Srovnání dvou nabídek

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Srovnání dvou nabídek

Příspěvekod Zdekal » 14 lis 2014, 18:10

ahoj,
potřeboval bych poradit, za jakým autem se vydat do Německa. Vybral jsem si tyhle dve nabídky:
1) http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... =201473258
2) http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... =200129535

Mluvil jsem s majitelkou toho prvního, sla by s cenou na 4000EUR uz jen takhle po telefonu a to jsem jeste auto neviděl... Auto ma pry 8 let, je drdruha majitelka, pred 5 lety ho bourala, ale pry to odnesly plechy vzadu a je to opravené. Taky pry obcas nefunguje tachometr, nevi proc...

Co myslíte? Jak moc je závazný ten tachometr? A co si mýlíte o tom mit auto jen s hardtop?
Zdekal

Re: Srovnání dvou nabídek

Příspěvekod dopr » 14 lis 2014, 18:15

pokud jsem to dobre pochopil, tak se jedna o to, ze auto je focene s hardtopem, ktery uz ale neni k mani, tzn ze by mela mit normalne softtop.
Tezko rict, ktera by byla vhodnejsi. Za me motorizace 1.8.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Příspěvekod Zdekal » 14 lis 2014, 18:25

Jojo, spatne jsem si to přeložil. Hardtop to nema, takze jen soft. Taky ta cena je rozdil.
Zdekal

Příspěvekod MXfanda » 14 lis 2014, 18:45

Já bych "vědomě" bourané auto nekoupil, taky má double nájezd co ta druhá ... to ovšem nevylučuje možnost, že i ta druhá od bazarníka byla bouraná a má stočený km ;)
Naposledy upravil MXfanda dne 14 lis 2014, 18:47, celkově upraveno 1
MXfanda

Obrázky: 64

Příspěvekod MAXsport » 14 lis 2014, 18:47

Opravit obcas nefungujici tachometr je banalni oprava, dost casta zavada. Staci vyndat cidlo z prevodovky a prepajet 2 kabely, obcas se nektery utrhne a nekdy jde a nekdy ne.
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Zdekal » 14 lis 2014, 19:46

MXfanda píše:Já bych "vědomě" bourané auto nekoupil, taky má double nájezd co ta druhá ... to ovšem nevylučuje možnost, že i ta druhá od bazarníka byla bouraná a má stočený km ;)

No prave.. Mam vetsi důvěru k ty holce než k prekupnikovi. Auto si koupila ve 24letech skoro nové. Pry ho prodává neb je těhotná a chteji velký auto. Naboural ji někdo zadek, ale pry nic velkého.. těžko rict, ale přišla mi proste OK. Ja v tomhle dávám na pocit :) Ale ty kilometry me taky celkem děsí.

V tom západním Německu je peknych aut celkem dost, ale nechci tomu dávat 2 dny cesty. Uz tohle je 7hod bus do Manheimu..
Zdekal

Příspěvekod Mike » 14 lis 2014, 20:49

Naboural ji někdo na zadek a je těhotná:))

Bral bych tu 1,9. Řešit km je IMHO nesmysl. Kor jestli to jezdilo v německu.
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod m8rinek » 14 lis 2014, 21:17

S nákupem aut v západním mám dobrou zkušenost, dost často umí prodejce doložit kilometry staršíma fakturama ze servisu (výměny oleje, brzdy atp se tam doma moc nenosej), jakmile na autě něco nefunguje tak to je ideální pro Tebe a většinou na tom jde stlačit cena (rezervu si dávají vždy). Shodou okolností jsem v Edingenu dělal celé loňské léto, je to totální západ a MX5tek tam jezdila fůra, starý auta se tam moc nenosej tak se jich už dnes zbavujou. Nicméně co bazarník to turek a od těch nic dobrého nečekej...

Němci fungujou trošku jinak než my, takže bych tam zkusil zavolat znovu, že o auto máš zájem, jestli má nějaké faktury za opravy, zda je na autě nějaká koroze (předpokládám, že po bouračce bude vyřešená), nicméně že Tě zarazila ta vada tachometru a že budeš muset najít závadu a že je to pro Tebe velká vzdálenost a risk... Obvykle pak následuje otázka kolik jsi ochoten nabídnout... V tu chvíli neexistuje, aby jsi se ptal kolik sleví, ale dal svou reálnou nabídku.

Kdyby to náhodou nevyšlo máš začátek zimy a určitě se jich ještě vyrojí fůra...

Co se týče km, tak jsem měl Mazdu s 200km a teď mám s polovinou, obě ty auta vypadají dobře, fungují, je pravda, že ta se 110tkm je lepší, ale zásadní rozdíl v tom nebyl... Věř tomu, že ta od bazarníka má minimálně jednou tolik. Turkům nevěřim nic... Možná kebab...

PS: optimální je, když auto nejede s tím, že Mazda servis identifikoval vadnou ŘJ, to je pak kauf roku :D.
m8rinek

Příspěvekod Zdekal » 14 lis 2014, 23:55

To je dobry s tim vyjednáváním. Taky datum na Německou mentalitu. No tak to vypada, ze se vypravim do Německa. Je realne vyřídit značku za jedno dopoledne a jeste ten den si auto odvézt?
Zdekal

Příspěvekod m8rinek » 15 lis 2014, 00:26

Hele já si slevu vyjednal už z domu, počítají s tím, že když jedeš takovou dálku, tak že si auto odvezeš, takže Ti budou chtít dát slevu předem, aby Tě nalákali...

Pak to chce pořešit logistiku, aby auto už bylo odhlášené, ty ho převzal někdy ráno (obvykle chodí do práce a málokdy jsou ochotni si vzít dovču). Pak dojet pro pojištění a vesele domu... Já jsem teda zastáncem cesty s platem (po dálnici se člověk prd sveze a cenově to defakto vyjde na stejno (3cesty v palivu + 80e pojištění vs. 2cesty a 500 za půjčení vleku)), ale pokud takovou možnost nemáš tak je cesta po ose jasná volba...
m8rinek

Další

Zpět na Diskuze o čemkoli...