Pražský jouda plánuje kupovat MX-5, rozmluvte mu to

...kolem roadsteru MX-5
Pravidla fóra
Chceš se zde zaregistrovat? Napiš něco krátce o sobě adminovi na raduna@mx-5.biz.

Re: Pražský jouda plánuje kupovat MX-5, rozmluvte mu to

Příspěvekod PavelV » 22 čer 2016, 10:21

Jestli měříš přes 190cm, tak si vyber jiné auto.
PavelV

Příspěvekod Tommy014 » 22 čer 2016, 10:40

Ale, všechno jde když se chce:)...záleží jak moc je člověk tvrdohlavej s tím že se tam vejde:-D..já se svejma 191 cm mám docela pohodu....po úpravách(odsazený volant a snížené sedadla, když to porovnám se sériovým stavem :-D.
Tommy014

Obrázky: 2

Příspěvekod spoofan » 22 čer 2016, 10:47

Mam 197 a jedine, co mam upravene, je volant - mam quick release a dreveny nardi volant tedy o neco blize odsazeny k sobe. Jinak predfl NA sedacky (kuze) bez foamecetomy. Jezdit se s tim da, je v tom sranda i kdyz je tam clovek zkrouceny. Tak nejak je to jedno. Vlastne mam jeste vyndany zapalovac, protoze jsem ho kolenem zamackaval :lol:
Idealne at si zkusi u nekoho sednout do auta, jestli bude ochoten za volantem trochu "trpet".
Díly na MX-5 NA/NB

I am not into fake things - including boobs and wheels.
1.8 NA BRG + jedna lady + brap
spoofan

Příspěvekod Renee » 22 čer 2016, 16:41

Jestli v NA jezdíš se 197cm bez snížený sedačky tak to věřím že se tam i já nasoukám, zatím mám zkušenosti že i přes svou velikost jsem docela skladný, ještě když se sedačka nechá dát trochu níž, tak by to snad vyjít mohlo. Plánuji si vyprosit sedací zkoušku od místních ochotných, abych nešel úplně do neznámého.
1993 NA 1.6 85kW. 6q, 4.1 torsen, MeisterR. How did that happen?
Renee

Příspěvekod TeeJay » 22 čer 2016, 16:59

Pokud chceš, tak si vždycky najdeš způsob, jak se tam i s touhle obří výškou vejít. Sedačka se dá seříznout i hodně, ale když se to přežene, tak komfort může jít do kytek. Ale dají se taky oddělat pojezdy a posadit sedačku přímo na podlahu a nebo sedačky i vyměnit.
Zkrátka když zkombinuješ seříznutí sedačky a sundání pojezdů nebo koupíš sedačku jinou a dáš ji taky bez pojezdů, musíš se vejít :D bez úprav to tak snadno nepůjde.
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Renee » 24 čer 2016, 17:45

Je nějaký rozdíl mezi NA co vzadu musí vozit tu atyp čtvercovou SPZ od těch co mají klasickou?
Myslím, že jsem tu na foru viděl fotky krásné NA co se jí na ten kufr ani ta čtvercová nějak nedala napasovat, to je taky běžné?
Jsou s tím pak nějaké problémy, když člověk potřebuje ten neobvyklý tvar SPZ nebo to člověku normálně vydají?
A vůbec, jak vlastně přiděláváte SPZ na NA dopředu? Zdá se mi že ten hezký nos na to není úplně uzpůsoben... Dá se na to nějakej rámeček přidělat? Nebo natvrdo přišroubujete SPZ k nárazníku? Nevím jak je to u téhle problematiky s legislativou, jak by to u NA mělo být aby policajti neměli pindy?

Jo a vůbec, zapomněl jsem se tu zeptat na jednu otázku co mi příležitostně vrtá hlavou... Vím že to není žádný supersport, ale jak MX-5 zvládá různé retardéry, nájezdy, sjezdy do garáží apod.? Jsem zvyklý jezdit s "vyššími" vozy (500 je vyloženě offroad proti většině aut vyjma SUV) a když sednu do rodičů Aurisa tak se mi občas stane že na nějaké nevhodné vlně škrábnu břichem... Jak je na tyto "nehody" MX-5 citlivá? Případně, je problém ji o centimetřík, dva zvýšit? Nezhorší to jízdní vlastnosti pro každodenní používání?
Renee

Příspěvekod TeeJay » 24 čer 2016, 18:21

Způsobů uchycení je spousta, buď různé koupené/vyrobené držáky, nebo můžeš i vrtat do nárazníku, každý to máme udělané jinak :D ale legislativě jde hlavně o to, aby byla vidět, byla to ta plechová z úřadu a ne nějaká kopie z fólie a byla vepředu uprostřed alespoň 20 čísel nad zemí (sám ji mám asi 18 cm nad zemí na vlastním držáku).
Koukni na tuhle fotku - první má moje vlastní uchycení, druhá sériové, třetí má značku navrtanou v nárazníku, čtvrtá něco jako sériový držák.
Obrázek

Se sériovou výškou nemá MX-5 problém v žádných nadzemních garážích, na dírách ani na obřích retardérech. Problém nastává, když si auto snížíš kratšími pružinami (což je většinou -35 mm), pak budeš muset hodně brzdit a některým hodně špatným místům se vyhýbat. Typicky problematické jsou hodně lomené vjezdy do garáží a hodně vysoké retardéry a mohou být i hodně hluboké koleje s nerovnostmi. Pokud ale auto nebudeš snižovat, tak se s žádným takovýmhle problémem setkávat v podstatě nebudeš.
Mně se podařilo škrtnout podvozkem jednou (mám nesnížené NBfl) a to bylo ještě v úplně blbý situaci na úplně blbým místě a to už fakt musí být, protože jinak je auto skoro až moc vysoko :)
TeeJay

Obrázky: 0

Příspěvekod Renee » 24 čer 2016, 22:50

Děkuji za pozitivní odpovědi na obě otázky :)
Renee

Příspěvekod Cromoly » 11 srp 2016, 09:35

Tak co, už jsi něco pořídil?
Cromoly

Příspěvekod Renee » 11 srp 2016, 14:09

viewtopic.php?f=19&t=4683

Jj. Není to top stav. Není to ani medium stav. Ale byla velmi levná a jede hezky a věřím že celkově kolem nějakých 100t (vč. ceny auta) z ní budu mít hezkou MX-5 NA.
Renee

Předchozí

Zpět na Diskuze o čemkoli...