m8rinek: Snad ne
zkoušel jsem to měřit v průměru a byl jsem na cca 270mm, 276 ne. Nemyslím si, že bych měřil tak strašně nepřesně, aby mi na 27cm ujely 2cm, ale stejně se mi to nezdá
Ten plech co je za a kolem kotouče, se do průměru kotouče, předpokládám, nepočítá.
Jr.: Nemůžu říct, že bych skákal radostí do stropu, ale rozhodně považuju větší disky za výhodu
14" kola jsem nikdy neplánoval a ani neplánuju, 15" zábavu taky určitě nezkazí a já jsem navíc nenáročnej
Omezenej výběr destiček neřeším, protože ani nevím, podle čeho poznám, který desky tam můžu a nemůžu dát, resp. který by tam šly a nešly
O účinku brzd nic objektivně hovořit nemůžu, je to spíš můj předpoklad. Na kole mám taky vepředu 180mm kotouč a vzadu 160, větší průměr nepotřebuje být tak silně stlačenej, aby dosáhl stejného brzdného účinku, tudíž minimálně nevyprodukuje tolik tepla, navíc se to teplo rozloží do větší plochy, což mi všechno připadá jako výhoda. Nevýhodou bude zřejmě vyšší neodpružená hmotnost, ale radši ať mám neopruženou hmotnost navíc v brzdách než v discích...
Nicméně to je všechno úplně jedno, jediná podstatná věc, na který mi záleží, je, co tam vlastně mám, abych to vyměnil za to samé a nekoupil to blbě