Nakup MX-5

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: (K) Ta pravá MX5?

Příspěvekod AndrewG » 03 led 2016, 18:37

s týmto rozpočtom ( a aj iným) by som vzhľadom na tvoju požiadavku vikendoveho auta zvolil rozhodne NA. či 1.6 alebo 1.8 je jedno, jediné čomu by som sa ja vyhol je short nose crank. (vygoogli ked nevies o co ide)
NA menej hnije a je to proste klasika a vždy bude. Takisto si myslím že si už cenu bude držať a pekné kúsky budu na cene len stúpať, keby si si to nahodou rozmyslel, lebo to nejde ako ten 2.0TDI :-D
osobne by som sa zameral ako prvé na to čím si auto v minulosti prešlo a či nebolo vážnejšie búrané. takisto zadné blatníky a korozia okolo nich, pekný guide spravili teraz chalani z UK https://www.youtube.com/watch?v=zYmOogg5qIs
Určite by som sa vyhol akýmkoľvek kúskom s kolesami vačšími ako 15" pretože to auto proste s vačšími kolesami nefunguje.
s tým torsenom by som bol asi opatrnejší s tým ako to neodceníš...miata je aj pre mna prvé auto a odcenil som ho hneď, a keď po vyše roku s nim som pár týždňou bol nútený používať open diff, tak som fakt trpel...fakt je to neskutočný rozdiel a ako sa hovorí "worth every single penny"...
takisto by som pozeral na stav strechy. to človek asi najlepšie zistí v daždi alebo v umývarke, ale v umyvarke asi zatečie do každého takéhoto auta - neviem neskúšal som..
jediná nevýhoda 1.6 proti 1.8 je asi možnosť lacných výkonostných úprav, s 1.8 sa dá dostať na hranicu 150hp docela ľahko a lacno.
na druhú stranu 1.6 je v základe oveľa ochotnejšia ísť do otáčok - má lahší zotrvačník a ľahší stály prevod. na druhú stranu je to zase miesto pre zlepšovanie 1.8...
čiže fakt záleží od toho čo chceš.
keď chceš auto ktoré kúpiš a budeš jazdiť bez úprav, jazdiť na výlety do alp a podobne, beriem 1.6 a časom alebo aj hneď dokúpim torsen, keby si zistil že ti chýba.
ak chceš auto na úpravy atmosferickou cestou, išiel by som po 1.8, ak chceš riešiť turbo alebo kompresor je to viac menej jedno, ale zase ťa bude obmedzovať slabší diferencial pri skorých 1.6 resp. open pri všetkých 1.6, pokial nebol kúpený samostatne.
toť asi vše, oleje, rozvody vodna pumpa určite vymeniť, nie je to nič extra drahé a máš pokoj a kľud
čo sa týka spotreby tá je u 1.8 okolo 10l/100km u 1.6 okolo 7.5-8l/100km
ostatné náklady su asi rovnaké
AndrewG

Příspěvekod m8rinek » 03 led 2016, 19:02

Na jaře bude k prodeji moje viewtopic.php?f=6&t=3939
Když do ní z kraje 20 nasypeš (výměna zadních blatníků a jejich lak) tak máš auto u kterýho Ti garantuju, že máš vyřešnou jeho největší bolest, zatímco u ostatních z inzerce to budeš muset dřív nebo později stejně řešit (spíš dřív :D).

Z Tebou postnutých kousků buď ta první, nebo poslední, zbytek je tuzing a v autech kde se nějakej tuzer rejpal nikdy nevíš co Tě čeká...
m8rinek

Příspěvekod alf249 » 04 led 2016, 18:51

O jednotlivých problémech už jsem si něco hledal, zatím jsem jel několikrát s 1.6 a až tolik mě motor nenadchl, bohužel se ze silnějšího přechází hůře :lol: :lol:
Počkat není problém, stejně počítám s tím, že s ní budu jezdit až za několik měsíců.
Ideálně sháním už auto, do kterého bych nemusel tolik investovat - tedy radši ho koupit opravené, nebourané.

Jde mi taky o zachování ceny, tedy NB v dobrém stavu, nebo NA, oboje v silnější motorizaci.
alf249

Obrázky: 54

Příspěvekod Andre_fux » 04 led 2016, 18:55

na opravené/nebourané NAčko a NBčko ti 100k stačit nebude. NO možná na to NAčko v 1.6 66kW to bude stačit. Své NB bych pod 200K nepustil
NB 1.6 (81kW) 11.09.1999 Titanium Gray II
NA 1.6 (66kW) 28.10.1996 Montego Blue Mica
„Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.“ - Baťa
Organizace hromadných nákupů na IL se slevou Aktuální kolo
Andre_fux

Obrázky: 1

Příspěvekod AndrewG » 04 led 2016, 21:59

hneď jedno čo vyzera slubne...
http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 5830.html#
blatniky zjavne opravovane, strecha vyzera pekne najazd tiez ok :-)
fakt, otvoril som si mobile.de a otvaram pomaly každu piatu ponuku, myslím že sa to dá, druhá vec je že ty andre si asi náročnejší ako ja :D

ešte si dovolim ti sem hodiť par kuskov, čo by možno stali za hriech...
http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 1117.html#

http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 5424.html#
trochu vacsi najazd ale vyzera pekne

http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 5385.html#
naopak malý najazd a zachovalý kusok v origo stave

http://www.mobile.de/cz/Osobn%C3%AD-v%C ... 24744.html
a jedna cervena, pretože červena je top :P a keby ti to ako argument nestačilo, tak ma hardtop :D
AndrewG

Příspěvekod evlo » 05 led 2016, 23:18

Ta stribrna s klimou, kdyz spocitam to chce jen za cesty a prihlaseni a co jde videt z obrazku, tak je to tak za 130 000 - 140 000 a origo stav to take neni, kdyby byl, tak by se o ni i za ty penize uvazovat dalo.

Ja uz uvazuji o dovozu z anglie, stejne se s tim predjizdet temer neda.
evlo

Příspěvekod AndrewG » 06 led 2016, 00:25

ja s predbiehanim problem nemam, neviem ako ostatni ;)
AndrewG

Příspěvekod m8rinek » 06 led 2016, 01:29

Vzhledem k soli ve vzdušný vlhkosti a nahnilosti anglickejch MX bych se na dovoz zrovna odtud vybodl... O dalších nevýhodách nemluvě...
m8rinek

Příspěvekod IvanGS » 06 led 2016, 12:16

alf249 píše:O jednotlivých problémech už jsem si něco hledal, zatím jsem jel několikrát s 1.6 a až tolik mě motor nenadchl, bohužel se ze silnějšího přechází hůře :lol: :lol:
Počkat není problém, stejně počítám s tím, že s ní budu jezdit až za několik měsíců.
Ideálně sháním už auto, do kterého bych nemusel tolik investovat - tedy radši ho koupit opravené, nebourané.

Jde mi taky o zachování ceny, tedy NB v dobrém stavu, nebo NA, oboje v silnější motorizaci.

100 tisíc není na auto v dobrém stavu bez investic nic moc, ale na začátku jsi psal, že limit máš proto, aby zbylo na opravy. Osobně bych i něco přidal a koupil auto bez nutnosti oprav.
Jinak souhlasím, pokud chceš silnější motorizaci, jdi po ní. Dost lidí píše, že to není takový rozdíl, osobně myslím, že to vyplývá za prvé z jejich zkušenosti, u MX-5 opravdu záleží jaký máš cit, dobrý řidič "pozávodí" s 1.6 průměrného s 1.8. A za druhé, MX-5 je tak moc zábavná, že si ji užiješ i se slabším motorem. Co je důležité a občas s tím mám stále problém, je přehodit v hlavě TDI výhybku a točit, točit a točit, jak to má otáčky, je to jiné auto. Ale proč si to neužít stejně a mít ještě přidanou hodnotu ve formě vyššího výkonu :D . Co se týká 5 nebo 6 rychlostí, tam opravdu nevím, já mám 6-kvalt, jsem spokojen, ale nemám srovnání. Co se týká samosvoru, ten mám, myslím, že při jízdě na "hraně" je to skvělá věc a věř mi, že dříve či později ty hranice budeš chtít poznávat, protože to auto je opravdu zábavné, hravé a i na hraně čitelné a kontrolovatelné. Dlouho jsem tomu nevěřil až jsem absolvoval školu smyků, kde jsem si to ověřil a získal k autu 100% důvěru, i když určitě ho neumím ještě ovládat tak jako mnozí místní. Na druhou stranu, bez Torsenu se chová trochu jinak a je to taky určitě zábava. Takže 1.6 i 1.8, samosvor i bez, 5-6-kvalty budou všechno strašně zábavná auta, když si člověk může vybírat, proč nemít lepší variantu, ale ani s tou "horší" nebudeš o zábavu nijak ochuzen.
Nejkrásnější NBFL na světě!
IvanGS

Příspěvekod evlo » 06 led 2016, 18:54

m8rinek píše:Vzhledem k soli ve vzdušný vlhkosti a nahnilosti anglickejch MX bych se na dovoz zrovna odtud vybodl... O dalších nevýhodách nemluvě...
Jakych dalsich nevyhodach? Tak bude sezrana kastle no, koroze je to posledni co resim.
evlo

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze o čemkoli...