MX5parts vs. IL Motorsport

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

MX5parts vs. IL Motorsport

Příspěvekod peetrys » 16 led 2015, 15:09

Mám zajímavou zkušenost. A musím říci, že soudruzi z Anglie chyby nedělají. Chtěl jsem si objednat rozměrově náročnější díl z IL Motorsport. Cena byla skoro 300 Euro a za doručení chtěli soudruzi ze SRN 100 Euro!
Při objednávání stejného dílu online přes web MX5Parts byla cena o 90 Euro nižší a kalkulátor vypočítal poštovné na 55 Euro. Protože jsem plátce DPH a chtěl jsem cenu bez daně, komunikoval jsem po emailu přímo s prodejcem, který nejenže okamžitě po ověření registrace VAT vystavil objednávku bez daně, ale POZOR nacenil doručení pouze na 22 Euro. Jinak řečeno, líná huba holé neštěstí.
Vše jako na drátku, díl byl po připsání platby na jejich účet za tři dny doma.
Takže za mě palec nahoru MX5parts....
Přílohy
IMG_7640.JPG
Naposledy upravil peetrys dne 16 led 2015, 15:13, celkově upraveno 1
je: MX-5 NCFL 2.0 Revolution PRHT, Crystal White Pearl, Recaro, Bilstein
bylo: NBFL Sportive 1.8
bylo: NB 1.6
---------------------------------
http://djp.rajce.idnes.cz/
peetrys

Re: MX5parts vs. IL Motorsport

Příspěvekod LordJames » 16 led 2015, 15:12

U nich se člověk vyloženě ptát musí! Měl jsem v košíku rollbar a poštovné cca 12 liber...příhodil jsem blbej odznáček na přední nárazník asi za 5 liber a poštovný vyskočilo o 20 liber!
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod Spider » 16 led 2015, 15:18

S nakupom z anglicka mam dobre skusenosti aj ja, nie vsaj z MX5parts, ale Moss-europe. Ceny maju nizsie ako mx5parts. Robil som odtial uz 3 objednavky a zakazdym slo vsetko bez problemov.
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod Jr. » 16 led 2015, 15:19

Lorde, špatnej e-shop systém... to je jejich chyba jen částečně :D
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod LordJames » 16 led 2015, 16:00

No třeba je to schválně...veřim, že každej není takovej puntičkář, aby sledoval, co s cenou poštovnýho udělá přihození každičkýho zboží....já měl plnej košík (rollbar, impregnaci, znáček, bootbag, brzdy) a postupně jsem odebíral a kontroloval cenu poštovnýho....no a když padla asi o 90 liber s tím, že mi v košíku zůstala největší a nejtěžší věc (rollbar), tak jsem se musel smát a hned jsem jim tam psal. Takže fakt lepší před každou objednávkou zkusit napsat obchodníkovi a srazit cenu pošty.
ObrázekObrázek
LordJames

Příspěvekod AndrewG » 16 led 2015, 18:01

a to vám poviem čo sa stalo mne :-D
bratovi som objednával pásy a také tie vankúšiky na ne. bolo to z nemecka....mali napísane k pásom že cena pošty 10€ a k vankúšikom 20€ k obi dvom poloźkam mal "every additional item is free"...
veci nešli dať do košíku kedže nemali túto moźnosť a keď dáte buy it now tak to uź proste musíte tiež zaplatit vačšinou neostane to uložene ako keby na zaplatenie neskôr. takže som pred objednávkou napisal predajcovi že mam zaujem o tieto veci a že teda či to bude za 10€ alebo 20€ ....dostala sa mi odpoveď že 20€ a tak som teda zaplatil za každe zvlášť.samozrejme kedže som platil každé zvlášť nabehla mi cena 30€ za poštu :D tak som im pisal že by mi teda mohli tych 10€ vratiť a na to mi napisali že som si mal dať veci do košika a napisať im nech upravia cenu že teraz to už nejde :D tak som sa trochu zasmial že presne som im o tom pisal... človek by čakal, že pošlú veci v jednom balíku kedže vankúšiky sa bez akeho kolvek problemu zmestia aj do krabice s pásmi...ale nieee soudruzi z NDR to poslali zvlášť ...takźe za balík asi 1.5kg som platil 10€ a za obálku asi 500g som platil 20€ ....mozog mi stojí ešte do dnes, naštastie mi nakoniec tých 10€ vrátili, ale no mohli ušetriť, stačilo myslieť
AndrewG

Příspěvekod MAXsport » 16 led 2015, 19:17

Ja nemam zkusenosti ani s jednim eshopem, ale s poslednima 2 balikama z anglie. Balik sel od UPS a prvni balik mi sel mesic a druhy uz pres mesic a to jsem u kazdeho platil pres 1000kc postovny, obvolaval jsem cesky, nemecky i anglicky UPS a nikdo mi nebyl schopny rict, proc to tak dlouho trva a to, ze byla doba vanoc a svatku fakt neberu jako padny argument proc balik stal 3 tydny v nemecku. Navic baba na ceskym UPS na me vyrukovala potom, co jsem zadal navraceni penez, jak si to predstavuju a at si prectu podminky, se kteryma jsem souhlasil jako prijemce baliku. Takze UPS uz nikdy.
MAXsportpneu.cz závodní pneumatiky s homologací na silnice
Polyspeed silentbloky pro MX-5 - Group buy polyurethanové silentbloky s různou tvrdostí pro MX-5
michal@maxsportpneu.cz
MAXsport

Příspěvekod Jr. » 16 led 2015, 21:45

Hehe, balíky z Anglie už jedině přes matkoakubko.com - dvě sedačky (cca 20kg) za 1600,- Kč, kapota za 700,- Kč... řidič i v předvánočním čase příjemnej, vyšel vstříc s časem, fakt jsem zíral.
Jr.

Obrázky: 2

Příspěvekod dopr » 16 led 2015, 23:45

Spider píše:S nakupom z anglicka mam dobre skusenosti aj ja, nie vsaj z MX5parts, ale Moss-europe. Ceny maju nizsie ako mx5parts. Robil som odtial uz 3 objednavky a zakazdym slo vsetko bez problemov.

Napodobne, jak s Moss, tak Mx5 parts jen pozitivni zkusenosti.
.:. MX-5 NC Expression, 2.0, 118kW/160 HP, L.S.D, 6 gears .:.
:.EX: MX-5 NB, 1.8, 103kW/140 HP, L.S.D, 6 gears, Nardi Torino, Bilstein B8 + Tein S-tech springs:.
Obrázek
dopr

Obrázky: 3

Zpět na Diskuze o čemkoli...