Nejasnosti pri montazi prevodovky

Nejasnosti pri montazi prevodovky

Příspěvekod kubec99 » 25 dub 2015, 13:28

Ahojte. Aktualne som v procese vymeny spojky a vsetkeho okolo (vodiace lozisko, vympinacie lozisko, zadne gufero motora predne gufero prevodovky...)

Nalisoval som nove vodiace lozisko (original Mazda diel) do zortrvacnika a zasekol som sa v bode, kde sa v Haynes manuali pise nieco o mazani loziska, ale netusim co a kde na nom namazat, ked lozisko je mazane vo vyrobe a ani sa do neho nema ako dalsia vazelina dostat. Pri lisovani som namazal vonkajsi priemer, ale to len koli lahsiemu nalisovaniu a jedine co ma este napada na namazanie je koniec vstupneho hriadela prevodovky, pre lepsie navedenie do loziska.

Taktiez by ma zaujimalo, preco sa vystupny hriadel prevodovky otaca, ked tocim vstupnym hriadelom a mam zaradeny Neutral a vypusteny olej z prevodovky?
Je to normalne ze musim vynalozit vacsiu silu, aby som ho prstami zadrzal (prevodovka mimo auta bez kardanu... preto spominam drzanie prstami :-D)? Chapem, ze ked je olej v prevodovke, tak sa pri Neutrali vystupny hriadel toci koli vískozite oleja... ale nechapem, preco sa toci aj ked tam olej nieje a ci je to OK alebo je tam nieco ZLE?
Stretli ste sa s tym uz?

Posledna otazka sa tyka pouzitia zaistovaca zavitov LOCTITE 242/243. Kupil som si 243ku, pouzil ju na podlepenie a utesnenie zavitov skrutiek zotrvacnika a predneho krytu lozisiek prevodovky. Potom som vsak cital na US forach, ze niektori mali problem s netesnostami pri pouziti tychto loctite vyrobkov. V navode a v technickom liste sa vsak pise ze ide o thread locker/sealant, teda zaistovac a utesnovac zavitov. Zacinam sa obavat, aby som za par tyzdnov nemusel zhadzovat prevodovku znova :-(
Vase skusenosti?
Přílohy
ScreenShot442.jpg
ScreenShot441.jpg
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Obrázky: 8

Re: Nejasnosti pri montazi prevodovky

Příspěvekod Banji » 25 dub 2015, 16:36

jak jsem psal do chatu, to otáčení je normální a ložisko v setrváku se nemaže. maximálně ho můžeš trošku(!) potřít olejem, když ho tam budeš dávat. :) ale určitě neoddělávej ty krycí plechy(/gumy, záleží na typu ložiska buď RS nebo myslím ZZ) :)
lepidlo na závity bych neřešil. :)
enášestcéé
Banji

Příspěvekod kubec99 » 26 dub 2015, 09:11

Nie nie, to som ani nemal v plane oddelavat.

Este by ma zaujimalo, ci je mozne namontovat 5st. prevodovku z akehokolvek NB namiesto 6st., ktora sa davala do NBfl. V pripade ze moj problem nebol len v spojke, ale aj v prevodovke, tak by som zvazoval zohnat 5st. prevodovku (ktore su dostupnejsie a lacnejsie) na dobu, nez budem mat zrepasovanu svoju 6st.
Meni sa pri swape prevodovky aj kardan? alebo len samostatna prevodovka? Zatial je to len teoreticka otazka, pevne verim ze k tomu nedojde :-D
Obrázek
NBfl Sportive r.2001 1.8l, Torsen, 6st. prevodovka, BC Racing 6/5, Buddy Club P1 Racing SF...
kubec99

Příspěvekod Spider » 26 dub 2015, 09:33

Podla mojho skromneho nazoru by s tym nemal byt absolutne ziadny problem. Nemam to overene, ale vzhladom na podobnost aut od 89 az po 05 by mazda asi neinvsetovala zbytpcne peniaze do takehoto banalneho rozdielu.
Spider

Obrázky: 40

Příspěvekod kubec99 » 26 dub 2015, 10:34

Tiez si myslim ze rozmery by mali sediet a nemal by byt problem so zamenou.
Obrázek
kubec99

Zpět na Technika MX-5