MX5 - co je kde na prodej

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: MX5 - co je kde na prodej

Příspěvekod PavelS » 23 kvě 2015, 09:32

Ja malým najezdum věřím pokud tomu auto odpovídá... Potvrdilo se mi to minimálně dvakrát u daily co jsem měl. Sám s Mazdou umím od 25tis do třeba 4tis ročně, záleží na času a chuti. To samy kamarád má X aut a prostě nenajede s nima nějaký velký sumy km...
Btw, dokonce má dodávku která ročně najezdí kolem 5tis...
Z toho všeho vyplývá, že pokud se ze zásady vyhýbáš autům s malým najezdum, ochuzuješ se o dobrý koupě :-D
PavelS

Příspěvekod Gomez » 25 kvě 2015, 09:34

Já kupoval svoji se 180 tisíci na tacháči. Doložené. Stav auta vizuálně neodpovídal nájezdu. Vše téměř jak nové. Myslím origo díly. Pouze lak měl na sobě znatelný zub času. To mám výbavově úplnou holinu, přesto jsem si jistý tím, že má najeto to, co svítí za cifru pod volantem a nebyla bořená. Pak vídám MXka, co tvrdí +-80 tisíc, a mají odřené vnitřní plasty, samý škrábanec, řadička a volant zchmatané, jak kdyby člověk řídil ve smirkových rukavicích. Mrkneš pod auto, všude rez a bublinky. Motorový prostor ani nemluvě. Tak buď jsou majitelé prasata, nebo mi tu něco smrdí. Sorry, ale vážně tomu moc nevěřím. Je to ale každého věc. Rozhodně souhlasím, že je možné narazit na dobrou koupi :) jen bych to nazval v podmínkách ČR raritou..

Přiznávám ale, že pokud má člověk vícero vehiklů, nebo práci za rohem, asi bude nájezd menší. Rovněž pokud má auto jako mazla. Nicméně tady většina lidí (troufám si odhadovat) má pouze MXu a tím to vadne, páč i na tu se ze svého studentského příjmu zadlužili. Třeba se ale pletu a těch starších generací je tu víc. Ti podle mě ale buď lítají okruhy (auto pro spešl účel), nebo mají těch aut víc (znovu auto pro spešl účel).

Já mám roční nájezd u MX minimální +- 5000 km (sice letos snad mnohem víc :) ale to se teprve uvidí). Jenže nevěřím, že takto jezdil každý majitel/majitelé od roku prodeje.

A závěrem mého příspěvku mi dovolte vyjádřit nefalšovaný respekt nad vyspělostí zdejších členů a úrovní místních diskuzí. Snad ještě nikdy jsem neviděl tak tolerantní prostředí, než je zde. Člověk může vyjádřit i odlišný názor a není zde okamžitě vystaven vlně urážek a kritiky. Poklona, klucí..
Jedinečnost každé přítomnosti se neustále obětovává nějaké budoucnosti..
NB 12/1999 - 1.6 - ex
NC 12/2005 - 2.0
Gomez

Obrázky: 19

Příspěvekod bmxdave » 25 kvě 2015, 14:35

Nevím kam s tím tak se zeptám tady - Je už někde na netu dobrá recenze na NCčko prosím ? Přeci jen první modely mají skoro 10 let, zajímala by mě celková spolehlivost oproti NA,NB a hlavně jak vypadají kousky s +- 150tkm a ježděné celoročně, jak hodně rezne, co nosníky a další důležité věci ohledně koroze. Díky
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod Mike » 25 kvě 2015, 14:48

Hlásim, že cca od šestadvaceti let patřim ke starší generaci:)
Pro ilustraci: první miatu jsou koupil v jejich cca 14 letech a s najetejma 115k a prodával o pět let později s najetejma 130-135k. Druhou jsem koupil jako jedenáctiletou s najetejma asi 130k a teď má 153k ( v obou případech asi sedmnáctej majitel). S miatou jezdim přes léto tak dvakrát tejdně do práce (30km denně, od července 130km denně)A víkendy, vejlety, okruhy. Takže sice za víkend s miatou projedu dvě nádrže, takže 1000km, ale pak během další dvou měsíců najedu 100km a od listopadu do března je jich celkově dalších maximálně 200-300km. Letošek zatim vypadá výživně, protože už máme za sebou možná 4k a to není ještě ani finále května, takže těch 10-12k za letošek padne. A jestli v tom bude ještě vejlet na korsiku, tak možná ke dvaceti:)
Jinými slovy. Dokážu si představit, že má miata najeto počet let x třeba 3000km. Ale co mi přijde vtipný jsou BMW 5er, 7er Mercedesy E, S, Superby, Passaty dehet edition, který si lidi kupujou na cestování a pak maj po deseti letech všechny najeto do 150kkm.
Ad prostředí zdějšího fora: to je vsktutku unikum. Velmi podobná, snad ještě míň konfliktní je komunita lidí kolem Saabu, ale těch pochopitelně ubejvá :roll:
Jinak občas z některejch for nebo diskuzí se kupříkladu stydim, za to, jezdim v BMW...
Je tolik krás, že tisíc let nestačí na přehled...
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
http://www.legendysilnic.cz
Dovoz zajímavých strojů ze zahraničí, včetně papírování.
Obrázek
Mike

Příspěvekod Mike » 25 kvě 2015, 14:53

bmxdave píše:Nevím kam s tím tak se zeptám tady - Je už někde na netu dobrá recenze na NCčko prosím ? Přeci jen první modely mají skoro 10 let, zajímala by mě celková spolehlivost oproti NA,NB a hlavně jak vypadají kousky s +- 150tkm a ježděné celoročně, jak hodně rezne, co nosníky a další důležité věci ohledně koroze. Díky

Přímo na foru tady toho je dost. Za mě je hlavní rozdíl v podovzku, kterej je částečně z RX-8 a není zdaleka tak neskutečně neprůstřelnej jako u NA/NB. NC má dle mýho o hodně praktičtější střechu. O ponání snaz se natahuje. Má to jinej motor, takže rotování motorů mezi NA/NB nepřipadá v úvahu - zase by tam měli jít motory z trojek a šestek. Ohledně koroze netušim, ale šestky z let kolem 2003 hnily neskutečně.
různé motorizované prostředky individuální dopravy od tří do dvěstěosmdesátišesti koní
Obrázek
Mike

Příspěvekod bmxdave » 25 kvě 2015, 15:04

Mike - díky, 286koní, nemáš náhodou tu první m3 e36 ? :lol:

Někde jsem o podvozku slyšel snad že vydrží jen pár desítek tkm na našich tankodromech a hned jde do háje, je to pravda? Má tu někdo NC s kterou v česku najel aspon 50tis. :) ? Jen tak uvažuju že do cca 2 let bych si pořídil zase mx-5 ale tentokrát NC s pevnou střechou protože bych to měl jako jediné auto a na denní ježdění do práce, zatím jezdím taky bmw jako mike :lol:
bmxdave

Obrázky: 1

Příspěvekod Mike » 25 kvě 2015, 15:18

Někde jsem tady měl téma, kde jsem se touhle myšlenkou zaobíral a řešil tam pro a proti. A jednim z argumentů proti bylo mimo jiné zdání vyšších nároků na servis.
A nemám první m3 bohužel...I když jak se to vezme...mám doslova jednu z prvních E39 540ia...naštěstí:) Kombinace miata a V8 BMW je zlatej grál:) Teď už bych to spíš vidět na NA+E38 740ia:)
Obrázek
Mike

Příspěvekod Jirka » 25 kvě 2015, 16:32

bmxdave píše:Nevím kam s tím tak se zeptám tady - Je už někde na netu dobrá recenze na NCčko prosím ? Přeci jen první modely mají skoro 10 let, zajímala by mě celková spolehlivost oproti NA,NB a hlavně jak vypadají kousky s +- 150tkm a ježděné celoročně, jak hodně rezne, co nosníky a další důležité věci ohledně koroze. Díky

Asi tak: http://www.autobild.de/artikel/mazda-mx ... 55062.html

bohužel :(
Jirka

Příspěvekod hospodský » 25 kvě 2015, 18:48

Tak to je solidní liška. Moje jezdila v zimě 3 roky a vypadá zespodu v klidu, ale tohle mě nakoplo a nechám ji na podzim ošetřit. Takový pohled nepotěší..
Die Kurvenstar
hospodský

Příspěvekod Jirka » 25 kvě 2015, 22:10

Naprosto totéž, také to raději budu řešit zavčasu
Jirka

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...