silnější spojka - reference

silnější spojka - reference

Příspěvekod riderhenry » 10 srp 2014, 21:27

Rád bych se zeptal, jestli někdo nemá zkušenosti s použitím konkrétních spojek. Váhám mezi značkami Exedy a ACT, navíc i mezi variantami Stage 1 a 2 u obou výrobců. Zajímá mě především chod a použitelnost extrémnějších variant (Stage 2), které bych koupil raději, abych si nechal rezervu pro případné další úpravy... Předpokládám, že Stage 1 budou naprosto v pohodě. Měly by to být spojky na 1.6 verzi, ale pro jednoduchost budu uvažovat stejné chování i u 1.8 verze.
1999 10th AE
Good boys go to heaven, bad boys go everywhere.
riderhenry

Re: silnější spojka - reference

Příspěvekod notabenex » 11 srp 2014, 12:17

riderhenry píše:Rád bych se zeptal, jestli někdo nemá zkušenosti s použitím konkrétních spojek. Váhám mezi značkami Exedy a ACT, navíc i mezi variantami Stage 1 a 2 u obou výrobců. Zajímá mě především chod a použitelnost extrémnějších variant (Stage 2), které bych koupil raději, abych si nechal rezervu pro případné další úpravy... Předpokládám, že Stage 1 budou naprosto v pohodě. Měly by to být spojky na 1.6 verzi, ale pro jednoduchost budu uvažovat stejné chování i u 1.8 verze.

Mám ACT HD http://www.good-win-racing.com/Mazda-Pe ... 13235.html asi tuhle funguje dobře, akorát to není do města, odpor při vyšlapávání je dost velký
MX 5 NC 2.0dead->2.5 2014 / Special Force Turbo GT3071R // 3" Enthuza // ID 1000ccm // ACT HD Xtreme // Ohlins DFV + RX 8 sways + IL braces // Carbotech XP 10/8 // Federal FZ - 201 + ENKEI RPF1 17x9
notabenex

Obrázky: 0

Příspěvekod riderhenry » 11 srp 2014, 17:21

Díky za info. Myslím, že taková reference odrazuje od uvažování nad Stage 2, jestli i Stage 1 je méně komfortní při popojíždění. Samozřejmě za předpokladu, že to u NB bude stejné :D
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod AndrewG » 11 srp 2014, 17:33

tie stage dva aj na flyin miata odporucaju az fakt ked mas cez 300koni, stage one ma whisper a prisla mi v pohode.. samozrejme pri mestskom jazdeni s pomalym pustanim spojky mu vydrzala tusim 10-15tis km len, ale pri takychto spojkach sa asi nerata s nejakym stalym mestskym jazdenim ale skorej rychle pustanie spojky, medziplyny
AndrewG

Příspěvekod riderhenry » 11 srp 2014, 18:31

No tak s meziplyny nemůžu sloužit, protože i kdybych se to v nějakém jiném autě naučil, tak v Mazdě bych si musel zlomit nohu :D Spíš jsem čekal právě i větší výdrž, ale asi si musím doplnit znalosti koukám :oops:
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod AndrewG » 11 srp 2014, 19:31

co sa tam nevies naskladat alebo preco ? akurat som na teba myslel, ci by si mi vedel poreferovat zivot s tak lahkym zotrvacnikom... rozmyslam nad fidanzou, aj ked je hlinikovy daju sa menit tie stycne plochy za par korun a tie au ocelove takze okrem rychlejsieho prehriatia mozno tam ziadny rozdiel oproti oceli ani neni. zaujimalo by ma ci sa s tym da normalne ist po meste povedzme na dvojke vyalovene plazivym tempom 10-20kmh bez toho aby mi auto nadskakovalo :D co som cital tak je to len o zvyku a jediny rozdiel je v tom ze je auto viac reaktivnejsie na plynovy pedal, teda pridavanie a uberanie plynu treba prevadzat v klude a s citom. vedel by si mi to potvrdit alebo nejako lepsie popisat ?
AndrewG

Příspěvekod riderhenry » 11 srp 2014, 20:23

U mě je problém v tom, že jsem v autě zhruba rok nejel a pak okusil všechny díly najednou... Nicméně zrovna setrvačník je pro mě velmi doporučeníhodná úprava, u které jsem nenašel vůbec žádnou nevýhodu. Napadá mě snad jen to, že je občas trochu slyšet. Ale že bych měl problémy ve městě při popojíždění v kolonách, nebo něco podobného, to určitě ne.

Proč zrovna Fidanza? Myslím, že i kvalitní značky, které používají chrom-molybdenové setrvačníky, nejsou o moc dražší a vynahradí to na tom 100% bezúdržbovém provozu.
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod AndrewG » 11 srp 2014, 21:06

tak myslím, že fidanza s tými 8lbs je najlahši čo sa dá relatívne zohnať. TODA zotrvačník som nikde na miatu nenašiel a čo som našiel tak na iné autá vychádzali okolo 700€ a predpokladám že na miatu lacnejšie moc nebudú. okolo tych 250€ sa pohybuje potom exedy okolo 10lbs a act prolite , obidve sú ťahšie od fidanzy... skúsim ešte čo to počítať, myslím že ten plátok vydrží každopádne dlhšie ako spojka samotná takže by sa menil asi zakaždým so spojkou, plátok samotný stoji cca 30-40€, čo sa dá prežiť.
prečo chceš inak inú spojku ? nejaké plány na zvyšovanie výkonu alebo sériová nestačí ? mne tá na mojej NA príde úplne super, taká relatívne tuhá a okamžite zaberá, ale môže a asi aj je to tym že som zvyknutý na koncernové spojky, ktoré zaberajú niekde uplne mimo, teraz keď som sa viezol vo fabii tak som to púšťal odspodu pomaly a kým som sa rozbehol to trvalo asi 3sekundy, sedím v tom vysoko ako v nejakom SUV a tak celkovo je to veľmi vtipné :-D

EDIT:// prave to pozerám a tá ACT má len o 0,7lbs viac pričom je ocelová, tak to by bola asi lepšia voľba, cenovo je to viac menej rovnaké... tak ešte čo to počítam a uvidím, túto sezónu mi to už aj tak nevýjde, tak mám čas, možno sa aj niečo nové objaví, kto vie :)
AndrewG

Příspěvekod riderhenry » 11 srp 2014, 23:15

No se spojkou je to tak, že mám z 1.6 verze na 1.8 motoru (právě kvůli setrvačníku TODA, který jsem koupil na 1.6) a poměrně brzo mi začala klouzat. Navíc se k ní dostal ještě olej a tak už je to teď opravdu na výměnu. Tak si říkám, že bych si rovnou udělal prostor pro případné úpravy a přizpůsobil spojku výletům na okruhy. Ale ještě to asi budu muset zvážit a zjistit, jak je to s tou životností, protože to by mi pak moc smysl nedávalo.

Koncernové spojky mi popisovat nemusíš, teď jsem chvilku jezdil v Audi A2 a každý den, než jsem si zvykl, rozjížděl jsem se pomalu s otáčkami v omezovači... :D
1999 10th AE
riderhenry

Příspěvekod AndrewG » 12 srp 2014, 08:06

tak to je ina vec, skus napisat bud flyin miata alebo tak podobne, oni ti daju asi najlepšiu odpoveď že ano :D ak chces mozem sa ich spytat zrovna s nimi komunikujem, kvoli nakupu od nich.
AndrewG

Další

Zpět na Technika MX-5