (tamtéž)
BMW 2,8 - Kč 2388,- (ČSOB - je prý nejlevnější na "silná" auta)
Základní podmínkou je samozřejmě pojistník s max. bonusem, což vůbec nemusí být vlastník/provozovatel auta. Tak to mám i já - ideální pojistník je starší řidič s dlouhou bezeškodní historií, který bydlí na vesnici nebo malém městě. Nemusí to být ani příbuzný, prostě kdokoliv ochotný, kdo se nebojí o svůj bonus v důsledku případné pojistné události někoho jiného (=mě).
Pak je akorát nevýhodou pro vlastníka takto pojištěného auta, že jeho bonusy nerostou, nemá-li na sebe pojištěné jiné auto - můj případ.
Nakonec je třeba k tomuto dobrému základu vhodným jednáním vytřískat všechny ostatní možné slevy - tu 10% za to, tam 5% za ono, ....
a jako správný Čech se můžete dostat na tak oblíbenou NÍZKOU CENU!